27.3 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Καυκής στο basketa.gr: «Ο Φώτσης έχει τον απόλυτο σεβασμό μας»

Μαζί με το πρωτάθλημα της Γ εθνικής ξεκινάει την Κυριακή (13/10) και η προπονητική πορεία του Παναγιώτη Καυκή. Ο παλαίμαχος παίκτης που έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο, Ηλυσιακό, Κολοσσός Ρόδου, ΑΕΝΚ και Περιστέρι αποφάσισε να σταματήσει την ενεργό δράση και στα 40α του χρόνια να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του από τον πάγκο.

Άλλωστε αυτό έχει μάθει να κάνει, να αγαπάει και να ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα σύμφωνα με τα λεγόμενα του στο Basketa.gt. Τη σεζόν 2019/2020 θα βρίσκεται στον πάγκο των Ιλισίων και θα έχει καθοδηγεί την παρέα του Αντώνη Φώτση και του Ανδρέα Γλυνιαδάκη στο πρωτάθλημα του 1ο ομίλου νότου της Γ εθνικής.

Ξεκινάει η πορεία ως προπονητής, ποια είναι τα συναισθήματα σου;
«Καταρχάς να ευχηθώ σε όλους, να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα με υγεία και χωρίς τραυματισμούς. Τώρα όσον αφορά τα δικά μου συναισθήματα είναι φυσικά ανάμεικτα! Υπάρχει η γνωστή προσμονή για την πρεμιέρα, απλά μέχρι τώρα απ’ τη μεριά του παίκτη ήταν κυρίως η αγωνία για το πόσο καλά θα αποδώσω, ενώ από φέτος η προσμονή είναι για το πόσο καλά θα μεταδώσω στους παίκτες μου όλα όσα χρειάζονται».

Η απόφαση να σταματήσεις την ενεργό δράση ως παίκτης και να ξεκινήσεις αυτή του προπονητή ήταν εύκολη η δύσκολη;
«Δεν υπήρξε τέτοιο δίλημμα μιας και οι τραυματισμοί στα γόνατα δεν μου αφήσαν τέτοια επιλογή! Ήταν μονόδρομος να φύγω από το παρκέ για το δικό μου καλό και της οικογένειάς μου. Από εκεί και πέρα η απόφαση για το αν θα συνεχίσω να ασχολούμαι με το μπάσκετ ήταν πολύ εύκολη, μιας και αυτό ξέρω να κάνω, αυτό αγαπώ, αυτό είμαι εγώ».

Έχεις δημιουργήσει ένα νεανικό σύνολο στον Ηλυσιακό και το έχεις μπλέξει με την εμπειρία του Φώτση και του Γλυνιαδάκη, ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για την ομάδα;
«Η λέξη κλειδί που ανέφερες είναι το ‘σύνολο. Αυτό χρειάζεται μία ομάδα για να είναι αποτελεσματική. Να λειτουργεί σαν σύνολο! Ο καθένας βάζει αυτό που έχει και μπορεί! Άλλος την ενέργεια, άλλος την εμπειρία, άλλος την νεανική διάθεση και όλα αυτά μαζί στις σωστές αναλογίες δημιουργούν το καλύτερο δυνατό ΣΥΝΟΛΟ».

Πόσο δύσκολο είναι το πρώτο ματς κόντρα στην Άρη Νίκαιας;
«Το ματς της πρεμιέρας πάντα κρύβει κινδύνους, έχει τη δική του ιδιαιτερότητα γιατί δεν γνωρίζεις πολλά πράγματα για τον αντίπαλό σου».

Πως εξελίχθηκε η προετοιμασία της ομάδας, πόσο έτοιμοι θα μπείτε στο πρωτάθλημα;
«Η προετοιμασία εξελίχθηκε όπως ακριβώς την περίμενα εγώ και οι συνεργάτες μου, μία προετοιμασία επίπονη με πολύ σκληρές προπονήσεις πρωί και απόγευμα, όπου προσπαθήσαμε να περάσουμε τη φιλοσοφία μας στα νέα παιδιά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και περιμένουμε να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που έχουμε δουλέψει όλο αυτό το διάστημα».

Σας έχει αγαλλιάσει ο κόσμος των Ιλισίων;
«Ο κόσμος των Ιλισίων ανέκαθεν αγαπούσε την ομάδα του και μέσα από αυτή και το μπάσκετ φυσικά! Επειδή στο παρελθόν έχω υπάρξει παίκτης του Ηλυσιακού πολλά χρόνια και έχω ζήσει πραγματικά το τι σημαίνει ‘’καυτή Ιλισιώτικη έδρα’’ αυτό θέλω να συμβεί και φέτος! Εγώ και οι παίκτες μου σε κάθε αγωνιστική θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό! Ο κόσμος όμως θέλουμε να είναι εκεί να μας δίνει τον παλμό του! Επίσης θα πρέπει τα μικρότερα παιδιά των ακαδημιών να έρχονται με τους γονείς τους, για να γεμίζουνε ‘’εικόνες’’ και εμπειρίες από τους μεγάλους αθλητές».

Πως είναι να κοουτσάρεις τον Αντώνη Φώτση και τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη;
«Θα ήταν κλισέ αν έλεγα ότι συμπεριφέρομαι στον Αντώνη όπως στα άλλα παιδιά. Ο Αντώνης είναι μία κατηγορία μόνος του, είναι ένα παιδί που αγαπάει αυτό που κάνει, έρχεται γιατί του αρέσει και δεν έχεις να διορθώσεις πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Ο Αντώνης ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι και δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτα. Έχει τον απόλυτο σεβασμό μας».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ