17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κατατέθηκε η τροπολογία, μπαίνει η ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια!

Η τροπολογία, η οποία ανοίγει το δρόμο για την άμεση εγκατάσταση της ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και για την οποία είχατε διαβάσει πριν από λίγες μέρες στο basketa.gr, κατατέθηκε στη Βουλή! Εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού περί "κύρωσης της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις". Είναι το νομοσχέδιο που έχει σηκώσει πολλή κουβέντα με τις διατάξεις του για τις θητείες των διοικητικών συμβουλίων των ομοσπονδιών.

Το νομοσχέδιο αυτό θα αρχίσει να συζητείται σήμερα Πέμπτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και ακολούθως θα τεθεί προς ψήφιση. Είναι δηλαδή θέμα λίγων ημερών να ψηφιστεί, να αρθεί το εμπόδιο περί υποχρέωσης διεξαγωγής διαγωνισμού για την παραχώρηση του γηπέδου και στη συνέχεια να ολοκληρωθεί η συμφωνία της ΚΑΕ ΑΕΚ με την Πολιτεία (ΓΓΑ και ΣΕΦ, όπου υπάγεται οργανικά το κλειστό των Άνω Λιοσίων) για την παραχώρηση της χρήσης του κλειστού, πράγμα που σημαίνει ότι θεωρητικά η ΑΕΚ προλαβαίνει να αρχίσει τα έργα μέσα στον Νοέμβριο, ώστε να κάνει τα εγκαίνια στις 5 Ιανουαρίου, όπως έχει αρχικά προγραμματίσει.

Η τροπολογία εντάσσεται στο άρθρο 9 του νομοσχεδίου, με το οποίο προστίθεται στο άρθρο 56 του ν. 2725/1999 (του αθλητικού νόμου δηλαδή) η εξής παράγραφος:

H αιτιολογική έκθεση του συγκεκριμένου άρθρου αναφέρει:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ