17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Καραμαλέγκος στο basketa : «Στο Παγκράτι νιώθω άνετα. Να ανοίξουν όλες οι κατηγορίες»

Ο Γιάννης Καραμαλέγκος, βρίσκεται για δεύτερη στη σειρά χρονιά στο Παγκράτι, και ήταν εκ των καθοριστικών παικτών για τη νίκη των «ροσονέρι» στο κλειστό του Στρέφη με αντίπαλο τον Τρίτωνα, έχοντας εκτός από το μεγάλο τρίποντο με το οποίο η ομάδα του έκοψε την διαφορά, και τις ασίστ που οδήγησαν στα τρίποντα των Γιάννη Γκαβασιάδη και Αντώνη Πεφάνη.

Με αυτή την επιτυχία το Παγκράτι, εκτός από το γεγονός ότι έσπασε την κακοδαιμονία της συγκεκριμένης έδρας, παράμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, φτάνοντας το ρεκόρ του στο 6-2.

Ο 27χρονος γκαρντ και αρχηγός του Παγκρατίου, μίλησε στο basketa.gr τόσο για την συγκεκριμένη νίκη, την πορεία της ομάδας του, την επανέναρξη της Α2, αλλά και το πόσο απαραίτητο είναι να ανοίξουν όλα τα πρωταθλήματα.

Πρώτη νίκη για το Παγκράτι στο κλειστό του Στρέφη. Πόσο δύσκολα ήρθε το αποτέλεσμα, και πόσο σημαντική είναι για εσάς : «Η νίκη επί του Τρίτωνα ήταν μεγάλη, και ήρθε απέναντι σε μια πολύ καλή και σκληροτράχηλη ομάδα. Ήταν πολύ απαιτητικό παιχνίδι στο οποίο μπήκαμε μέσα και τα δώσαμε όλα και στο τέλος δείξαμε χαρακτήρα παίζοντας πολύ καλή άμυνα και κάνοντας εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση, και έτσι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

Πέτυχες ένα καθοριστικό τρίποντο και έδωσες και δυο τελικές πάσες στην ανατροπή με τον Τρίτωνα, αποτελεί το Παγκράτι η ευκαιρία που έψαχνες για να ξανά δείξεις την ποιότητα σου : «Στο τέλος πετύχαμε τρία πολύ σημαντικά τρίποντα, εγώ ο Γκαβασιάδης και ο Πεφάνης, αλλά δεν θέλω να σταθώ σε αυτό, αλλά στο γεγονός ότι η όλη η ομάδα έκανε τρομερή δουλειά και ήταν αποτέλεσμα όλων η μεγάλη νίκη. Στο Παγκράτι νιώθω πολύ άνετα, πολύ οικεία, προσπαθώ καθημερινά να βελτιώνομαι, να παίζω σε πολύ υψηλό ρυθμό, και πιστεύω μπορούμε σαν ομάδα να πετύχουμε μεγάλα πράγματα».

Με αυτό το αποτέλεσμα θεωρείς ότι ρεφάρατε την εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα, και ποιοι οι στόχοι μιας ομάδας που ξεκίνησε να σωθεί και παραμένει στην πρώτη θέση : «Δεν θα έλεγα ότι ρεφάραμε την ήττα από τον Απόλλωνα, γιατί εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προσπαθούμε να τα κερδίζουμε όλα. Η ομάδα καθημερινά και από την αρχή της χρονιάς έχει υπερβάλλει εαυτό και πραγματικά το ότι συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας μας κάνει χαρούμενους και υπερήφανους για την προσπάθεια του Παγκρατίου».

Πως βλέπεις την επιστροφή στη δράση, πως είναι το κλίμα στις ομάδες, και αν θεωρείς ότι άργησε να γίνει αυτό. Πως κρίνεις τον τρόπο με τον οποίο γίνεται το πρωτάθλημα, και αν έχεις ξεχωρίσει τα φαβορί : «Η επιστροφή στη δράση ήταν κάτι πραγματικά συγκλονιστικό για όλους μας. Χαρήκαμε πάρα πολύ και πιστεύω πως άργησε να γίνει. Σε καμία άλλη χώρα δεν σταμάτησαν τα πρωταθλήματα, αυτό που έγινε εδώ ήταν πρωτόγνωρο. Όπως και να έχει τώρα, το σημαντικό είναι ότι έχει μπει μια ροή και είμαστε χαρούμενοι που παίζουμε. Όσον αφορά τα φαβορί, έχω ξεχωρίσει τον Απόλλωνα Πατρών και τον Ολυμπιακό, αλλά όλα θα παιχτούν στο γήπεδο και ίσως υπάρξουν εκπλήξεις στο τέλος».

Ως αρχηγός του Παγκρατίου, και στην δεύτερη σου σεζόν, ποιο μήνυμα στέλνεις για την ομάδα αλλά και το Ελληνικό μπάσκετ, και για τις κατηγορίες που μένουν σε αδράνεια : «Θέλω να πω πως είναι πολύ στενάχωρο που οι άλλες κατηγορίες δεν παίζουν. Δεν υπάρχει διαφορά στο μπάσκετ, όλοι το ίδιο άθλημα παίζουμε και ελπίζω σύντομα να ξεκινήσουν όλοι και να μπουν στα γήπεδα και να κάνουν αυτό που αγαπούν. Για την ομάδα μου θέλω να πω πως κάνουμε το καλύτερο δυνατό, δουλεύουμε πολύ και προσπαθούμε να πάμε το Παγκράτι όσο πιο ψηλά γίνεται και φυσικά ευχαριστούμε και τον κόσμο που μας στηρίζει συνέχεια, αν και δεν μπορεί να δει τα παιχνίδια από κοντά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ