21.1 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Κα-μπάτσος στη Μακάμπι! (vids)

Με τον Φακούντο Καμπάτσο να βγαίνει σα λαγός από το καπέλο του Πάμπλο Λάσο και να κάνει τη διαφορά και στις δύο πλευρές του παρκέ, η Ρεάλ νίκησε με 93-81 τη Μακάμπι, δείχνοντας ότι μπήκε για τα καλά σε τροχιά επιστροφής στα κορυφαία πατώματα της Ευρωλίγκας, καθώς έφτασε πλέον τις πέντε σερί νίκες. Η Μακάμπι το πάλεψε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο κόλλησε στην πολύ καλή άμυνα της "βασίλισσας".

Η Μακάμπι μπήκε με φούρια στον αγώνα αιφνιδιάζοντας την Ρεάλ με την ευστοχία της από την περιφέρεια. Με 6/7 τρίποντα και πρωταγωνιστές τους Τζάκσον και Ζούσμαν προηγήθηκε με 14-6 στο 4' και με 26-15 στο 8', ωστόσο η Ρεάλ χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Μετά το τάιμ άουτ που πήρε ο Λάσο πλήρωσε με ακριβώς το ίδιο νόμισμα τη Μακάμπι. Με δύο τρίποντα από τους Τόμπκινς και Κοζέρ και τον Γάλλο να είναι συνολικά πολύ καλός, η "βασίλισσα" έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο υπολειπόμενη ενός μόνο πόντου (25-26), ενώ στο 11' πέρασε και μπροστά με 27-26 τρέχοντας ένα σερί 12-0.

Από εκεί και πέρα και σε όλη τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία δίχως καμία τους να μπορεί να ξεφύγει. Η Ρεάλ πήρε βοήθειες από τον Ντόντσιτς, που δεν είχε παίξει καθόλου στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ από την άλλη πλευρά η Μακάμπι, παρόλο που δεν είχε την αρχική ευστοχία στα τρίποντα, έβρισκε λύσεις τόσο από τον Τζάκσον, όσο-κυρίως-από τον Παρακούσκι, που έκανε μεγάλη ζημιά στη Ρεάλ μέσα στη ρακέτα. Γενικά πάντως οι δύο άμυνες... έμπαζαν από παντού, γι' αυτό το σκορ στο τέλος του ημιχρόνου ήταν υψηλό. Η Μακάμπι προηγήθηκε με 50-48 χάρη σε ένα τρίποντο του Κέιν στην εκπνοή.

Η τρίτη περίοδος άρχισε να εκτυλίσσεται στο ίδιο μοτίβο, μέχρι που ξαφνικά η Ρεάλ πάτησε το γκάζι. Το παράξενο είναι πως αυτό συνέβη όταν βγήκε ο Ντόντσιτς με πόνους στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του από ένα ακούσιο χτύπημα που δέχθηκε, και στη θέση του πέρασε ο Καμπάτσο. Η Ρεάλ αίφνης έγινε πιο πιεστική στην άμυνα και πιο γρήγορη στην επίθεση και με αφετηρία τρία σερί τρίποντα (δύο από τον Καμπάτσο κι ένα από τον Τόμπκινς) έτρεξε ένα σερί 15-0 μέσα σε 3,5 λεπτά και στο 26' είχε ξεφύγει με 67-54. Η Μακάμπι σε αυτό το διάστημα κόλλησε στην αντίπαλη άμυνα, καθώς δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που ο Τζάκσον το... παράκανε βλάπτοντας την ομάδα του. Όμως μετά το τάιμ άουτ του Σπάχια και την επιστροφή στον αγώνα των Ρολ και Τάιους κατάφερε να ελέγξει κάπως την ορμή της Ρεάλ και να μειώσει τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή στο τέλος της περιόδου (69-60).

Παρ' όλα αυτά η Ρεάλ δεν πτοήθηκε. Με τον Καμπάτσο να βρίσκεται σε οργιώδη κατάσταση και να κάνει... παπάδες στο παρκέ, τον δε Ρούντι Φερνάντεθ να ξυπνά αίφνης και να ευστοχεί σε δύο σερί τρίποντα, η "βασίλισσα" έτρεξε ένα νέο σερί 13-2 στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τελευταίας περιόδου και στο 34' ανέβασε την υπέρ της διαφορά για πρώτη φορά στους 20 πόντους (82-62), διασφαλίζοντας ουσιαστικά τη νίκη. H Mακάμπι δεν μπόρεσε να γίνει ξανά απειλητική, καθώς η άμυνά της είχε καταρρεύσει και δεν μπορούσε να υποστηρίξει την όποια προσπάθεια ανατροπής έκανε η επίθεσή της.

O ΨΗΛΟΣ ΚΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ: Ο Φακούντο Καμπάτσο τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους, 3/3 τρίποντα, 4 ασίστ και χάρη στην ενέργεια που έβγαλε στην άμυνα και τις εμπνεύσεις του στην επίθεση, μαζί με τον γρήγορο ρυθμό που έδωσε, ήταν ο καταλύτης στο ξέσπασμα που έκανε η Ρεάλ στην τρίτη περίοδο ξεφεύγοντας με διαφορά 13 πόντων. Ο Αργεντίνος δεν άφησε να φανεί καθόλου η μέτρια βραδιά του Ντόντσιτς, όμως θα ήταν άδικο να μην επισημανθεί η επίσης πολύ καλή παρουσία του Έντι Ταβάρες μέσα στις ρακέτες. Σκέπασε τα καλάθια μαζεύοντας 12 ριμπάουντ και ήταν παίκτης-κλειδί για την πολύ καλή άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου με ενέργειες όπως αυτή εδώ:

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ρεάλ μάζεψε 5 επιθετικά ριμπάουντ περισσότερα (14 έναντι 9), ενώ είχε και καλύτερο συντελεστή ασίστ-λαθών από τη Μακάμπι (21 ασίστ-10 λάθη, έναντι 18 ασίστ-14 λαθών).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ