Η Ελένη Καπογιάννη μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «105.5 Στο Κόκκινο» με αφορμή το νέο λουκέτο που μπήκε στον αθλητισμό και εξέφρασε την απορία της για την άγνοια που επικαλέστηκε επί του θέματος ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
Παράλληλα στάθηκε και στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν νωρίτερα ΠΣΑΠ, ΠΣΑΚ, ΣΑΚΕ, ΠΣΑΧ, ΠΑΣΑΠ, ΣΕΑΥ, ενώ δε δίστασε να δείξει την αγανάκτηση της.
Αρχικά η προπονήτρια του Παναθηναϊκού ανέφερε: «Συγχαρητήρια σε αυτή την κυβέρνηση που με τη διακυβέρνησή της ένωσε όλους τους αθλητές και αθλήτριες σε όλα τα αθλήματα. Αυτό που βιώνουμε είναι εξοργιστικό, νομίζω ότι ξεχειλίζει η οργή για το παράλογο. Κλείνουμε ένα χρόνο και δεν έχουμε κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά στο να διορθώσουμε πράγματα που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και δε θα τιμωρούμε τους ανθρώπους μεμονωμένα και περιβάλλοντα ανθρώπων, αθλητών, εργαζομένων που με ευλάβεια τηρούν τα μέτρα και παρόλα αυτά φαίνονται ως θύτες και όχι ως θύματα».
Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Από το πρώτο lockdown μέχρι σήμερα έχουμε παίξει επίσημους αγώνες μόλις τέσσερις μετρημένους στα δάχτυλα. Όπως ισχύει για κάθε εργαζόμενο, για τον αθλητή έχει έναν επιπρόσθετο βαθμό δυσκολίας γιατί δεν είναι μόνο ότι πρέπει να κρατιέται σε εγρήγορση πνευματικά, πρέπει να κρατάει και το σώμα του. Όταν λοιπόν ένας αθλητής οποιουδήποτε αθλήματος το μόνο που του επιτρέπεται είναι να κάνει γυμναστική μέσα στο σπίτι ή στο δρόμο με κίνδυνο τραυματισμών, δεν τον καθιστά ικανό να μπει σε προπονήσεις με φουλ ρυθμό για το άθλημά του με παιχνίδια επίσημα.
Ο κίνδυνος του τραυματισμού είναι ορατός. Άρα, λοιπόν, η επανένταξη θα πρέπει να είναι πάρα πολύ σταδιακή και χρονοβόρα. Δεύτερον, το ψυχολογικό κομμάτι ενός αθλητή που έχει μάθει να ζει με στόχο, όταν δεν έχει κίνητρο, τον βαραίνει ιδιαίτερα. Προσθέστε σε αυτά και τον βιοπορισμό, ναι μεν ερασιτεχνικός αθλητισμός – και λέω χρόνια πως ο αθλητικό νόμος πρέπει να αλλάξει – το μεγαλύτερο ποσοστό των αθλητών ζει από αυτό. Πως αυτός ο άνθρωπος θα κρατηθεί για να πάει την επόμενη χρονιά να βρει ένα συμβόλαιο και με ποιους όρους. Είναι τα τεράστια εμπόδια και δυσκολίες».
Για το γεγονός ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης υποστηρίζει ότι δεν είχε ενημερωθεί για το νέο λουκέτο: «Είναι σαν να λέω εγώ στην ομάδα μου ‘παιδιά δεν ήξερα ότι παίζαμε με τον ΠΑΟΚ, νόμιζα ότι παίζαμε με τις Εσπερίδες και δεν έχω ετοιμαστεί για ντέρμπι αλλά για ένα πιο λάιτ παιχνίδι ή δεν ήξερα, είχα πει στην παίκτριά μου να παίξει το 2 και αυτή έπαιξε το 5’. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Να το λέει ο υφυπουργός Αθλητισμού;
Δεν ξέρω πως λειτουργούν αυτοί οι άνθρωποι, θεωρητικά είναι του αθλητισμού, όταν έχεις να κάνεις με τον αθλητισμό και φυσικά πρέπει να λάβεις υπόψη σου την άποψη των επιστημόνων – που δεν ξέρω πόσοι από αυτούς τους επιστήμονες τι έρευνες έχουν κάνει, παίρνουν αποφάσεις που ένας ολόκληρος λαός κρέμεται από τις εισηγήσεις τους. Πως λοιπόν κ. υπουργέ εσείς που γνωρίζετε ότι τα κρούσματα στον αθλητισμό είναι 0.5 δέχεστε, ή μάλλον ερήμην σας ψηφίζεται κάτι για τον αθλητισμό και δεν είστε εκεί; Κάτι δεν πάει καθόλου καλά, η οργή ξεχειλίζει όχι μόνο από τον κόσμο του αθλητισμού αλλά από όλον τον κόσμο».