20.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κελαϊδης στο basketa.gr: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τον Φώτση και τον Ηλυσιακο»

Χωρίς καμία σκέψη, ο Χριστόφορος Κελαΐδης σούταρε στα 2’’ πριν το τέλος μέσα στην Κόρινθο, και ευστοχώντας σε τρίποντο χαρίζοντας τη έβδομη νίκη στον Ηλυσιακό με 79-78 επί του ΚΑΟΚ, σε μια φάση βγαλμένη από το playbook του Παναγιώτη Καυκή.

Αυτό εξήγησε στο basketa.gr ο γκαρντ της ομάδας των Ιλισίων μετά το τέλος της 9ης αγωνιστικής και τη δική του προσωπική επιτυχία που έβγαλε τον Ηλυσιακό νικητή από την πέμπτη παράταση που κλήθηκε να δώσει στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε στο λόγο που επέλεγε τους «κιτρινόμαυρους» για να συνεχίσει την καριέρα του, τον Αντώνη Φώτση, και τον νεοεμφανιζόμενο προπονητή, Παναγιώτη Καυκή.

Τι πιστεύεις ότι οδήγησε τον Ηλυσιακό στην επιτυχία μέσα στην Κόρινθο;
«Η υπομονή και η επιμονή σε ότι έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις μας και στο πλάνο που μας έδωσε ο προπονητής. Η ομάδα για ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε ότι έχει τα ψυχικά αποθέματα, καθώς δεν το βάλαμε κάτω μετά το κακό πρώτο ημίχρονο και πήραμε μια πολύ μεγάλη νίκη και βαθμολογικά και ψυχολογικά, εν όψει της συνέχειας».

Τι χρειάζεται για να ευστοχήσεις σ’ ένα σουτ που κρίνει ματς, όπως αυτό που πήρες στα τελευταία δεύτερα της παράτασης, στο ματς στην Κόρινθο;
«Αυτό που χρειάζεται είναι απλά να σουτάρεις, "just shoot it" που λένε και οι Αμερικάνοι, όσο πιο πολύ το σκέφτεσαι τόσο πιο δύσκολο γίνεται».

Ο Ηλυσιακός βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πάραυτα πιστεύεις ό,τι έχετε δείξει στο παρκέ τις δυνατότητες που έχει η ομάδα;
«Ανά διαστήματα ναι, έχουμε δείξει τις δυνατότητες που έχουμε σαν ομάδα. Δεδομένου όμως του νεαρού της ηλικίας των περισσοτέρων παικτών της ομάδας και το γεγονός ότι είμαστε μια εντελώς καινούρια ομάδα αναμένω να βελτιωνόμαστε συνεχώς προπόνηση με προπόνηση και αγώνα με τον αγώνα.

Πως εξηγείς το γεγονός στις 9 αγωνιστικές έχετε παίξει πέντε παρατάσεις, όλες οι ομάδες θέλουν να νικήσουν τον Ηλυσιακό, ή τον Αντώνη Φώτση;
«Εντάξει σίγουρα όλοι θέλουν να νικήσουν τονΑντώνη  Φώτση και τον Ηλυσιακο, λόγω της τεράστιας ιστορίας που κουβαλάνε. Το ότι έχουμε παίξει όμως τόσες παρατάσεις ίσως να ευθύνεται σε έναν βαθμό η απειρία, ίσως είναι θέμα τύχης ή ατυχίας. Παρόλα αυτά έχουμε δείξει ότι έχουμε μέταλλο νικητή».

Εσύ πως πήρες την απόφαση να φορέσεις τη φανέλα μιας τόσο ιστορικής ομάδας;
«Για εμένα αυτή η επιλογή ήταν σχετικά εύκολη το καλοκαίρι που μας πέρασε, καθώς και ο Θανάσης Θωμόπουλος και ο Παναγιώτης Καυκης μου έδειξαν πόσο πολύ με ήθελαν από πολύ νωρίς. Εκτός αυτού, το γεγονός ότι βρίσκεται τόσο κοντά μου, μου δίνει την δυνατότητα να συνδυάσω το μπάσκετ με τις σπουδές μου».

Πως είναι να παίζεις με τον Αντώνη Φώτση συμπαίκτης;
«Ο Αντώνης είναι πρότυπο για τα νέα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ. Η παρουσία του και μόνο στις προπονήσεις και στους αγώνες σου δίνει κίνητρο για να γίνεσαι καλύτερος».

Ο Παναγιώτης Καυκης πως είναι σας προπονητής στα πρώτα του βήματα σε αυτό το πόστο;
«Ξέρει "καντάρια" μπάσκετ και έχει την όρεξη και το πάθος για δουλειά έτσι ώστε να μας το μεταδώσει και να μας βελτιώσει«.

Πάνω κάτω γνωρίζεται όλους σας τους αντιπάλους, οι στόχοι σας πλέον ποίοι είναι;
«Η ομάδα μας θα προσπαθήσει να είναι ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια που έρχονται κοιτώντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος να κάνουμε ταμείο».

Η άποψη σου για το φετινό πρωτάθλημα ποια είναι;
«Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με αρκετές δύσκολες έδρες, ιδιαίτερα οι ομάδες της επαρχίας μπορούν εύκολα να σου κάνουν ζημιά στην έδρα τους. Γενικότερα πρέπει κάθε αγωνιστική να είσαι ετοιμοπόλεμος, καθώς δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ