15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Καράμπουλας στο basketa : «Η δεύτερη καραντίνα ήταν αστεία. Ευλογημένος για όσα έζησα»

Τον έχουν αποκαλέσει «Mr. Άνοδος» και όχι άδικα, με τον Βαγγέλη Καράμπουλα να αποτελεί το πρότυπο αθλητή που εκτός από αγωνιστική ποιότητα φέρνει μαζί του το DNA του πρωταθλητή.

Τα κατορθώματα του αποκτούν πλέον άλλη διάσταση, με τον ίδιο να μετράει 7 ανόδους από την Α2 προς την Α1 με Ίκαρο Καλλιθέας, Νέα Κηφισιά, Καβάλα, Φάρος Κερατσινίου (δυο φορές), Ιωνικό Νικαίας (μετράει και μια από την Β' Εθνική προς την Α2), και Διαγόρα Δρυοπιδέων, και συνολικά 8, και όλες αυτές μέσα σε μια δεκαετία, ενώ έχει στο παλμαρέ του και ένα τελικό κυπέλλου Ελλάδας το 2016 όταν ο Φάρος αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Όσο για την παρουσία του τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, καθώς σε 7 συνεχόμενες χρονιές στην Α2 έχει 16,1 πόντους κατά μέσο όρο σε 188 παιχνίδια, ενώ ο ίδιος μιλώντας στο basketa.gr ανέφερε πως χάθηκε η ευκαιρία και στο Αιγάλεω την τρέχουσα σεζόν να ζήσουν ανάλογες στιγμές.

Ο Βαγγέλης Καράμπουλας, ο οποίος πλησιάζει τα 40 του χρόνια ανέφερε πως σκοπός του είναι να συνεχίσει, αναφέρθηκε στην απόφαση του να ακολουθήσει σύσσωμο τον Διαγόρα Δρυοπιδέων στο Αιγάλεω, το κίνητρο που βρίσκει σε κάθε σταθμό του, στο πόσο ευλογημένος νιώθει για αυτά που έζησε, ενώ μίλησε για μια δεύτερη αστεία καραντίνα, για το πόσο λάθος ήταν κατά τον ίδιο το άπλωμα τον ομίλων σε Β' και Γ' Εθνική, για τη νέα σελίδα που αναμένεται στο Ελληνικό μπάσκετ, ενώ αναφέρθηκε και στις ακαδημίες και στο ότι πρέπει να ανοίξουν.

Και όλα αυτά από ένα παίκτη που δεν έχει να αποδείξει τίποτα, και πως μετά από τόσα χρόνια καριέρας βρέθηκε μόλις σε τρία παιχνίδια στο παρκέ στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

Πάνω από είκοσι χρόνια ενεργής καριέρας, με τίτλους, ανόδους και φέτος μόλις τρία παιχνίδια και τέλος τον Οκτώβριο. Πως σχολιάζεις την φετινή χρονιά και όλη αυτή την κατάσταση : «Σίγουρα η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για όλους μας σε όλα τα επίπεδα. Απλά θεωρώ απαράδεκτο να μην έχουν ανοίξει οι ακαδημίες και να έχουμε κλεισμένα τα παιδιά μέσα στο σπίτι. Και σε δεύτερη φάση είναι τραγικό που έχει κλείσει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Σαφώς και δεν εννοώ να ανοίξουν χωρίς πρωτόκολλα και μέτρα».

Πως πέρασες την καραντίνα, και να περιμένεις να ανοίξουν οι προπονήσεις και να επιστρέψεις στα παρκέ. Πως κρίνεις την απόφαση της πολιτείας και των ειδικών να επιτρέψουν μόνο στην Α2 να συνεχίσει και να σταματήσει τα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Βλέπεις φως στον ορίζοντα : «Η καραντίνα για αρκετούς ανθρώπους ήταν ένα δύσκολο κομμάτι. Και λέω για αρκετούς γιατί η δεύτερη καραντίνα ήταν ένα αστείο, δεν δούλευαν τα μπαρ τα μπουζούκια τα θέατρα και ο αθλητισμός, ενώ όλα τα υπόλοιπα λειτουργούσαν κανονικά. Εγώ προσωπικά προσπαθούσα να κρατιέμαι σε ένα επίπεδο κανονικό απο θέμα φυσικής κατάστασης αλλά απο τον Ιανουάριο είχα σταματήσει να ελπίζω πως θα άνοιγε η Β' και η 'Γ Εθνική όπως και έγινε. Και πιστεύω πως ούτε η Α2 θα είχε ανοίξει αν δεν υπήρχε ο Ολυμπιακός εκεέ, που τον θέλουν πίσω στην Α1, γιατί χωρίς Ολυμπιακό και με αυτό το επίπεδο στην Α1 δεν τσουλάει το πράγμα».

Θεωρείς ότι η πρωτόγνωρη κατάσταση με τους τέσσερις ομίλους στην Β' Εθνική έπαιξε καθοριστικό ρόλο προς αυτή την απόφαση, και ειδικά με τις μεγάλες ανισότητες στην δυναμική των ομάδων, οικονομικά αλλά και σε επίπεδο λειτουργίας : «Όσο αναφορά για τους ομίλους της Β' Εθνικής, έχω να πω πως ήταν μεγάλο λάθος. Είναι απαγορευτικό να υπάρχουν 4 όμιλοι στην Β' Εθνική γιατί δεν υπάρχουν τόσες ομάδες και τόσοι παίκτες για να παίξουν. Άρα αυτομάτως ρίχνεις το επίπεδο στην κατηγορία. Ομοίως και στην Γ' Εθνική και δεν μου αρέσει να ακούω ότι γίνεται για να μην υπάρχουν μετακινήσεις και λιγότερα έξοδα. Όποιος δεν μπορεί σπίτι του. Δεν νομίζω ότι οι πρόεδροι αναγκάστηκαν να είναι πρόεδροι. Όποιος δεν μπορεί οικονομικά μπορεί να φύγει, δεν θα του ζητήσει κανείς τα ρέστα».

Τον Νοέμβριο θα κλείσεις τα 40 σου χρόνια. Πως αισθάνεσαι τον εαυτό σου, έχεις τα κουράγια και την όρεξη να συνεχίσεις : «Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Το θέμα είναι τι κάνεις και πως μπορείς να το διαχειριστείς όλο αυτό. Εννοείται πως έχω τα κουράγια και πάντα υπάρχει όρεξη όταν υπάρχει κίνητρο για κάτι καινούριο».

Μετά από μια τετραετία επιτυχιών σε Φάρο Κερατσινίου και Ιωνικό, μια διετία σε Διαγόρα Δρυοπιδέων και Αιγάλεω, σε πορείες ταυτότσιμες και με κοινούς συμπαίκτες. Πως σχολιάζεις αυτές τις χρονιές : «Καταρχήν νιώθω ευλογημένος για όσα έχω πάρει απο το μπάσκετ. Η διετία στον Φάρο ήταν μαγική απο όλες τις απόψεις. Την μια χρονιά πήγαμε στον τελικό κυπέλλου και την άλλη σπάσαμε δυο έδρες στα πλέι οφς και ανεβήκαμε κατηγορία. Στον Ιωνικό πάλι πέρασα τέλεια αλλά εκεί υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Ιδίως η ομάδα της Α2 θεωρώ πως ήταν ότι καλύτερο έχει περάσει από την κατηγορία, κατά τη γνώμη μου πάντα. Με τον Διαγόρα αποκλείσαμε τον ΠΑΟΚ, κοντράραμε για ένα ημίχρονο την ΑΕΚ στον ημιτελικό κυπέλλου και ανεβήκαμε κατηγορία. Νομίζω πως δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι άλλο».

 

Επέλεξες να ακολουθήσεις όλη την ομάδα από τον Διαγόρα στο Αιγάλεω και στην Β' Εθνική, ήταν καινούργιο κίνητρο για σένα αυτό το κεφάλαιο : «Το κεφάλαιο Αιγάλεω είναι κρίμα γιατί αλλιώς τα περιμέναμε και αλλιώς ήρθαν. Εννοώ με την πανδημία, που δεν επιτρεπόταν ο κόσμος στο γήπεδο και τελικά η διακοπή του πρωταθλήματος. Η γνώμη μου ήταν πως το Αιγάλεω θα βίωνε και πάλι παλιές εποχές και η ομάδα θα ανέβαινε στην Α2».

Με την τεράστια εμπειρία σου πως κρίνεις την επόμενη ημέρα του Ελληνικού μπάσκετ, και αν είναι απαραίτητη μια αλλαγή στην δομή του : « Η επόμενη ημέρα πιστεύω πως σίγουρα θα είναι καλύτερη. Όποιος και να βγει πρόεδρος αν κάποτε γίνουν εκλογές, μόνο μπροστά θα πάει γιατί φαίνεται πως οι υποψήφιοι έχουν όρεξη για να αλλάξουν πράγματα Θα φανεί στην συνέχεια».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ