25.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεμζούρα: “Ευτυχώς η Ευρωλίγκα δεν τελειώνει σήμερα”

Η νίκη έφερε χαμόγελα στον Ολυμπιακό και ο ίδιος ο Κεστούτις Κεμζούρα, πιο... χαλαρός μίλησε για όλους τους παίκτες του, για τη βοήθεια που έδωσαν για τη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο, τους αριθμούς που λένε περισσότερα και από τις λέξεις, αλλά και τον κόσμο, ενώ ρωτήθηκε και για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που έπεται.

"Είμαστε χαρούμενοι με τη νίκη και με τον τρόπο που παίξαμε. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε κάποια λάθη αμυντικά και τους αφήσαμε να σημειώσουν κάποια εύκολα καλάθια, κάποια λέι απ, αλλά στην αρχή της τρίτης περιόδου και γενικά στο  δεύτερο ημίχρονο δείξαμε πολύ καλή αμυντική παρουσία και πιέσαμε. Ήταν μεγάλο επίτευγμα να τους κρατήσουμε στους 70 πόντους, όπως και στο ότι τους υποχρεώσαμε να δώσουν μόλις οχτώ ασίστ. Είναι κάτι που δείχνει πως κάναμε καλή δουλειά αμυντικά. Ένας ακόμη αριθμός που με κάνει ευτυχισμένο είναι τα ριμπάουντ, καθώς κυριαρχήσαμε (37-23). Ήταν κι αυτό σημαντικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Είπα στα παιδιά στο ημίχρονο και το άκουσαν όπως φάνηκε, πως πρέπει να δώσουμε έμφαση στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ήξερα πως το πιο σημαντικό. Αυτή μας έδωσε και την ευκαιρία να βγάλουμε κάποιους εύκολους πόντους, ενώ παράλληλα βάλαμε και κάποια μεγάλα σουτ".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους παίκτες του: "Δεν είναι και πολλά τα παιχνίδια που μπορώ να χρησιμοποιήσω 12 παίκτες και απόψε έγινε και όλοι έκαναν το καλύτερο. Ο Μιλουτίνοφ ήταν κυρίαρχος, ο Κώστας Παπανικολάου πέρα από αυτά που φαίνονται στη στατιστική κάνει πάρα πολλά πράγματα που δεν φαίνονται, ο Σπανούλης  είναι ο Βασίλης Σπανούλης και κάνει αυτά που όλοι ξέρουμε. Υπήρχε όμως και ο Κόνιαρης, που έδωσε ενέργεια, ο Τσέρι, ο Βεζένκοφ. Είναι παίκτες που δεν παίζουν πολύ, αλλά βγήκαν στο παρκέ και μας έδωσαν πολλά σήμερα. Αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό. Και θα ήθελα να πω κι ένα ευχαριστώ στον κόσμο για την πίστη, τη στήριξη, την ενέργεια που μας δίνουν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι όταν τους κάνουμε χαρούμενους".

Όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι προς το τέλος ήταν και... καθιστός στον πάγκο κι αν αυτό ήταν σημάδι πως ήταν ήρεμος με την εξέλιξη του παιχνιδιού, τόνισε: "Προσπαθώ να είμαι ήρεμος και συγκεντρωμένος την ώρα του αγώνα. Κάθομαι δίπλα στους βοηθούς μου, ώστε να τους ακούω και να τους μιλάω, αλλά δεν είναι πάντα δυνατό να το κάνω αυτό. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος. Ήθελα να κάτσω, αλλά κάποιες φορές δεν είναι δυνατό αυτό".

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μια νίκη μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, αλλά και μια εβδομάδα μακριά από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Τι είχε να πει για τα δύο αυτά; "Ξέρουμε τι μας περιμένει", ήταν η πρώτη του αντίδραση χαμογελώντας και πρόσθεσε: "Η φιλοσοφία μου είναι να πηγαίνω παιχνίδι με παιχνίδι. Από την αρχή ήταν αυτή. Δεν σχεδιάζω 3-4 παιχνίδια μπροστά. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο και να βλέπω ένα παιχνίδι τη φορά. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στη Μιλάνο. Αν η Ευρωλίγκα τελείωνε σήμερα θα ήμασταν εκτός πλέι οφ. Αλλά ευτυχώς δεν τελειώνει σήμερα. Οπότε ακόμη περιμένουμε. Δεν μπορώ να σας πω για την τακτική, αλλά ξέρω πως πριν από οτιδήποτε που έχει σχέση με την τακτική θα υπάρχει η σκληράδα, η συγκέντρωση… Είναι όλα συνδεδεμένα. Τώρα ειδικά στην Ευρωλίγκα και με παιχνίδια σαν κι αυτά αν δεν είσαι συγκεντρωμένος δεν μπορείς να έχεις και σκληράδα. Η δουλειά μου ως προπονητής είναι οι παίκτες να ξέρουν τι πρέπει να κάνουμε".

Στην παρατήρηση πως ο Ολυμπιακός έδειχνε σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα να έχει μεγαλύτερη συνοχή από την Αρμάνι Μιλάνο τόνισε: "Είναι δύσκολο, αλλά ξέρω πως υπάρχει η διαδικασία που πρέπει να εμπιστευτείς. Είναι καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις και μετά παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε κάποιες «συνδέσεις» από τα προηγούμενα χρόνια Σπανούλης – Πρίντεζης, Σπανούλης- Μιλουτίνοφ, τώρα μπαίνει και ο Κόνιαρης στην εικόνα. Κι ότι είναι σπασμένο προσπαθούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Ρότσεστι και Μπόλντγουϊν κάνουν ένα καλό ζευγάρι στο παρκέ. Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να χρησιμοποιούμε τους Τσέρι και Πάντερ. Σήμερα χρησιμοποιήσαμε και τον Σάσα που έπαιξε καλά και έδωσε ενέργεια. Υπάρχει η βάση, αλλά είμαστε μια καινούρια ομάδα. Για να κάνεις μια ομάδα χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Δεν σκέφτομαι τόσο μακριά. Προσπαθώ να δω τι γίνεται μέρα με τη μέρα".

Ο Κεμζούρα δέχθηκε την ερώτηση για το αν η ενέργεια και η παρουσία της ομάδας μπορεί να σχετίζεται και από την κριτική που δέχεται γενικότερα: "Θα πρέπει να ρωτήσουμε τους παίκτες. Ειλικρινά μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου. Δεν είμαι άνθρωπος των social media, είμαι της παλιάς σχολής. Δεν χρειάζομαι να ακούσω κάποιον για να μου πει αν έκανα κακή ή καλή δουλειά. Όταν κάνω κακή δουλειά το ξέρω εγώ. Δεν μπορώ να κοιμηθώ. Αν δεν παίζει καλά η ομάδα, αν δεν βγάζει ενέργεια, εγώ φταίω και υποφέρω ως προπονητής. Ίσως κάποιος να βρει κίνητρο εκτός. Αλλά δεν νομίζω να είναι αυτό. Προετοιμάζουμε το παιχνίδι όλη την εβδομάδα και στις προπονήσεις. Όλοι οι παίκτες θέλουν να νικούν. Κι όταν νικάς όλα είναι καλά, όταν χάνεις είναι δύσκολα. Η κριτική δεν είναι κακό να γίνεται. Μπορεί να μην χαίρεσαι όταν την ακούς κάποιες φορές, αλλά μπορεί να σε κάνει καλύτερο".

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού ζήτησε νίκη στο ΟΑΚΑ την επόμενη εβδομάδα, απάντησε: "Θα ήθελα να πω "θα πάμε και θα νικήσουμε", να το υποσχεθώ, αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα παλέψουμε από την αρχή ως το τέλος. Ξέρουμε τι σημαίνει, έχουμε χρόνο και θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ