17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Καταργούνται οι δύο και οι τρεις βολές στην G-League!

Την απόφαση να καταργήσουν τις δύο και τις τρεις βολές φαίνεται ότι πήραν οι ιθύνοντες της G-League.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα μέσα ενημέρωσης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τη νέα χρονιά δεν θα εκτελούνται σε καμία περίπτωση δύο ή τρεις βολές.

Όπως αναφέρεται, όταν ο παίκτης θα κερδίζει φάουλ και θα πρέπει να στηθεί στη «γραμμή της φιλανθρωπίας», θα εκτελεί μόνο μία βολή.

Αυτή θα έχει αξία δύο πόντων αν έπρεπε να εκτελέσει ζευγάρι βολών και τριών πόντων αν το φάουλ έγινε πάνω στην προσπάθειά του για τρίποντο.

Αιτία αυτής της αλλαγής είναι η θέληση για μικρότερη χρονική διάρκεια των αγώνων. Θεωρείται ότι με μία μόνο βολή, θα κερδηθούν 6-8 λεπτά και ο αγώνας θα προσεγγίζει σε διάρκεια -με όλες τις διακοπές- τις δύο ώρες.

Είναι σημαντικό ότι στο τελευταίο δίλεπτο των αγώνων θα εκτελούνται όλες οι βολές -δύο αν πρόκειται για φάουλ σε δίποντο ή έχουν συμπληρωθεί ομαδικά και τρεις αν γίνει φάουλ σε τρίποντο-, ούτως ώστε να αποφευχθούν τα διαδοχικά σκόπιμα φάουλ.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα αυτός ο κανονισμός θα χρησιμοποιηθεί πειραματικά κι αν θεωρηθεί ότι έχει επιτυχία ενδεχομένως στο μέλλον να εφαρμοστεί και στο ΝΒΑ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ