23 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

“Καρατομείται” ο πρόεδρος της ισραηλινής λίγκας

Η απόφαση για να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα στο Ισραήλ και να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο δεν ήταν εύκολη. Ελήφθη μετά από πολλή συζήτηση και πολλές αντεγκλήσεις μεταξύ των ομάδων, που δεν είχαν την ίδια γνώμη και κάποια στιγμή φάνηκε να είναι χωρισμένες στα δύο. Τελικά όλη αυτή η ανακατωσούρα θα έχει, καθώς φαίνεται, ένα "θύμα".

Τον πρόεδρο της λίγκας, Σάμουελ Φράνκελ, η θητεία του οποίου, όπως γράφουν τα ισραηλινά μέσα δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Ο Φράνκελ κατέχει αυτό το πόστο εδώ και οκτώ χρόνια, αλλά μετά τις 12 Δεκεμβρίου, οπότε λήγει η θητεία του, μάλλον θα καθήσει κάποιος άλλος στη θέση του.

Και τούτο διότι πολλά από τα μέλη της λίγκας τού καταλογίζουν κακούς χειρισμούς στο θέμα της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Τον κατηγορούν ότι μετέτρεψε τη λίγκα σε... τσίρκο επιτρέποντας τις αντεγκλήσεις και τις συνεχείς αντιπαραθέσεις των μελών της και ότι δεν επέδειξε ηγετική φυσιογνωμία στις διαπραγματεύσεις του με τους φορείς του κράτους, αγόμενος και φερόμενος από τις απόψεις πολλών και διαφόρων.

Οι ομάδες δεν εμπιστεύονται πλέον τον Φράνκελ και είναι χαρακτηριστική η δήλωση στην ιστοσελίδα ΟΝΕ ενός παράγοντα, που διατήρησε πάνως τη ανωνυμία του: "Είναι καιρός να πούμε αντίο στον Φράνκελ. Εκτιμούμε όλα όσα έκανε προς όφελος της λίγκας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά η παρούσα κρίση έδειξε ότι πρέπει να αντικατασταθεί από τη θέση του προέδρου. Χρειάζεται κάποιος με διαφορετική πιο φρέσκια νοοτροπία".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ