22.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Καστρίτης στο Basketa.gr: “Οδηγός για τη συνέχεια αυτή η νίκη”

"Κόντρα σε ένα ιστορικό σύλλογο, γράψαμε και εμείς ιστορία, καθώς αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη της ομάδας στην πορεία της στη μεγάλη κατηγορία. Το credit της οποίας πάει στους παίκτες που δεν τα παράτησαν ποτέ. Θέλει καρδιά και κότσια για να πάρεις ένα τέτοιο παιχνίδι και τα παιδιά το έδειξαν από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Μάλιστα θα έλεγα ότι η νίκη ξεκίνησε από τον πάγκο, όπου το πάθος ξεχείλιζε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και το έβλεπες ακόμα και σε παιδιά που δεν έπαιξαν καθόλου" !

Ο πρωτεργάτης της μεγάλης (και ιστορικής) εκτός έδρας νίκης της Κύμης επί του Πανιωνίου στην παράταση, ο τεχνικός των Ευβοιωτών Γιάννης Καστρίτης με τους σφυγμούς πλέον σε πιο φυσιολογικά επίπεδα μιλάει στο Basketa.gr για το βίωσαν όλοι αυτό το διπλό και κυρίως την διαδρομή παράδεισος-κόλαση που άλλαξε πολλές φορές και για τις δύο ομάδες.
"Ο τρόπος που τελικά φτάσαμε στη νίκη θα πρέπει να είναι ο οδηγός μας για τη συνέχεια της πορείας μας, γιατί έδειξε τα χαρακτηριστικά που έχει αυτή η ομάδα και οι παίκτες. Φτάσαμε να κινδυνεύσουμε να χάσουμε ένα δικό μας παιχνίδι αλλά ακόμα και όταν βρεθήκαμε με τέσσερις πόντους πίσω στην παράταση με το μομέντουμ να έχει αλλάξει χέρια, εμείς δεν σταματήσαμε δευτερόλεπτο να πιστεύουμε στη νίκη και επιβραβευτήκαμε. Δεν είναι εύκολο γιατί ιδιαίτερα στο τέλος της κανονικής διάρκειας, όταν ο αντίπαλος είχε τη δυνατότητα με τρεις εύστοχες βολές του Σακελλαρίου να περάσει ένα πόντο μπροστά με ελάχιστο χρόνο να απομένει, είναι λογικό να περνάει έστω φευγαλέα από το μυαλό σου η σκέψη ότι είναι κρίμα να χάσουμε έτσι ένα παιχνίδι που λίγο πριν το είχαμε στα χέρια μας.
Εκεί όμως ήταν το κομβικό σημείο, ότι αυτή η σκέψη ήρθε και έφυγε από το μυαλό όλων σε κλάσματα του δευτερολέπτου και διαχειριστήκαμε με ψυχραιμία και πίστη την κατάσταση για να φτάσουμε σε αυτή τη μεγάλη νίκη" λέει ο Ελληνας τεχνικός που δεν απογοητεύτηκε ούτε λεπτό στην πορεία από την αρχή της χρονιάς, παρά τα προβλήματα με τους τραυματισμούς των ξένων του αλλά και τις έξι ήττες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια.


"Το τρίπτυχο, διοίκηση, παίκτες και προπονητικό τιμ, λειτούργησε άψογα και ομαδικά και ακόμα και μετά την κακή ήττα, από αυτές που λέμε εκτός προγράμματος, από τη Λάρισα στην έδρα μας, μείναμε ψύχραιμοι και ενωμένοι. Δεν υπήρξε πανικός αλλά το διαχειριστήκαμε όπως έπρεπε. Εδώ θα ήθελα να τονίσω το πόσο κοντά μας είναι από την πρώτη στιγμή η διοίκηση που το έδειξε για μια ακόμα φορά τώρα με τις προσθήκες των παιδιών που ήρθαν για την αντικατάσταση των ξένων μας που τραυματίστηκαν".


Ο ΜακΦάντεν έπιασε δουλειά αμέσως, αλλά εκπληκτικός ήταν και ο Κάμερον Τζόουνς με αποτέλεσμα στην 7η αγωνιστική να μοιραστούν το βραβείο του ΕΣΑΚΕ αφού ισοβάθμησαν στο σύστημα αξιολόγησης !
"Πράγματι τα δύο παιδιά ήταν εξαιρετικά αλλά θα υπενθυμίσω ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς καθώς όλοι οι παίκτες μας προσπάθησαν σε άμυνα και επίθεση ενώ ξαναλέω ότι από τον πάγκο ερχόταν αυτή η πίστη για τη νίκη και το έβλεπες στα πρόσωπα και τις αντιδράσεις των παικτών ακόμα και αυτών που δεν έπαιξαν, το πόσο έντονα ζούσαν το παιχνίδι.
Τέτοιες νίκες σου δίνουν αυτοπεποίθηση αλλά σε κάνουν και σοφότερο" συνεχίζει ο τεχνικός της Κύμης που μιλάει και για την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου.
"Είναι πάντα δίπλα μας, με περισσότερο διαρκείας μάλιστα εφέτος και το εισπράξαμε ακόμα και μετά την ήττα από τη Λάρισα που παρά το σχετικό μούδιασμα αμέσως μας υποστήριξαν. Είναι πολύτιμη η συνεισφορά τους και προσπαθούμε να τους το ανταποδώσουμε κάνοντάς τους χαρούμενους".
Οσο για το επίπεδο του πρωταθλήματος ;


"Είναι βέβαιο ότι ο ανταγωνισμός έχει ανέβει πάρα πολύ και ήδη βλέπουμε δύο ομάδας, τον Προμηθέα και το Λαύριο να έχουν δείξει τρομερά δείγματα γραφής. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Αρης ακόμα είναι σε ένα στάδιο αναζήτησης κάποιων σταθερών, αυτό κάνει ακόμα πιο αμφίρροπα τα παιχνίδια ενώ και πιο κάτω βλέπουμε τον συναγωνισμό να είναι έντονος και τα αποτελέσματα πολλές φορές απρόβλεπτα".


Θετικότατος στη Νέα Σμύρνη ήταν και ο Βρετανός Τέντι Οκέρελφορ, ο οποίος πάντως ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από τον τρόπο με τον οποίο η εθνική του ομάδα έχασε από την Ελλάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και για αυτό και όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο Γιάννης Καστρίτης κανείς από την ομάδα δεν του έκανε την παραμικρή πλάκα σχετικά με αυτό το γεγονός



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ