25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Καυκής στο Basketa.gr: «Δεν τα παρατάμε ποτέ» (pics)

Το Παγκράτι πανηγύρισε σπουδαία εκτός έδρας νίκη στου Ζωγράφου επί της ΕΦΑΟΖ και ο Παναγιώτης Καυκής μίλησε στο Basketa.gr για τα οφέλη της, βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά.

Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψαν οι «ροσονέρι» και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, στη δεύτερη παράταση, κόντρα σε ένα συγκρότημα που στον πρώτο γύρο τους κέρδισε μες στο Μετς με 99-67. Αυτό ήταν το δεύτερο φετινό «διπλό» της ομάδας στο Νότιο Όμιλο της Β’ Εθνικής, με τον έμπειρο γκαρντ να αναφέρει σχετικά: «Σίγουρα, ήταν πολύ μεγάλη και σημαντική νίκη, είχαμε χάσει με 30π. στο παιχνίδι του πρώτου γύρου και μας είχαν πάρει και την ψυχολογία. Θα μας "δίπλωναν" σε ενδεχόμενη ισοβαθμία εάν χάναμε, έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσουμε και τα καταφέραμε. Αλλιώς, θα μέναμε αρκετά πίσω. Με το νέο προπονητή μας έχουμε σε πέντε παιχνίδια δύο νίκες και τρεις ήττες, στον πόντο. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάποιες νίκες ακόμα και να ήμασταν πιο άνετοι. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι στου Ζωγράφου, πηγαίνοντας στη δεύτερη παράταση, μέτρησε και ποιος ήταν πιο τυχερός. Τέτοια ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες, στο ένα σουτ, στη μία προσπάθεια, στο ένα λάθος».

Το Παγκράτι έχει «συνηθίσει» στα θρίλερ φέτος και υπάρχει εξήγηση: «Η ομάδα έχει δύο-τρία παιδιά έμπειρα και πολλούς νεαρούς παίκτες και στην κατηγορία και γενικότερα στο μπάσκετ. Το ρόστερ μας αποτελείται από ένα κράμα παικτών που εάν δεν κερδίσουν, σίγουρα δύσκολα θα χάσουν. Δεν τα παρατάμε ποτέ, όλα τα παιχνίδια τα παλεύουμε μέχρι τέλους. Μόνο δύο-τρία παιχνίδια μάς έχουν ξεφύγει, όλα τα υπόλοιπα έχουν κριθεί στο τέλος». Ο ίδιος, στα 37 του πλέον, μεταδίδει τις εμπειρίες του στην επόμενη γενιά: «Προσπαθώ να βάλω το… λιθαράκι μου, τους μιλάω όσο περισσότερο μπορώ. Είμαι πολύ χαρούμενος με κάποια παιδιά, γιατί βλέπω πως ακούν και αλλάζουν σιγά σιγά επίπεδο. Έχουμε πολλές δυνατότητες ως ομάδα, δεν τα παρατάμε ποτέ, έχουμε πείσμα και παλεύουμε σε όλους τους αγώνες μας μέχρι το σφύριγμα της λήξης».

  

Ο Παναγιώτης Καυκής επέστρεψε στη Β’ Εθνική ύστερα από δεκαοκτώ χρόνια, έχοντας αγωνιστεί μέχρι την Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό και στην Εθνική Ελλάδας, στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2005 κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Οι διαφορές, πλέον, είναι πολλές… «Τότε, η Β’ Εθνική ήταν σαν ακόμα μία καλή Α2, οι περισσότεροι παίκτες είχαν συμμετοχή στην Α1, το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Τώρα, έχει πέσει. Ωστόσο, παρότι δεν είναι τόσο ανεβασμένη πλέον, είναι πολύ δύσκολη κατηγορία και εξαιρετικά αμφίρροπη. Με δύο νίκες μπαίνεις στην πρώτη τετράδα-πεντάδα, με δύο ήττες πέφτεις κατηγορία. Κάθε εβδομάδα είναι ξεχωριστή, έχει τη δική της δυσκολία. Όποιος κάνει το λάθος να χαλαρώσει μπορεί να το πληρώσει».

Οι «ροσονέρι» συμπλήρωσαν εφτά νίκες στους 18 αγώνες που έχουν δώσει μέχρι στιγμής στο Νότιο Όμιλο της Β’ Εθνικής και «πατούν» πλέον καλύτερα στην κατηγορία. «Εξ αρχής ο στόχος μας ήταν να σώσουμε την παρτίδα όσο πιο γρήγορα γίνεται, παίζοντας παράλληλα ωραίο και ελκυστικό μπάσκετ. Εάν είχαμε καταφέρει να κάνουμε μία-δύο νίκες περισσότερες θα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, δεν το βάζουμε κάτω, κάθε αγωνιστική πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Πέραν του Ιωνικού Νικαίας, ο οποίος είναι άλλου επιπέδου ομάδα, όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Με μία επιπλέον νίκη μπορείς να βρεθείς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και, αντίστοιχα, με μια ήττα μπορεί να κινδυνεύσεις. Βάζουμε τα κεφάλια κάτω και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά. Θέλουμε να αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Ο Παναγιώτης Καυκής είναι φύσει αισιόδοξος ως άνθρωπος, είναι και η ομάδα όμως που του επιτρέπει να αντιμετωπίζει το μέλλον με θετικά αισθήματα. «Πάντα είμαι θετικός, ως άνθρωπος στη ζωή μου, παράλληλα όμως στα τελευταία δύο-τρία παιχνίδια και μάλιστα με ομάδες που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία παίξαμε καλά και χάσαμε στις λεπτομέρειες, στο τέλος. Αυτό μας δίνει αισιοδοξία, να συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος. Ακόμα και σε κάποια ματς που χάσαμε φέτος, δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Για παράδειγμα, με το Κορωπί ανατρέψαμε διαφορά 18π., ασχέτως εάν στο τέλος ηττηθήκαμε. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, έχουμε προσπαθήσει πολύ κι έχουμε παλέψει σκληρά μες στον αγώνα».

 

Ο Τζίμης Κουστένης συνεχίζει πλέον στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, αντικαθιστώντας το Νάσο Χούμπαυλη. «Δεν μπορείς να αλλάξεις πάρα πολλά στα μέσα της σεζόν, σίγουρα όμως μπορεί ο νέος προπονητής να σου τονώσει την ψυχολογία. Προσπαθεί να πάρει το καλύτερο που μπορεί από κάθε παίκτη», σχολίασε ο Παναγιώτης Καυκής για τον 52άχρονο κόουτς, ο οποίος έχει μέχρι στιγμής απολογισμό δύο νίκες και τρεις ήττες, στα πέντε παιχνίδια που έχει προλάβει να δώσει με τους «ροσονέρι».

Επόμενος αντίπαλος του Παγκρατίου είναι με το Μανδραϊκό, στο Μετς (25/02, 17.00). Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, από την ΕΟΚ, εάν θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. «Πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο αγώνα, κόντρα σε μια καλή ομάδα, μεγάλης αξίας. Γνωρίζουν την κατηγορία και θα έρθουν για τη νίκη. Εμείς θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε εξ αρχής το ρυθμό μας, παίζουμε στην έδρα μας και ο στόχος μας αποκλειστικά είναι η νίκη ώστε να πάρουμε νέα βαθμολογική ανάσα. Σίγουρα, θα είναι δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι, αλλά θα τα δώσουμε όλα, όπως κάνουμε σε όλους τους αγώνες μας», εξήγησε ο Παναγιώτης Καυκής, που εν συνεχεία στάθηκε στο πόσο πολύ τους βοηθούν στη φετινή προσπάθειά τους οι φίλαθλοί τους: «Ο κόσμος είναι εκεί, έζησε πολλά χρόνια την ομάδα στην Α2, ίσως τα πλάνα του να ξεκίνησαν αλλιώς φέτος. Μπορεί να περίμενε την άνοδο, δεν γνωρίζω τι είχε στο μυαλό του. Το θετικό, πάντως, είναι πως μας στηρίζει, τελευταία ολοένα και πιο πολύ, το γήπεδο γεμίζει και πραγματικά τους ευχαριστούμε. Είναι πάντα απαιτητικό το κοινό του Παγκρατίου. Φθάνω στα 38, γνωρίζω το Παγκράτι, είχα παίξει ως αντίπαλός του και ήξερα από πριν τους φιλάθλους του. Σου δίνουν έξτρα ενέργεια, είναι πολύ σημαντικό να τους έχουμε στο πλευρό μας».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ