18.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Καταιγιστικός και… ευρωπαϊκός Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε ξανά στην Ευρωλίγκα Γυναικών, επικρατώντας αυτή τη φορά απέναντι στην Καρόλο με 79-54 . Οι "ερυθρόλευκες" έδειξαν το καλύτερο πρόσωπό τους στην σημερινή αναμέτρηση και το αποτέλεσμα τις δικαίωσε και με το παραπάνω, αφού στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ήταν καταιγιστικές και άφησαν πίσω τις αντιπάλους τους.

O Ολυμπιακός έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, με τις "ερυθρόλευκες" να είναι καταιγιστικές και να παίρνουν από νωρίς μεγάλη διαφορά. Με μεγάλη σταθερότητα στο σκοράρισμα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +7 νωρίς στο πρώτο δεκάλεπτο (14-7, 5') και συνέχισε το σερί του μέχρι το τέλος της περιόδου με την Κατερίνα Σωτηρίου να διαμορφώνει το τελικό 28-12 του δεκαλέπτου με εύστοχο σουτ τριών πόντων. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε σημαντικά στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι παίκτριες του Γιώργου Παντελάκη δεν επέτρεψαν στην Καρόλο να αντιδράσει. Με μία εκπληκτική εμφάνιση της Πηνελόπης Παυλοπούλου και με λύσεις από τα 6,75 ο Ολυμπιακός αύξησε δραματικά τη διαφορά του και έκλεισε το ημίχρονο στο +25. Το τελικό 46-21 του ημιχρόνου διαμόρφωσε η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου με δύο εύστοχες βολές.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να αυξάνει ακόμη περισσότερο της διαφορά του. Με ένα τρίποντο της Πηνελόπης Παυλοπούλου, οι "ερυθρόλευκες" έφτασαν στο +32 (60-28, 26'). Στα λεπτά που ακολούθησαν, η Καρόλο μείωσε κάπως τη διαφορά της αλλά όχι σημαντικά, φτάνοντας στο -26 (62-36, 27'). Ο Ολυμπιακός ωστόσο έδειξε την απαραίτητη συγκέντρωση και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +26. Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε κατά κάποιο τρόπο διαδικαστικό χαρακτήρα. Η διαφορά έπεσε στο +20 αλλά ο Ολυμπιακός ήταν συγκεντρωμένος στο στόχο του και έφυγε με τη νίκη. Το τελικό 79-54 διαμόρφωσε η Άννα Μαρία Φιλίπ.

Δεκάλεπτα: 28-12, 46-21, 67-41, 79-54

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:

Δίχως αμφιβολία, ηγέτιδα στη νίκη του Ολυμπιακού δεν ήταν άλλη από την Τζέσικα Τόμας. Η γκαρντ των "ερυθρολεύκων" πέτυχε 17 πόντους ενώ την ίδια στιγμή είχε 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Εξαιρετική ήταν και η Πηνελόπη Παυλοπούλου.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Η μεγάλη διαφορά στο σκορ αποτυπώνεται και στα στατιστικά του αγώνα. Οι "ερυθρόλευκες" ήταν αισθητά πιο εύστοχες από τις φιλοξενούμενες, γεγονός που σε συνδυασμό με τη διαφορά στα ριμπάουντ, χάρισε τη νίκη στις παίκτριες του Γιώργου Παντελάκη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ