21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Καράμπουλας: ” Σέβεσαι τον αντίπαλο όταν συνεχίζεις να αγωνίζεσαι”

Ο Φάρος Κερατσινίου έγραψε ιστορία, συνέτριψε με 164-103 το Παγκράτι, έφτασε τις 8 νίκες άνω των 100 πόντων σε μία σεζόν και ο Βαγγέλης Καράμπουλας, εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του Συμεωνίδη, μιλά στο Basketa.gr για το ρεκόρ, το Παγκράτι αλλά και τον μοναδικό στόχο της ομάδας, την άνοδο στην Α1.

 

Βαγγέλη, η θεαματική νίκη που πετύχατε κατά του Παγκρατίου σημαίνει κάτι παραπάνω ή τίποτα περισσότερο από μία νίκη που σας φέρνει κοντά στον στόχο σας;
Δεν είναι κάτι παραπάνω η νίκη αυτή. Το κάτι παραπάνω είναι μόνο αν ανέβουμε κατηγορία. Τώρα αυτά τα ρεκόρ είναι απλά για να υπάρχουν και να συζητάμε γι αυτά. Δεν είναι κάτι που ουσιαστικά κερδίζεις.


Είχατε στο μυαλό σας να καταρρίψετε το ρεκόρ των επτά νικών άνω των εκατό πόντων μέσα σε μία σεζόν ή απλά έτυχε;
Όχι, δεν το είχαμε στο μυαλό μας. Έτυχε, και όταν μάθαμε ότι υπάρχει αυτό το ρεκόρ θελήσαμε σε κάποια ματς να το "εκβιάσουμε" ώστε να φτάσουμε στους εκατό πόντους. Αλλά και πάλι είναι ένα ρεκόρ που θα μείνει στην ιστορία, ως εκεί όμως. Εμάς αυτό που μας νοιάζει είναι η άνοδος.


Σε τέτοια μεγάλα σκορ, η άμυνα ξεχνιέται...
Σίγουρα ξεχνιέται η άμυνα. Δεν γίνεται να μπαίνουν τόσοι πόντοι και να μιλάμε για άμυνα. Εμείς θέλαμε να δώσουμε έναν επιθετικό ρυθμό. Σ αυτό βοήθησε και το Παγκράτι, που δεν έκανε επιθέσεις των 24 δευτερολέπτων, αλλά εκτελούσε γρήγορες επιθέσεις.


Οι προπονητές μένουν ικανοποιημένοι από μία τέτοια "συνθήκη" του αγώνα;
Δεν νομίζω ότι οι προπονητές ασχολούνται τόσο με το συγκεκριμένο πράγμα(ρεκόρ) όσο με τον στόχο που υπάρχει σε κάθε ομάδα από την αρχή της χρονιάς. Δεν νομίζω ότι μένουν σε ένα ρεκόρ.

Με όλο το θάρρος Βαγγέλη, κατά την διάρκεια του αγώνα, και βλέποντας πως το σκορ ξεφεύγει, σκεφτήκατε καθόλου το φερ πλέι;
Εμένα η γνώμη μου είναι ότι αν θέλεις να σεβαστείς τον αντίπαλο, ούτε σταματάς, ούτε περπατάς αλλά συνεχίζεις να αγωνίζεσαι όπως σε κάθε άλλο παιχνίδι.


Για μία ομάδα που έχει υποστεί μία τέτοια ήττα-ρεκόρ, αποτελεί εν μέρει τιμή;
Δεν μπορώ να πω την λέξη τιμή αλλά ούτε και αυτή της ντροπής. Μπορεί να έφαγε 164 πόντους, έβαλε όμως και 103 πόντους σε μία καλή ομάδα. Νομίζω πως έτσι όπως ήρθε το παιχνίδι και οι δύο πλευρές είναι ευχαριστημένες για το θέαμα κυρίως.


Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Η ομάδα είναι μέσα στον στόχο της;
Σαφώς και η ομάδα είναι μέσα στον στόχο της. Έτσι πως είναι τα δύο τελευταία χρόνια με τα πλέι οφ, η διοργανώτρια αρχή δίνει την ευκαιρία και στον 5ο να διεκδικήσει την άνοδο. Εμείς είμαστε 4η. Θα έχουμε μειονέκτημα έδρας και στον ημιτελικό αλλά και στον τελικό, εφόσον προκριθούμε σ αυτόν. Σίγουρα είναι δύσκολο αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να νικήσουμε τον οποιοδήποτε αντίπαλο και μένει να φανεί αυτό και τον Μάιο.


To πρωτάθλημα της Α2 γίνεται χρόνο με τον χρόνο ολοένα και πιο ανταγωνιστικό;
Θεωρώ πως η Α2 ήταν πάντα ανταγωνιστική. Πάντα υπήρχαν καλοί παίκτες. Τα τελευταία χρόνια έχουν κατέβει και πολύ παίκτες από την Α1 λόγω οικονομικών προβλημάτων των ομάδων στην μεγάλη κατηγορία. Στην Α2 υπάρχουν ομάδες που πληρώνουν και πληρώνουν πολύ καλά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έρχονται καλοί παίκτες και να δυναμώνει όλο ένα και περισσότερο το πρωτάθλημα της Α2. Είναι ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα και αν θυμάστε όλοι έλεγαν πως ο Πανιώνιος θα πάει περίπατο πρώτος και βλέπετε τι έχει γίνει. Αυτό είναι το ωραίο. Δεν μπορείς να προδικάσεις πράγματα και γεγονότα. Ο Μάιος αναμένεται "καυτός".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ