18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Καντέρ: «Δεν κάνω πολιτική, με αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Ο Ενές Καντέρ συνεχίζει να τα βάζει με όλους και με όλα και πλέον στο στόχαστρό του μπήκε το ΝΒΑ και ο κομισάριος της λίγκας Άνταμ Σίλβερ.

Εδώ και καιρό έχει πάψει να ασχολείται τόσο με το μπάσκετ όσο με τις κόντρες που έχει δημιουργήσει. Αυτή με τον Ταγίπ Ερντογάν είναι η πιο παλιά και η πιο σημαντική, ενώ πρόσφατα έκανε κριτική στον Λεμπρόν Τζέιμς και τα έβαλε με την κυβέρνηση της Κίνας!

Πλέον στο στόχαστρό του μπήκε το ΝΒΑ το οποίο δεν τον υποστηρίζει όσο θα ήθελε. Μάλιστα σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNN ο Τούρκος σέντερ των Μπόστον Σέλτικς επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Το ΝΒΑ με ανάγκασε να τα κάνω όλα. Κάθε φορά που κάποιος μιλάει, η Λίγκα λέει ότι τον ενθαρρύνει. Δίνουμε ελευθερία έκφρασης στους αθλητές για να μιλήσουν σχετικά με τις αδικίες σε όλο τον κόσμο, για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μου το έδωσαν κι εμένα αυτό το δικαίωμα. Έχω έρθει σε επαφή με παράγοντες του ΝΒΑ και με τον Άνταμ Σίλβερ, που με υποστηρίζει, ωστόσο αν πραγματικά το κάνει, θα έπρεπε να έχει πάρει δημόσια θέση. Θα έπρεπε να έχει βγάλει μια ανακοίνωση. Ο κόσμος πιστεύει ότι κάνω πολιτική. Όχι, όμως, δεν κάνω πολιτική. Με αφορούν μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όταν μπαίνει στη συζήτηση η Κίνα, την φοβούνται επειδή τους ενδιαφέρουν τα χρήματα, τους ενδιαφέρει η δουλειά, τους ενδιαφέρουν σε υπερβολικό βαθμό οι χορηγίες. Για εμένα, προτεραιότητα έχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ζωές».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ