16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Καταρρέει οικονομικά η Φενερμπαχτσέ!

Μια εικόνα πολύ διαφορετική από αυτή που έχουμε σχηματίσει για τη Φενερμπαχτσέ, αυτήν της πανίσχυρης και κραταιάς ομάδας, μετέφερε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του με δηλώσεις του. Δεν αφορά βέβαια τα αγωνιστικά πεπραγμένα της, αλλά την οικονομική της κατάσταση, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αλί Κοτς είναι δραματική! Ναι. Αυτός ο κολοσσός έχει τελικά πήλινα πόδια...

"Πέρυσι κι ενώ ήταν στην ομάδα ως χορηγός ο όμιλος Dogus, είχαμε έλλειμμα 11 εκατομμύρια Ευρώ. Φέτος το έλλειμα έχει φτάσει ήδη τα 15 εκατομμύρια! Προσπαθούμε να επιβιώσουμε"!

Αντλαμβάνεστε τα νούμερα... Πριν από λίγες μέρες το περιοδικό Basket Le Mag είχε δημοσιοποιήσει τα μπάτζετ των ομάδων της Ευρωλίγκας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του, ο Ολυμπιακός έχει φέτος συνολικό μπάτζετ 15 εκ. Ευρώ, όσα και ο Παναθηναϊκός. Αυτό ακριβώς είναι το ποσό που χρωστάει η Φενερμπαχτσέ, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της! 

Η δήλωση του Κοτς προκάλεσε ασφαλώς ανησυχία. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που έχει αποχωρήσει ο όμιλος Dogus και η γενική οικονομική κατάσταση στην Τουρκία δεν είναι καλή. Ωστόσο ο ίδιος έσπευσε να προσθέσει: "Όσο δουλεύει ο Ομπράντοβιτς μαζί μας, θα συνεχίσουμε να του δίνουμε το μπάτζετ που έχουμε συμφωνήσει", διαβεβαίωσε.

Όμως αν η κατάσταση είναι τόσο άσχημη, όσο φαίνεται, θα έχει ενδιαφέρον το επόμενο καλοκαίρι. Ο Ομπράντοβιτς έχει συμβόλαιο με τη Φενερμπαχτσέ και για την επόμενη σεζόν, ωστόσο αν τα χρέη συνεχίσουν να συσσωρεύονται με τον ίδιο ρυθμό, δεν αποκλείεται να αποτελέσει πολυτέλεια για την ομάδα νωρίτερα απ' όσο υπολογίζει ο Κοτς. Και αυτή η σεζόν να είναι η τελευταία του Ζοτς στον πάγκο της ομάδας...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ