25.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καραγιάννης στο basketa.gr: «Βρήκα μια σοβαρή διοίκηση και προοπτική στον Μίλωνα»

Ο Μίλωνας πήρε τη νίκη και απέναντι στον ΑΟΚΧ (80-57) και συνεχίσει με το απόλυτο έχοντας τον Νίκο Καραγιάννη στον πάγκο του.

Η ιστορική ομάδα από τη Νέα Σμύρνη φαίνεται να έχει κάνει στροφή 360 μοιρών από τη στιγμή που ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε τα ηνία της (13η αγωνιστική) και εκτός από το αποτέλεσμα παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα στα παιχνίδια του. Ο Νίκος Καραγιάννης αναφέρθηκε στο basketa.gr για αυτή την αλλαγή και αποκαλύπτει τι άλλαξε στην ομάδα.

Εκτός των άλλων ο έμπειρος τεχνικός «θυμήθηκε» στα χρόνια στην Καστοριά και στάθηκε στην αποχώρηση του Ναουμ Δίτσιου από το μπάσκετ, ενώ για την προπονητική του ικανότητα δεν χρειάζεται να γίνει ιδιαίτερη μνεία, καθώς μιλάει το έργο του, με συνεχόμενες ανόδους με το Περιστέρι, και το περιβόητο 24-0 που έχει ως ιστορικό ρεκόρ εκκίνησης στην Α2, αλλά και την περσινή του καταξίωση με τον ΑΣ Καστοριάς.

Τι άλλαξε στον Μίλωνα και από το 3-8 που είχε όταν αναλάβατε την ομάδα, αυτή τη στιγμή βρίσκεται με ρεκόρ 7-8 στον βαθμολογικό πίνακα και ουσιαστικά δείχνει να είναι «άλλη» ομάδα;

«Το σημαντικό είναι ότι άλλαξε η ψυχολογία. Προσπαθήσαμε πολύ γι’ αυτό. Βάλαμε στο παιχνίδι μας στόχους. Είναι πολύ σημαντικό ότι βρήκα ένα πολύ οργανωμένο σωματείο, το οποίο νομίζω ότι το ρόστερ αδικούνταν στη θέση που ήταν. Νομίζω ότι δουλεύουμε καθημερινά πάρα πολύ σκληρά και αυτό το βγάζουμε κάθε Κυριακή στο παιχνίδι μας. Νομίζω ότι και η συνέχεια θα είναι το ίδιο καλή με την μέχρι τώρα πορεία στην θητεία μου στον Μίλωνα».

Είναι εφικτός ο στόχος της παραμονής;

«Έχει εννιά παιχνίδι ακόμα. Εμείς είμαστε στην περίοδο βελτίωσης. Έχουμε ακόμα βέβαια να βελτιώσουμε ακόμα πολλά πράγματα στην ομάδα. Εφόσον υπάρχει υγεία, όλα θα πάνε καλά».

Τι σας έκανε να αποδεχθείτε την πρόταση του Μίλωνα και να αναλάβετε μια ομάδα στην Γ’ Εθνική κατηγορία;

«Επειδή έχω περάσει από πολλές ομάδες και σε υψηλότερο  επίπεδο, αυτό που ήθελα να βρω, γιατί είναι πολύ δύσκολο σήμερα να βρεις μια σοβαρή διοίκηση. Ήθελα να βρω μια ομάδα η οποία να μου προσφέρει σαν επαγγελματία που είμαι τις απολαβές που θέλω και να πληρώνομαι κανονικά, πράγμα δύσκολο στο σημερινό μπάσκετ. Μια διοίκηση σταθερή και μια οργάνωση ομάδας η οποία να έχει στόχους και για παραπάνω κατηγορία από αυτή που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Μίλωνας».

Άρα να φανταστούμε ότι σε περίπτωση που παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία και ο κόουτς Καραγιάννης θα συνεχίσει στον πάγκο της και την νέα αγωνιστική σεζόν;

«Από τη στιγμή που όλα βαίνουν καλώς και η συνεργασία μας είναι αρίστη δεν υπάρχει κανένας λόγος να κοιτάξω για κάτι άλλο».

Πως βλέπεις το επίπεδο του 2ου ομίλου Νότου της Γ' Εθνικής;

«Αυτό που γίνεται φέτος στον όμιλο που είναι ο Μίλωνας δεν έχει ξαναγίνει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ομάδα, ο ΕΦΑΟΖ με έντεκα νίκες, υπάρχει μια σειρά ομάδων με εννιά, υπάρχουν και ομάδες με επτά νίκες που αυτή τη στιγμή πέφτουν. Καταλαβαίνετε ότι μια ομάδα που σήμερα μπορεί να είναι σε θέση ανόδου, μπορεί να κινδυνέψει μετά από τρεις-τέσσερις αγωνιστικές και μια ομάδα που σήμερα κινδυνεύει να είναι σε θέση ανόδου. Άρα είναι όλα ανοιχτά. Βλέπουμε και από τα αποτελέσματα ότι όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν σε οποιαδήποτε έδρα».

Χωράνε προβλέψεις σε αυτό το πρωτάθλημα;

«Όχι καμία πρόβλεψη. Θα έλεγα ότι εμείς ως Μίλωνας και ως ομάδα αλλά και προσωπικά εγώ ως προπονητής αυτής της ομάδας, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το επόμενο παιχνίδι στον Άρη Θήβας, στις 8/3, γι’ αυτό το παιχνίδι προετοιμαζόμαστε και τίποτα παραπάνω. Όλα τα άλλα εν υπάρχουν. Δεν μπορείς να κάνεις κανένα προγραμματισμό και καμία πρόβλεψη γιατί είναι όλα ανοιχτά».

Ποια είναι η γνώμη σου για την Καστοριά και την αποχώρηση του Ναούμ Δίτσιου από το μπάσκετ;

«Νομίζω ότι άνθρωποι σαν τον Ναούμ Δίτσιο είναι πολύ δύσκολο να τους βρεις στον σημερινό αθλητισμό. Έναν Κύριο με κάπα κεφαλαίο, σε όλες τις εκφράσεις και νομίζω ότι η φυγή της Καστοριάς από το προσκήνιο είναι μεγάλο πλήγμα για το ελληνικό μπάσκετ. Γιατί μιλάμε για μια ομάδα απόλυτα υγιείς. Μια ομάδα που την είχε αγκλαλιάσε όλος ο κόσμος και μια ομάδα η οποία κατάφερε να ανέβει, γιατί ως τρίτη ομάδα καλέστηκε, της ζητήθηκε να συμμετάσχει στην Α1 και τώρα βλέπουμε ότι η Καστοριά δυστυχώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα τοπικά».

Πως έζησες το μπασκετικό κομμάτι στην Καστοριά;

«Επειδή έχω δουλέψει ξανά στην επαρχία. Νομίζω ότι η επαρχία ενδείκνυται για επαγγελματίες που θέλουν να δουλέψουν. Είναι όλα κοντά, είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. Νομίζω ότι η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετική σε όλα τα επίπεδα».

Τέλος, ο Νίκος Καραγιάννης ανέφερε στο κλείσιμο του:

«Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο και να υπάρξουν περισσότερες ομάδες που να τηρούν αυτό που υπόσχονται».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ