25.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεμζούρα: “Απλά αξίζαμε να νικήσουμε”

Ο Ολυμπιακός πήρε μια νίκη που χρειαζόταν πολύ απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας και βαθμολογικά και ψυχολογικά και ο Κεστούτις Κεμζούρα μοίρασε συγχαρητήρια, έκανε μια ξεχωριστή αναφορά σε Σπανούλη και Πρίντεζη, αλλά δεν ξέχασε κανέναν, απαντώντας και σε ερώτηση για την παρουσία του Γουέιντ Μπάλντουιν στο ρόστερ.

"Θέλω να αρχίσω λέγοντας "ευχαριστώ" στον κόσμο, που έδειξε πίστη σε εμάς και μας έδωσε ενέργεια σε μια δύσκολη περίοδο", τόνισε αρχικά για να προσθέσει, αναφερόμενος στο γεγονός ότι Πρίντεζης έφτασε και ξεπέρασε τους 3.000 πόντους στην Ευρωλίγκα: "Επίσης, θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στους δύο θρυλικούς μας παίκτες στον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη που είναι δεύτερος και τρίτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα αντίστοιχα. Είμαστε περήφανοι που παίζουν με εμάς, παλεύουν με εμάς και είναι δίπλα μας. Τους εύχομαι τα καλύτερα για πολλά πολλά χρόνια ακόμη".

Συνεχίζοντας έβαλε στη συζήτηση και τους άλλους παίκτες του: "Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, γιατί σε μια όχι και τόσο εύκολη περίοδο μετά τις σκληρές ήττες, έδειξαν χαρακτήρα και πνεύμα. Απλά αξίζαμε να νικήσουμε, γιατί παίξαμε ως ομάδα σε όλο το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε κάποια λάθη και μας πλήγωσαν με τα επιθετικά ριμπάουντ. Είναι κάτι που λέμε από την αρχή της προετοιμασίας. Στο τέλος κερδίσαμε τη μάχη των ριμπάουντ. Δείξαμε μεγαλύτερη επιθετικότητα στο δεύτερο ημίχρονο και στις δύο άκρες του γηπέδου. Ευστοχήσαμε σε κάποια μεγάλα τρίποντα για να δημιουργήσουμε τη διαφορά και ελέγξαμε το παιχνίδι. Θα ήθελα να αναφερθώ και σε αυτούς που ήρθαν από τον πάγκο. Μπήκαν με διάθεση και κράτησαν την ομάδα όταν έγιναν οι αλλαγές. Ήταν πραγματικά σπουδαίοι, ακόμη και τα νέα παιδιά που ήρθαν ο Ουίλι Ριντ, ο Τέιλορ Ρότσεστι που είναι καινούριοι μας έδωσαν πού καλά λεπτά".

Αναφορικά με τον Μπόλντγουιν τόνισε: "Είχαμε μια σοβαρή συζήτηση μαζί του και του εξηγήσαμε το ρόλο του, τι περιμένουμε από αυτόν και αποφασίσαμε να του δώσουμε μια ευκαιρία ακόμη. Ποτέ δεν αμφισβητήσαμε την αθλητικότητά του και τι μπορεί να κάνει. Μπορεί να μην σκόραρε σήμερα, αλλά βοήθησε με διαφορετικούς τρόπους".

Σε ερώτηση για το αν οι Έλληνες στους οποίους επέμεινε αρκετά απόψε, όπως και στον Μιλουτίνοφ είναι ο οδηγός και για τους υπόλοιπους και γι' αυτό το έκανε, ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" απάντησε: "Δεν υπάρχει.... πολιτική πίσω από αυτό, ούτε… γεωπολιτική. Ήταν κάποιοι λόγοι τακτικής΄. Αρχίσαμε τον Παπανικολάου, γιατί άρχισαν τον Ουλάνοβας. Ο Πρίντεζης και ο Μιλουτίνοφ συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον και θέλουμε να αρχίζουμε με αυτούς. Είδαμε πως ο Σπανούλης ταιριάζει με τον Κόνιαρη. Στο επόμενο παιχνίδι μπορεί να υπάρχουν αλλαγές. Ήταν θέμα τακτικής".

Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός έμεινε όρθιος και ήταν και καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο σε αντίθεση με προηγούμενους αγώνες που έμοιαζε πιο αδύναμος με αποτέλεσμα οι αντίπαλοί του να χτίζουν διαφορές: "Ξέραμε πως οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Η Ζαλγκίρις παίζει 40 λεπτά και μπορεί να τιμωρήσει μεγάλες ομάδες, όπως έγινε με τη Φενέρμπαχτσε για παράδειγμα. Και οι αριθμοί λένε επίσης πως παίζουν το καλύτερο μπάσκετ στο τέταρτο δεκάλεπτο. Μιλούσαμε για τη σημασία να είμαστε συγκεντρωμένοι να παίξουμε όλη τη διάρκεια. Ανοίξαμε το rotation από την αρχή και είναι που θέλουμε να κάνουμε και το δουλεύουμε, γιατί κανείς δεν μπορεί να παίξει με ένταση και πιεστικά για 40 λεπτά.  Δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει αυτό, αλλά προσπαθούμε να το κάνουμε".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ