19.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

«Κατραπακιά» της Βιλερμπάν στην Μπασκόνια (vid)

Ακόμη και οι πιο αισιόδοξες, γι' αυτήν, εκτιμήσεις, δεν μπορούν να τη βάλουν στο γκρουπ των ομάδων που θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στα πλέι οφ. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τη Βιλερμπάν να συνεχίσει να κάνει ζημιές. Μετά τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και τη Βαλένθια την προηγούμενη εβδομάδα, η γαλλική ομάδα υπέταξε σήμερα και την Μπασκόνια επικρατώντας με 83-77 και φτάνοντας στο 8-14, μέσα από ένα ματς στο οποίο βρέθηκε πίσω ακόμη και με 14 πόντους. Άξιοι της μοίρας τους οι Βάσκοι που με την τέταρτη συνεχόμενη ήττα τους, περιορίστηκαν στο 9-13.

 

 

Η Μπασκόνια μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και έπειτα από 6,5 λεπτά είχε διψήφιο προβάδισμα (10-20). Με τους Φολ και Γκιεντράιτις να σημειώνουν 11 και επτά πόντους αντίστοιχα, έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 26-17. Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν έδειξαν σημάδια χαλάρωσης ούτε στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, με αποτέλεσμα να ανοίξουν περισσότερο την «ψαλίδα» της διαφοράς (20-34 στο 13'). Η Βιλερμπάν δεν κατάφερε να κάνει ένα σερί που θα της επέτρεπε να πλησιάσει κι έτσι στο τέλος του ημιχρόνου η απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων διατηρήθηκε σε αυτά τα επίπεδα (35-46).

 

 

Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε ολοκληρωτικά στην τρίτη περίοδο. Η Βιλερμπάν με ένα σερί 11-3 έγινε απειλητική πλησιάζοντας στους τρεις (46-49 στο 26'), στη συνέχεια προσπέρασε και απέναντι στην... αποσβολωμένη Μπασκόνια έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα πέντε πόντων (58-53) μέσα από ένα επιμέρους 23-7!

 

 

Με το μομέντουμ του αγώνα στην πλευρά της, η Βιλερμπάν συνέχισε να κυριαρχεί και στο 33' ήταν μπροστά με εννιά (65-56). Στο 35' η διαφορά ήταν στους 12 (74-62) όμως η Μπασκόνια δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και μείωσε στους πέντε (74-69 στο 37'). Μία βολή του Μπάκο και ένα καλάθι του Λάιτι όπως τελείωσαν το παιχνίδι.

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Ντέιβιντ Λάιτι ήταν «λίρα-εκατό» για τη Βιλερμπάν. Τελείωσε το παιχνίδι με 21 πόντους, χωρίς να χρειαστεί να πάρει προσπάθειες τραβηγμένες από τα... μαλλιά. Είχε 8/13 σουτ και τρεις ασίστ σε 26'.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Η Μπασκόνια σχεδόν εξαφανίστηκε στην τρίτη περίοδο όταν και άλλαξε πλήρως η εικόνα του αγώνα. Έμεινε στους επτά πόντους ενώ στις άλλες τρεις περιόδους έφτασε ή και ξεπέρασε τους 20.

 

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ