18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Καρφιά Κουρτινάιτις: “Αν η ΤΣΣΚΑ ήταν πρώτη, θα είχαμε πρωταθλητή”

Ο Ρίμας Κουρτινάιτις δεν πήρε και πολύ καλά την απόφαση της VTB League να θεωρήσει τη σεζόν ως μη γενόμενη και να μην αναδείξει πρωταθλητή, εξαιτίας της πρόωρης και οριστικής διακοπής της λίγκας και δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. 

Ο προπονητής της Χίμκι μίλησε σε λιθουανική ιστοσελίδα και εξέφρασε με μεγάλη σιγουριά, την πεποίθηση ότι αν δεν ήταν η ομάδα του στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά  η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τότε η λίγκα θα είχε ενεργήσει διαφορετικά και θα είχε χρίσει τη "ρωσική αρκούδα" πρωταθλήτρια στα χαρτιά. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε σαν χείμαρρος ο έμπειρος τεχνικός: "Δεν μπορούσαμε να παίξουμε, περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή. Η VTB ήταν ίσως ένα από τα τελευταία [πρωταθλήματα] που σταμάτησε τη σεζόν. Νομίζω ότι ο κόσμος δεν χρειάζεται σπορ τώρα. Πρέπει να προσέξει πώς θα επιβιώσει. Ένα αναβληθέν πρωτάθλημα δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά ήταν αναπόφευκτο. Θέλουμε πάντα να ολοκληρώσουμε την σεζόν και φέτος είχαμε καλή ομάδα και είχαμε φιλοδοξίες. Όταν η σεζόν σταμάτησε, διάβασα στην εφημερίδα ότι τίποτα που συνέβη στη σεζόν τώρα μετράει. Αυτή η [μη επικύρωση των βαθμολογιών] ήταν κακή απόφαση. Δεν μπορείτε να αποκλείσετε άτομα από τραυματισμούς, ασθένειες ή κατάγματα ποδιών. ΟΤζέρεμι Έβανς δεν τελείωσε τη σεζόν επειδή έσπασε το πόδι του και κάποιος του είπε ότι αυτό δεν μετράει; Γνωρίζουμε πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις στη Ρωσία. Ο Χίμκι ήταν ο μόνος σύλλογος που αντιτάχθηκε στην απόφαση να μην επικυρωθεί η κατάταξη".

Ενώ συνεχίζοντας, εξέφρασε ξεκάθαρα τα παράπονά του: "Γνωρίζουμε όλοι ότι αν η ΤΣΣΚΑ δεν γίνει πρωταθλήτρια στη Ρωσία, ισοδυναμεί με καταστροφή."

Η ΤΣΣΚΑ είναι η πολυνίκης της VTB, με εξαίρεση την κατάκτηση του τίτλου το 2011 από την Χίμκι, υπό την καθοδήγηση του ίδιου του Κουρτινάιτις

"Κάποτε είχαμε μία τέτοια καταστροφή. Και ήμασταν έτοιμοι να το επαναλάβουμε φέτος. Το σύνολο και το στυλ παιχνιδιού θα μπορούσαν να μας επιτρέψουν να το κάνουμε αυτό. Ελπίζω ότι είχαμε τη δυνατότητα να πολεμήσουμε την ΤΣΣΚΑ. Ποτέ δεν προσπαθώ να κοιτάζω προς τα εμπρός, αλλά είχαμε σίγουρα φιλοδοξίες. Εννέα ξένοι παίκτες παίκτες δεν μπορούν να παίξουν στο VTB, όπως συμβαίνει στην EuroLeague. Πρέπει να παίζουν Ρώσοι παίκτες, και εμείς είχαμε πλεονέκτημα σε σχέση με την ΤΣΣΚΑ, εξαιτίας αυτού. Το αποδείξαμε και στο μόνο μεταξύ μας παιχνίδι VTB που κερδίσαμε χωρίς αμφιβολία (96-80). Φυσικά Ούνικς Καζάν, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έπαιζαν επίσης για το πρωτάθλημα. Έπρεπε να γίνει σεβαστή η προσπάθειά τους. Όμως η VTB έλαβε την απόφαση αυτή. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν η ΤΣΣΚΑ ήταν πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα, οι βαθμολογίες θα είχαν επικυρωθεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία. 

Όλο το πρωτάθλημα εξαρτάται από το πώς παίζει η ΤΣΣΚΑ. Τα χρονοδιαγράμματα και τα ημερολόγια είναι διατεταγμένα κατά τρόπο που τους βολεύει. Διάβασα μια συνέντευξη από τον Αντρέι Βατούτιν (πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ) λέγοντας ότι ο Χίμκι θέλει να πάρει το πρωτάθλημα στα χαρτιά. Δεν το θέλουμε αυτό. Δεν χρειαζόμαστε τίτλους αυτού του είδους. Είμαστε σε θέση να αγωνιστούμε μαζί τους, είμαστε αφοσιωμένοι.

Η μέθοδος λήψης αποφάσεων ήταν πιο αστεία από τις πολιτικές εκλογές. Υπήρχε μόνο μία ερώτηση που τέθηκε χωρίς άλλες εναλλακτικές λύσεις. Σταματήστε το πρωτάθλημα και αγνοήστε τα τρέχοντα αποτελέσματα; Δεν υπήρχαν άλλες επιλογές. Είναι γνωστό ότι οι ομάδες επέλεξαν αυτή την επιλογή επειδή το πρωτάθλημα έπρεπε να τερματιστεί. Ήμασταν αυτοί που ψήφισαν "όχι" επειδή δεν μας άρεσε αυτή η επιλογή. Αλλά η φωνή μας δεν σήμαινε τίποτα."

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ