23.3 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κατόρθωμα να χάνεις από κάποιον Μορασκίνι…

Ο Παναθηναϊκός αν δεν αποφασίσει να παίξει περιφερειακή άμυνα δεν θα μπορεί να ελπίζει σε κάτι πραγματικά καλό στην φετινή Ευρωλίγκα, όμως να χάνεις αγώνα αυτού του επιπέδου από έναν παίκτη όπως ο Ρικάρντο Μορασκίνι αποτελεί... κατόρθωμα.

Πολλές αναλύσεις δεν χρειάζονται. Οι πρωταθλητές Ελλάδας συνηθίζουν να κάνουν τα ίδια λάθη. Τα ριμπάουντ και η περιφερειακή άμυνα είναι σταθερά προβληματικά στοιχεία στο παιχνίδι των «πράσινων». Αυτήν τη φορά η συγκομιδή «σκουπιδιών» ήταν ισορροπημένη, όμως η άμυνα αποτέλεσε άγνωστη λέξη.

Η αξία του Σέρχιο Ροντρίγκεθ είναι δεδομένη και θα βάλει και ορισμένα «τρελά» σουτ. Ο Κίφερ Σάικς αποκτήθηκε από τους Λομβαρδούς για να τους δώσει λύσεις στην επίθεση και το έκανε, καθώς το «τριφύλλι» πιάστηκε μάλλον αδιάβαστο ως προς την αντιμετώπισή του.

Παρ' όλα αυτά αυτοί οι δύο δεν ήταν εκείνοι που οδήγησαν το σύνολο του Ρικ Πιτίνο στην ήττα. Διότι αυτό το έκανε ένας παίκτης ο οποίος γιόρτασε τα 29α γενέθλιά του εκμεταλλευόμενος την κακή αντιμετώπιση που είχε από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ρικάρντο Μορασκίνι έζησε τη βραδιά της καριέρας του. Κατέρριψε επτά ατομικά ρεκόρ στην Ευρωλίγκα. Εκεί που άλλωστε δεν παίζει ποτέ όσο έπαιξε χθες (9/1), όταν έμεινε στο παρκέ για 26 λεπτά. Κι όλα αυτά επειδή του επέτρεψε η ελληνική ομάδα να τα κάνει. Ο Ιταλός γκαρντ αποτέλεσε τον άσσο στο μανίκι της ομάδας του Έτορε Μεσίνα.

Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός αρνιόταν να κάνει τα βασικά. Δεν μπορούσε να κάνει σωστά φάουλ στην άμυνα για να σταματήσει το ρυθμό, ενώ στην επίθεση, ο Νικ Καλάθης έμεινε χαμηλά στο εκτελεστικό κομμάτι κι αν δεν υπήρχε ο Τζίμερ Φριντέτ να τραβήξει το... κάρο από τη λάσπη, καθώς σταμάτησε στους 28 πόντους με 5/8 τρίποντα. Έστω κι αν δυσκολεύεται στο αμυντικό κομμάτι, ο Αμερικανός δεν αποτέλεσε λάθος κίνηση και ορθά αποκτήθηκε.

Πλέον ακολουθούν τρία σερί εντός έδρας παιχνίδια για την ελληνική ομάδα και οφείλει να τα πάρει όλα αν θέλει να παραμείνει σε τροχιά οκτάδας, χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα για το τι συμβαίνει πίσω της.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ