18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Καταλανοί εναντίον Βάσκων στην πρεμιέρα της ACB (pics)

Το αρνητικό σερί επτά ηττών στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» θέλει να διακόψει η Μπασκόνια που φιλοξενείται από την Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα της ACB (22:00).

Οι Βάσκοι έχουν χάσει σε τέσσερις αγώνες κανονικής διάρκειας και τρεις playoffs στην πρωτεύουσα την Καταλονίας, δημιουργώντας κακή παράδοση. Η περσινή σεζόν μόνο πετυχημένη δεν ήταν ιδιαίτερα για την Μπαρτσελόνα. Και οι δύο ομάδες, μάλιστα, αποκλείστηκαν στα playoffs από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Βαλένθια, με 1-2 και 1-3 αντίστοιχα.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που κανένα από τα δύο κλαμπ δεν έφτασε στους τελικούς, μετά την σεζόν 1993-94! Δείτε την παράδοση που είχαν χτίσει τα τελευταία 22 χρόνια:

Η σημερινή μονομαχία είναι ιδιαίτερη καθώς τόσο ο Σίτο Αλόνσο όσο και ο Άνταμ Χάνγκα αντιμετωπίζουν την πρώην ομάδα τους  ενώ τόσο ο Κέβιν Σεραφέν (2011-12) όσο και ο Τόμας Ερτέλ (2011-14) είχαν φορέσει την φανέλα των Βάσκων στο παρελθόν. Στον αντίπαλο πάγκο θα κάνει ντεμπούτο ο πρώην γκαρντ της ομάδας, Πάμπλο Πριχιόνι, που βουτάει κατευθείαν στα βαθιά.

Η επιστροφή του Μαρσελίνιο Χουέρτας στο ισπανικό πρωτάθλημα, του δίνει την κατάλληλη ευκαιρία να φτάσει τις 1.500 ασίστ, θέλοντας ακόμη 11 για να σπάσει αυτό το φράγμα. Στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο με 2.896 ασίστ.

Οι κορυφαίοι πασέρ στην ACB:

Photo credits: ACB



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ