16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Καταζητούμενος από την Τουρκία ο Καντέρ!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα ησυχάσει αν δεν... χώσει σε κάποιο σκοτεινό μπουντρούμι τον Ενές Καντέρ και κάνει ό,τι μπορεί γι' αυτό. Ο σέντερ των Νιου Γιορκ Νικς και φανατικός οπαδός του θανάσιμου εχθρού του προέδρου της Τουρκίας, Φετουλάχ Γκιουλέν, βρίσκεται στο στόχαστρο της τουρκικής δικαιοσύνης εξαιτίας κάποιων αναρτήσεων που είχε κάνει στη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016 με προσβλητικό για τον πρόεδρο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, το κατηγορητήριο που συνέταξε το αρμόδιο τουρκικό δικαστήριο αναφέρει ότι οι αναρτήσεις αυτές συνιστούν έγκλημα σύμφωνα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Τουρκίας και απειλεί τον Καντέρ, τον οποίον χαρακτηρίζει φυγόδικο, με τετραετή φυλάκιση.

Φυσικά, όσο ο Καντέρ παραμένει στις ΗΠΑ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, εκτός αν αλλάξουν τα πράγματα, διαφοροποιηθούν οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, που σήμερα είναι πολύ κακές, και εκδοθεί στην Τουρκία για να δικαστεί, οπότε θα την... πατήσει άσχημα. Εκείνο που πρέπει να πάρει απόφαση πάντως είναι ότι δεν θα ξαναδεί την πατρίδα του...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ