24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανατροπή και νίκη στην Κρήτη για το Λαύριο

Παρά την αρνητική εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου το Λαύριο φάνηκε να αφυπνίζεται και να φεύγει με το διπλό από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» με το 77-72 επί του Ρεθύμνου στην δεύτερη αγωνιστική της Basket League. Όλα αυτά με... ελληνική σφραγίδα στο παιχνίδι με τον Μιχάλη Λούντζη να αναλαμβάνει δράση στην τέταρτη περίοδο, για να κάνει τη διαφορά, μαζί με τους Κουζέλογλου και Κακλαμανάκη.

Το Λαύριο δεν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Ενδεικτικό το γεγονός ότι σημείωσε μόλις 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Το Ρέθυμνο πάτησε πολύ καλύτερα στο παρκέ και πήρε ένα προβάδισμα επτά πόντων (17-10).

Οι Κρητικοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με τους φιλοξενούμενους να αναζητούν τις λύσεις εκείνες που θα τους έβαζαν για τα καλά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Έγιναν πιο παραγωγικοί στην επίθεση (από τους 10 της πρώτης περιόδου πήγαν στους 26 της δεύτερης) και ο αγώνας έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 38-36.

Ο χαρακτήρας του ντέρμπι διατηρήθηκε και στο δεύτερο μισό. Οι δύο ομάδες φάνηκε να βρίσκουν το ρυθμό τους περισσότερο. Χέρι – χέρι πήγαν οι ομάδες των Σταύρου Μυκονιάτη και Χρήστου Σερέλη και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το Λαύριο όμως ήταν αυτό που πάτησε γκάζι στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, φτάνοντας έτσι οι "μεταλλωρύχοι" και στη νίκη, την πρώτη τους στο πρωτάθλημα, αφού στην πρεμιέρα είχαν ηττηθεί εντός έδρας από τον Άρη. Χωρίς νίκη παραμένει το Ρέθυμνο.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα 47 ριμπάουντ του Λαυρίου ήταν το στατιστικό εκείνο που έδωσε στην ομάδα της Αττικής το πλεονέκτημα να δραπετεύσει παρά την αρνητική εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου που παραλίγο να στοιχήσει στην ομάδα. Το Ρέθυμνο είχε 12 λιγότερα "σκουπίδια" στον τελικό του απολογισμό (47-35)

ΑΠΡΟΟΠΤΑ: Πρόβλημα δημιουργήθηκε στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», όταν στο ημίχρονο όλα «σκοτείνιασαν» γεγονός που καθυστέρησε για κάποια λεπτά την επανέναρξη του αγώνα. Όλα αποκαταστάθηκαν λίγα λεπτά αργότερα και οι ομάδες βρέθηκαν και πάλι στο παρκέ για την συνέχεια της αναμέτρησης.

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Τζαφλέρης, Αναστόπουλος Αντ.

Δεκάλεπτα: 17-10, 38-36, 61-60, 72-77

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ