25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Κανονικά παρών ο Βασιλόπουλος

Το θέμα που ανέκυψε αίφνης μετά από αναφορές σε αθλητικό ραδιόφωνο περί της συμμετοχής του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στον τελικό του Κυπέλλου αποδεικνύεται τελικά εκ του μη όντος. Παρότι ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου επιφυλάχθηκε να απαντήσει, εντούτοις δεν υφίσταται κανένα ζήτημα. Ο Βασιλόπουλος θα παίξει κανονικά, έστω κι αν είχε αγωνιστεί στον προημιτελικό και τον ημιτελικό της φετινής διοργάνωσης με τη φανέλα του Άρη.

Νομικοί κύκλοι διαβεβαιώνουν πως από τη στιγμή που ο παίκτης έχει εγκεκριμένο από την ΕΟΚ δελτίο, μπορεί να παίξει σε όλες τις διοργανώσεις. Και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Αυτή είναι η μία καθοριστική παράμετρος. Η άλλη αφορά το γεγονός ότι ο τελικός του Κυπέλλου είναι ένας αγώνας που γίνεται μεταξύ δύο ΚΑΕ. Και δικαιοδοσία για να δικάσει οτιδήποτε σχετικό με αυτό τον αγώνα έχει ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος θα δικάσει με βάση το δίκαιο του ΕΣΑΚΕ. Και το δίκαιο του ΕΣΑΚΕ προβλέπει πως η μεταγραφή του Βασιλόπουλου από τον Άρη στην ΑΕΚ μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου είναι νόμιμη (άρθρο 24 παρ. 3Α).

Αδίκως, λοιπόν, προκλήθηκε τόσος θόρυβος 24 ώρες πριν από το τζάμπολ του τελικού. Στην ΑΕΚ, πάντως, ήταν από την πρώτη στιγμή βέβαιοι ότι δεν υπάρχει θέμα, μάλιστα ο Ντράγκαν Σάκοτα ετοίμαζε κανονικά την ομάδα με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο στα πλάνα του. Αυτό που περιμένουν τώρα και μετά τον ντόρο που έγινε, είναι μια έγγραφη ενημέρωση από την ΕΟΚ ότι δεν υφίσταται ζήτημα, διότι προφορικά φαίνεται πως έχουν ήδη ενημερωθεί.

Αλλά και ο Ολυμπιακός από τη δική του πλευρά δεν ασχολείται. Όπως προκύπτει από το περιβάλλον της ομάδας, οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν ούτε έχουν σκοπό να υποβάλουν ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Βασιλόπουλου, ακόμα κι αν τους δινόταν αυτό το δικαίωμα, οπότε ούτε γι' αυτούς υπάρχει ζήτημα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ