22.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Καστρίτης: “Αρνούμαστε να χάσουμε”!

Την αυταπάρνηση των παικτών του εξήρε ο Γιάννης Καστρίτης μετά την νίκη - θρίλερ του Αρη επί του Προμηθέα και τον χαρακτήρα που έδειξαν.


"Ζήσαμε ένα ψυχοφθόρο παιχνίδι. Είχαμε όχι κακή, αλλά περίεργη για το timing της περιόδου ψυχολογία. Αυτό που είχαμε πει είναι ότι αρνούμαστε να χάσουμε. Αυτή ήταν η εικόνα του παιχνιδιού. Όσα άσχημα διαστήματα και αν είχαμε, όσο και αν προηγήθηκε ο Προμηθέας τα παιδιά έδειξαν πόσο ήθελαν να κερδίσουν. Παρόλο που ο αριθμός των ριμπάουντ δείχνει ότι ο Προμηθέας ήταν καλύτερος στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού μας έδωσαν λύση πολλά επιθετικά ριμπάουντ ενώ ελέγξαμε και τα αμυντικά. Αυτό ήταν σημαντικός παράγοντας όπως και το ότι μειώσαμε τα λάθη μας.
Μπασκετικά μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ήταν μια σημαντική νίκη. Έχουμε ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι και να διεκδικήσουμε και στο επόμενο παιχνίδι την νίκη.
Θέλω επίσης να συγχαρώ την ομάδα του Προμηθέα για την εικόνα που έχει δείξει σε όλη την διάρκεια της χρονιάς".


Για τον σχεδιασμό που υπήρχε για την τελευταία άμυνα είπε: «Συζητήσαμε αν θα κάνουμε φάουλ ή θα παίξουμε άμυνα. Από την στιγμή που αποφασίσαμε να παίξουμε άμυνα βάλαμε έναν ακόμη ικανότατο αμυντικό στην πεντάδα μας. Δεν ξέραμε ποιος παίκτης του Προμηθέα θα πάρει την επίθεση, αλλά θέλαμε να έχουμε μια πεντάδα που είναι καλά στο ένας με έναν. Ήταν ο Διαμαντής, έπαιξε εκπληκτική άμυνα και κερδίσαμε».

Ο κόουτς του Αρη μίλησε και για το πόσο επηρεάζουν τα άλλα αποτελέσματα την ηρεμία της ομάδας του: «Τα άλλα αποτελέσματα δεν βοηθάνε να έρθει η ηρεμία. Αλλά το σημαντικό είναι εμείς να είμαστε έτοιμοι, όχι να κοιτάμε τους υπόλοιπους.  Η διακοπή μας έκανε κακό. Για 2-3 εβδομάδες δουλεύουμε πολύ καλά, η ομάδα ανεβαίνει σταδιακά και ελπίζω το σημερινό αποτέλεσμα να είναι η αρχή αντίστοιχων εμφανίσεων και ακόμη περισσότερων νικών».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ