26.4 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Κεζμούρα: “Εκτελέσαμε τέλεια το πλάνο μας”

Συγχαρητήρια στους παίκτες του, αλλά και στους συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο έδωσε ο Κεστούτις Κεμζούρα μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Άλμπα στο Βερολίνο. Ο Λιθουανός κόουτς των "ερυθρόλευκων" μίλησε για τη ρακέτα και την άμυνα.

"Συγχαρητήρια στους παίκτες και στους συνεργάτες μου, καθώς είχαν πολύ λίγο χρόνο να προετοιμάσουν το παιχνίδι. Είχαμε προετοιμάσει ένα καλό πλάνο και το εκτελέσαμε τέλεια. Ήμασταν συγκεντρωμένοι από την αρχή, ελέγξχαμε τους αιφνιδιασμούς της Άλμπα, αφήσαμε όμως κάποια τρίποντα. Καταφέραμε να μείνουμε μπροστά και να ελέγξουμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του".

Όταν ρωτήθηκε για τα κλειδιά της νίκης, απάντησε: "Τα ριμπάουντ ήταν σίγουρα ένα από τα κλειδιά. Ξέραμε πως η Άλμπα έχει τραυματίες και πως θα είχαμε το πλεονέκτημα στη ρακέτα. Ήταν μέρος του παιχνιδιού μας και του πλάνου μας να παίξουμε στο ζωγραφιστό".

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου μίλησε πιο αναλυτικά για το πλάνο που είχε ο Ολυμπιακός και για την προσφορά συγκεκριμένων παικτών: "Θεωρώ πως καταστρώσαμε ένα πολύ καλό πλάνο, το οποίο εκτελέστηκε καλά. Θεωρώ πως το κλειδί απόψε ήταν η transition άμυνα. Στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ειδικά στο πρώτο μέρος κάναμε εξαιρετική δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Δεν επιτρέψαμε στην αντίπαλό μας να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να σκοράρει σε σουτ τριών πόντων. Ένα άλλο κλειδί ήταν το παιχνίδι στη ρακέτα και ο έλεγχος της μπάλας. Ήταν στο πλάνο μας να εκμεταλλευτούμε την υπεροχή μας στο ζωγραφιστό, στο ποστ με τους ψηλούς μας. Οι Ρούμπιτ, Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης έκαναν εξαιρετική δουλειά. Στο δεύτερο μέρος η Άλμπα προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι, έπαιξε άμυνα με προσαρμογές. Δεν ήταν εύκολο, όμως, βρήκαμε τον τρόπο να τους αναχαιτίσουμε. Δεν είμαι χαρούμενος με κάποια τρίποντα που δεχθήκαμε, τα οποία ήταν θέμα συγκέντρωσης, αλλά στο τέλος της ημέρας το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και να φτάσουμε στη νίκη. Ήταν σημαντική νίκη για εμάς. Κάποιοι ίσως πουν πως ήταν εύκολο παιχνίδι, αλλά εμείς ξέρουμε πως δεν ήταν. Απλά εμείς το κάναμε να φανεί έτσι".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ