21.5 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κανείς (Ουέστμπρουκ) δεν είναι πάνω από το παιχνίδι!

Το φαινόμενο Ράσελ Ουέστμπρουκ συνεχίζει να τραβάει πάνω του όλα τα βλέμματα στο ΝΒΑ, αλλά οι εποχές που ένας παίκτης μπορούσε να αλλάξει μόνος του την ιστορία, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Ο σούπερ σταρ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ πέτυχε το Σάββατο το βράδυ κόντρα στους Γιούτα Τζαζ, το 32ο τριπλ νταμπλ του για την φετινή σεζόν, ξεπερνώντας τον θρυλικό Ουίλτ Τσάμπερλεϊν ο οποίος είχε σημειώσει 31 κατά την διάρκεια μίας αγωνιστικής περιόδου. Πλέον θέλει άλλα δέκα για να ξεπεράσει τον Όσκαρ Ρόμπερτσον. Ο τελευταίος, τη σεζόν 1961-62 είχε πετύχει να έχει διψήφιο αριθμό σε τρεις διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες, σε 41 αναμετρήσεις!

Αναμφίβολα πρόκειται για πολύ μεγάλα επιτεύγματα από έναν σπουδαίο μπασκετμπολίστα. Ωστόσο κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι: «No one is bigger than the game». Ο Ουέστμπρουκ από τη στιγμή που έφυγε από το πλευρό του ο Ντουράντ το έχει πάρει προσωπικά. Σίγουρα δεν έχει τόσο καλό supporting cast, αλλά αυτό δεν τον ενδιαφέρει. Το μόνο που τον νοιάζει -περισσότερο ίσως ακόμα και από τις νίκες της ομάδας του- είναι οι αριθμοί του. Βλέποντας έναν αγώνα των Θάντερ είναι εμφανές, καθώς θέλει συνέχεια την μπάλα στα χέρια του και αποφασίζει να πασάρει μόνο όταν είναι -σχεδόν- βέβαιος ότι θα σκοράρει ο συμπαίκτης του για να «γράψει» ασίστ. Καλά είναι βέβαια τα ατομικά ρεκόρ, αλλά στο τέλος της χρονιάς αυτό που μετράει είναι η ομαδική καταξίωση.

Κι αυτή δεν πρόκειται να έρθει για την Οκλαχόμα, παρά μόνο αν γυρίσει ο κόσμος... ανάποδα. Διότι ακόμα και στους 58 πόντους που σημείωσε απέναντι στο Πόρτλαντ κι αποτελούν ρεκόρ καριέρας, ο 28χρονος γκαρντ χρειάστηκε να πάρει 39 προσπάθειες! Αν μη τι άλλο εξωφρενικά νούμερα. 

Ο εξαιρετικός προπονητής της ομάδας Μπίλι Ντόνοβαν είναι αναγκασμένος να δέχεται τα... καπρίτσια του Ουέστμπρουκ, καθώς πρόκειται για τον franchise player του οργανισμού. Μόνο που εδώ και καιρό ο Αμερικανός σούπερ σταρ φροντίζει να «χτίζει» μόνο για τον εαυτό του.

Ο τελευταίος που κατάφερε ενώ ήταν «μία ομάδα μόνος του» να πλησιάσει την κορυφή ήταν ο Άλεν Άιβερσον ο οποίος οδήγησε τους Σίξερς στους τελικούς του 2001. Εκεί ηττήθηκε με 4-1 από τους Λέικερς και βέβαια -το πιο σημαντικό- από τότε έχουν περάσει 16 ολόκληρα χρόνια κι έχουν αλλάξει πάρα μα πάρα πολλά στο μπάσκετ. 

Το σίγουρο είναι πως το σόου του Ουέστμπρουκ «πουλάει», αλλά η ουσία κρύβεται στις ομάδες και όχι στις μονάδες... Κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι Αμερικανοί, έστω κι αν πολλοί τους θεωρούν αφελείς...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ