17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κατηγορείται για βιασμό ο Πορζίνγκις

Αντιμέτωπος με την κατηγορία του βιασμού τίθεται ο Κρίσταπς Πορζίνγκις, ύστερα από καταγγελία γυναίκας, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό.

Η γυναίκα, που προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία της, σύμφωνα με δημοσίευμα της «New York Post» κατηγορεί τον 23χρονο φόργουορντ/σέντερ των Ντάλας Μάβερικς πως τη βίασε στις 7 Φεβρουαρίου του 2018 στη Νέα Υόρκη, την ημέρα δηλαδή που υπέστη ρήξη χιαστού. Τότε αγωνιζόταν, ακόμα, στους Νιου Γιορκ Νικς. Η αμερικανική εφημερίδα, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, αναφέρει στο κείμενό της πως η γυναίκα ισχυρίζεται πως στις δύο τα ξημερώματα συναντήθηκε με το Λετονό, στην πολυκατοικία που διέμεναν, και την κάλεσε στο διαμέρισμά της. Εκείνη αποδέχθηκε την πρόσκληση, ωστόσο δεν συναίνεσε να προχωρήσουν σε σεξουαλική πράξη.

Η καταγγελία έγινε έναν και πλέον χρόνο μετά το περιστατικό κι αυτό γιατί, όπως αναφέρεται, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως ο Κρίσταπς Πορζίνγκις είχε δεσμευθεί να της δώσει 68.000 δολάρια, για να καλύψει το κόστος των σπουδών του αδερφού της. Ο 23χρονος φόργουορντ/σέντερ, όμως, δεν το έκανε τελικά κι έτσι εκείνη απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη. «Γνωρίζουμε για την καταγγελία που έγινε εναντίον του κ. Πορζίνγκις και εννοείται πως την αρνούμαστε. Κάναμε μια επίσημη αναφορά στις αρχές το Δεκέμβριο του 2018, βασισμένη στις απαιτήσεις της κατηγόρου. Ειδοποιήσαμε, επίσης, το ΝΒΑ μήνες νωρίτερα πως γνωρίζαμε για την έρευνα που γίνεται από την αστυνομία στην καταγγελία της κατηγόρου. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο σχόλιο σε μια έρευνα που διεξάγεται ακόμα. Καλό είναι να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες από το FBI ή το ΝΒΑ», ανέφερε σχετικά ο νομικός εκπρόσωπος του  NBAer, Ρόναλντ Ριοπέλε.

Οι «Τεξανοί» επίσης είχαν ενημερωθεί για το περιστατικό, πριν προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της μετακίνησής του, μέσω ανταλλαγής, τον περασμένο Ιανουάριο. Ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς Μαρκ Κιούμπαν, πάντως, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο. Οι «»Μαβς», άλλωστε, έχουν αποφασίσει να μην προβούν σε καμία επίσημη τοποθέτηση εάν πρώτα η υπόθεση δεν διαλευκανθεί από τις αρμόδιες αρχές.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ