21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Κατηφόρα» στη Μαδρίτη για τον προβληματικό Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ήταν μαχητικός για δύο δεκάλεπτα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά η ποιότητα των πρωταθλητών Ισπανίας έκανε ξανά τη διαφορά και τους οδήγησε στην εύκολη νίκη με 96-78, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 26ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Αυτή ήταν η δέκατη διαδοχική νίκη της «Βασίλισσας» απέναντι στους «πράσινους» στην Ευρωλίγκα, με την ομάδα του Πάμπλο Λάσο να ανεβαίνει στο 20-6, να είναι στη δεύτερη θέση και να περιμένει τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αγώνων για να δει αν θα φιξάρει την πρόκρισή της στα πλέι οφ και μαθηματικά. Στον αντίποδα, το «τριφύλλι» έχασε για τέταρτη φορά στα πέντε τελευταία ματς τους κι έπεσε στο 14-12 παραμένοντας στην έκτη θέση, αλλά με τα δύσκολα παιχνίδια με Ολυμπιακό, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Φενέρμπαχτσε να ακολουθούν.

Η αναμέτρηση δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο η Ρεάλ έδειξε διάθεση να «καθαρίσει» τον αγώνα και ξέφυγε 27-16 στο 10'. Στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο το σύνολο του Ρικ Πιτίνο ήταν αρκετά καλό όμως δεν μπόρεσε να μετουσιώσει το καλό του διάστημα σε σημαντική μείωση της διαφοράς. Μάλιστα στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε όπως συνηθίζει τον τελευταίο καιρό και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν φτάνοντας σε άνετη νίκη με 96-78.

ΟΙ... ΔΙΠΛΟΙ: Ο Φακούντο Καμπάτσο και ο Έντι Ταβάρες αποτέλεσαν άλυτα προβλήματα για την ελληνική ομάδα. Ο πρώτος τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους και 10 ασίστ, ενώ ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήριο πρόσθεσε 15 πόντους και 10 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους που απογοήτευσαν ξανά, ο Νικ Καλάθης σημείωσε 13 πόντους, ενώ από 11 πρόσθεσαν Ιωάννης Παπαπέτρου, Τζίμερ Φριντέτ και Ντεσόν Τόμας.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ρεάλ ήταν κυρίαρχη σε όλους τους τομείς εκτός από τα τρίποντα όπου ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερο ποσοστό. Η σημαντικότερη διαφορά στην αναλογία ασίστ/λαθών με τους Μαδριλένους να έχουν 24/5, ενώ οι «πράσινοι» το κάκιστο νούμερο 14/12.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ