16.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Καράμπελας στο basketa : «Έτοιμος για την πρόκληση του Εθνικού»

Ο Γιάννης Καράμπελας αποτελεί έναν προπονητή με μεγάλη θητεία τόσο στις Εθνικές αλλά και τις τοπικές κατηγορίες, και πλέον, στα 50 του χρόνια παίρνει την ευκαιρία να καθοδηγήσει τον Εθνικό, ο οποίος μπαίνει στο νέο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής με με νέα φιλοσοφία.

Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος παρουσίασε εξαιρετική δουλειά στον Άρη Νίκαιας, φέρνοντας τον για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Β' Εθνική, μίλησε στο basketa.gr για την πρόκληση του Εθνικού, για το πως χτίζεται η ομάδα στον Πειραιά, για την προηγούμενη του ομάδα, αλλά και για τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τον Covid-19.

Μεγάλη πρόκληση στην καριέρα σου ο Εθνικός, πως αντιμετωπίζεις τη νέα σου ομάδα : «Όντως η πρόταση να αναλάβω τον Εθνικό αποτελεί την κορυφαία στιγμή της παρουσίας μου στην προπονητική. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να συνεργάζομαι με την επιτροπή μπάσκετ υπό τον κ.Καραφαντή».

Βλέπουμε ότι συνεχίζεται η ίδια φιλοσοφία με πέρυσι, με τον Εθνικό να θέλει να δημιουργήσει ένα νεανικό κορμό. Ο Εθνικός αποτελεί μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στις Εθνικές κατηγορίες. Ποιος είναι ο στόχος σας στο νέο πρωτάθλημα : «Την επόμενη περίοδο ο Εθνικός θα παρουσιάσει τη νεανικότερη ομάδα όλων των εποχών, με μέσο όρο ηλικίας τα 23 χρόνια. Η διοικούσα επιτροπή μου παρουσίασε το πλάνο της για τη δημιουργία μιας ομάδας με 2-3 παίκτες γεννημένους μετά το 1990, με τους υπόλοιπους να είναι ακόμη πιο νέοι. Στόχος της ομάδας θα είναι να έχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα υπό αυτές τις συνθήκες - προϋποθέσεις, επενδύοντας στο να βρεθούν ή να αναδειχθούν αθλητές που θα αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας τα επόμενα χρόνια».

Την περσινή σεζόν πρόλαβες να πάρεις το πρώτο βάπτισμα στην Β' Εθνική με τον Άρη Νίκαιας  Δυο σεζόν στη Νίκαια και με μια άνοδο. Με ποιες εντυπώσεις αποχώρησες : «Δυστυχώς το δείγμα από την περσινή Β' Εθνική ήταν πολύ μικρό, και ελπίζω φέτος να δοθεί η δυνατότητα να αρχίσουν και να τελειώσουν όλα μέσα στο γήπεδο. Οι δυο σεζόν στη Νίκαια ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι, με επιστέγασμα την μεγαλύτερη για μένα και για το σύλλογο επιτυχία μας, την άνοδο και τη μικρή παρουσία (λόγω Covid-19) στην Β' Εθνική, και όπως ανέφερε και ο σύλλογος στην ανακοίνωση του, πως όλα έγιναν με άριστη συνεργασία».

Πως κρίνεις την διακοπή στα τέλη Οκτώβρη και την μη ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων. Θεωρείς ότι τη νέα χρονιά θα επηρεάσει αυτό τα πρωταθλήματα. Ο Εθνικός παίρνει δύναμη από τον κόσμο του. Πιστεύεις πως πρέπει να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα : «Έβγαλα το πρώτο μου δελτίο 12 ετών το 1983 στον Πανελλήνιο και από τότε οι διακοπές λόγω της πανδημίας ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί σε όλους όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό. Οι παρενέργειες θα είναι πολυεπίπεδες, ήδη σε οργανωτικό επίπεδο ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα, οι τραυματισμοί σε όσες κατηγορίες υπήρξε δραστηριότητα έχουν πολλαπλασιαστεί. Ελπίζω με τον εμβολιασμό και την τήρηση των κανόνων όλα αυτά να αποτελέσουν παρελθον και να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Έτσι θα μπορέσω να «γευτώ» την υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι «Πινέζες», η οργανωμένη κερκίδα του Εθνικού, την οποία απολαμβάνω από τα βίντεο που υπάρχουν στο διαδίκτυο και να σταθούν εμπράκτως στη νέα μας προσπάθεια».

Βλέπουμε ότι το ρόστερ σας ολοκληρώνεται σιγά σιγά. Πόσο κοντά βρίσκεται να προσθέσετε τις τελευταίες πινελιές : «Το ρόστερ της ομάδας μας κατά 90% έχει κλείσει. Έχουν ήδη ανακοινωθεί 6 από τους 12 παίκτες, ενώ στο άμεσο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν άλλοι πέντε».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ