20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Κανείς δεν μπορεί να τον μαρκάρει! (vids)

Πήγαν οι Μπουλς να κάνουν την έκπληξη στο Μιλγουόκι, αλλά δυστυχώς γι' αυτούς ο Γιάννης είχε κέφια. Κι αν ήταν λίγο πιο τυχερός θα είχε πετύχει το τρίτο φετινό του τριπλ νταμπλ. Σημείωσε όμως ατομικό ρεκόρ πόντων για φέτος (36), μάζεψε 11 ριμπάουντ και μαζί με τις 8 ασίστ που μοίρασε, οδήγησε τους Μπακς σε νέα νίκη με 116-113. Πάντως μεγάλη ήταν και η συμβολή του Κρις Μίντλετον, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο τρίποντο 5,2'' πριν από τη λήξη, χωρίς μάλιστα να έχει σουτάρει καθόλου προηγουμένως στην τελευταία περίοδο! Ένα και καλό...

Αμέσως μετά το παιχνίδι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξήγησε με πάσα ειλικρίνεια γιατί είναι τόσο καλός και αποτελεσματικός για τη ομάδα του: "Ξέρω από ποιες θέσεις μπορώ να είμαι αποτελεσματικός. Απλώς χρειάζεται να συνεχίσω να είμαι επιθετικός. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος σε αυτή τη λίγκα που να μπορεί να με μαρκάρει στο ένας εναντίον ενός. Όμως αυτό που κάνει την ομάδα μεγάλη και αναδεικνέι εμένα στο πλάνο παιχνιδιού που έχουμε, είναι ότι μπορώ να πασάρω την μπάλα. Οι αντίπαλες ομάδες το φοβούνται αυτό".

Ο Μίντλετον τελείωσε το αγώνα με 17 πόντους, ενώ ο Μπρόγκντον σκόραρε 24 με 6/6 τρίποντα. Ο πρώην Μπακ, Τζαμπάρι Πάρκερ, είχε 24 πόντους και 8 ριμπάουντ για τους Μπουλς και ο Ζακ Λαβίν πρόσθεσε άλλους 24.

Στο Χιούστον το άλλο παιδί-θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Λούκα Ντόντσιτς, έκανε και πάλι αυτό που έπρεπε για μία ακόμα σπουδαία νίκη των Μάβερικς. Σκόραρε 20 πόντους και η ομάδα του Ντάλας έριξε ηχηρή σφαλιάρα στους Ρόκετς (128-108), οι οποίοι δεν είχαν τον τραυματία Κρις Πολ στη σύνθεσή τους, υπέστησαν τέταρτη σερί ήττα και εξακολουθούν να παραπαίουν. Αντίθετα, οι Μάβερικς πέτυχαν τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους για φέτος και πηγαίνουν πολύ καλά, ο δε Ντόντσιτς ξεθάρρεψε κι άρχισε από τώρα να μιλάει για πλέι οφ. Ο Ντέβιν Χάρις σκόραρε επίσης 20 πόντους για τους Μάβερικς, ενώ από τους Ρόκετς ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε τριπλ νταμπλ (25 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 17 ασίστ), αλλά δεν ήταν αρκετό.

Στη Σάρλοτ οι Χόρνετς νίκησαν με 108-94 τους Χοκς και πήραν εκδίκηση για την ήττα τους τη Κυριακή στην Ατλάντα. Ο Τζέρεμι Λαμπ ήταν ο πρωταγωνιστής σκοράροντας 22 πόντους και πετυχαίνοντας να σκοράρει πάνω από 18 πόντους στα επτά από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια. Ο Κόντι Ζέλερ πρόσθεσε άλλους 19, ενώ  Τρε Γιανγκ σκόραρε 18 για τους Χόρνετς, που είχαν και πάλι εκτός 12άδας τον Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Στη Φιλαδέλφεια ο Τζόελ Εμπίιντ πέτυχε το 21ο φετινό του νταμπλ νταμπλ και οι Νικς δεν είχαν καμία τύχη, καθώς οι Σίξερς νίκησαν άνετα με 117-91. Ο Καμερουνέζος σούπερ σταρ σκόραρε 26 πόντους και μάζεψε 14 ριμπάουντ μπροστά στα μάτια του πατέρα του, που ταξίδεψε για να τον δει, άρα το κίνητρό του ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Ο Τζέι Τζέι Ρέντικ πρόσθεσε άλλους 14 πόντους για τους Σίξερς, ενώ οι Ενές Καντέρ και Μάριο Χεζόνια σκόραραν απο 17 πόντους έκαστος για τους Νικς.

Στο Μπρούκλιν ο Ντόνοβαν Μίτσελ επέστρεψε από απουσία από δύο αγώνες λόγω τραυματισμού και με 29 πόντους οδήγησε τους Τζαζ σε νίκη με 101-91 επί των Νετς. Κι όλα αυτά λίγες ώρες αφού είχε ανακοινωθεί πως ο Άλεκ Μπερκς είχε δοθεί στους Καβαλίερς για να πάει στους Τζαζ ως αντάλλαγμα ο Κάιλ Κόρβερ. Ο Ρούντι Γκομπέρ ήταν καταπληκτικός για τους Τζαζ με 23 πόντους και 16 ριμπάουντ, ενώ ο Σπένσερ Ντινγουίντι σκόραρε 18 πόντους για τους Νετς.

Στη Μινεάπολις οι Τίμπεργουλβς έπαιξαν καταπληκτική άμυνα και "έπνιξαν" τους Σπερς συντρίβοντάς τους με 128-89. Ο Ρόμπερτ Κόβινγκτον με 21 πόντους και οι Καρλ Άντονι-Τάουνς, Ντέρικ Ρόουζ με 16 έκαστος ήταν οι καλύτεροι για την ομάδα της Μινεσότα, ενώ από τους απογοητευτικούς Σπερς διασώθηκε ο Γιάκομπ Πελτλ με 14 πόντους.

Στη Νέα Ορλεάνη οι Πέλικανς ήταν καταιγιστικοί και νίκησαν εύκολα με 125-104 τους Ουίζαρντς. Ο Τζεϊρού Χολιντέι με 29 πόντους και ο Άντονι Ντέιβις με 28 πόντους και 15 ριμπάουντ ήταν οι πρωταγωνιστές των νικητών, ενώ οι Κέλι Ουμπρ και Μαρκίφ Μόρις σκόραραν από 22 πόντους ο καθένας για τους Ουίζαρντς.

Στην Οκλαχόμα Σίτι ο Ράσελ Ουέστμπρουκ ήταν και πάλι ο άνθρωπος-ορχήστρα οδηγώντας τους Θάντερ σε εύκολη νίκη με 100-83 επί των Καβαλίερς. Ο Ουέστμπρουκ πέτυχε το τρίτο φετινό του τριπλα νταμπλ με 23 πόντους, 19 ριμπάουντ και 15 ασίστ και με αυτό συμπλήρωσε 107 στην καριέρα του και έπιασε τον Τζέισον Κιντ στην τρίτη θέση των παικτών που έχουν τα περισσότερα τριπλ νταμπλ στην ιστορία του ΝΒΑ. Μπροστά τους είναι μόνο ο Όσκαρ Ρόμπερτσον (181) και ο Μάτζικ Τζόνσον (138). Από τους Καβαλίερς ο Τζόρνταν Κλάρκσον σκόραρε 25 πόντους.

Στο Πόρτλαντ ο Ντάμιαν Λίλαρντ έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι, ως εκ τούτου οι Μπλέιζερς δεν θα μπορούσαν παρά νικήσουν τους Μάτζικ με 115-112. Ο Λίλαρντ ευστόχησε σε 10 τρίποντα σε 15 προσπάθειες και πέτυχε νέο ρεκόρ στην ιστορία των Μπλέιζερς. Το προηγούμενο είχε ο Μπατούμ με 9 εύστοχα τρίποντα. Συνολικά σκόραρε 41 πόντους. Ο Νίκολα Βούτσεβιτς είχε 20 πόντους και 8 ριμπάουντ για τους Μάτζικ.

Στο Λος Άντζελες οι Κλίπερς νίκησαν με 115-99 τους Σανς, σημειώνοντας την ένατη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη τους και τη δέκατη στα τελευταία 12 παιχνίδια, με αποτέλεσμα να παραμένουν στην μορυφή της κατάταξης της Δυτικής Περιφέρειας. Ο Ντανίλο Γκαλινάρι με 28 πόντους κα 10 ριμπάουντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Λου Ουίλιαμς σκόραρε άλλους 20, ενώ ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς είχε 12 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ο Ντέβιν Μπούκερ σκόραρε 23 πόντους για τους Σανς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ