30.2 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Κανείς δεν έχασε «πόλεμο» στην πρώτη «μάχη»

Η εικόνα του Παναθηναϊκού Superfoods στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα ήταν αποκαρδιωτική.

Οι «πράσινοι» παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά έπαιξαν πλήρεις αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων με αποτέλεσμα να συντριβούν και να προσγειωθούν ανώμαλα στην πραγματικότητα, μετά το νικηφόρο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για τη Stoximan.gr Basket League.

Κι αν το «τσιπάκι» απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο έχει αλλάξει εδώ και καιρό, δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι συμβαίνει το ίδιο και με τις εκτός έδρας αναμετρήσεις για την Ευρωλίγκα. Από πέρσι οι «πράσινοι» ταλαιπωρούνταν από την κακή συνήθεια να παρουσιάζουν εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο, εντός κι εκτός έδρας. Ωστόσο σε αυτό το παιχνίδι η κατάσταση ξέφυγε και χειροτέρεψε.

Αυτό συνέβη για τον απλούστατο λόγο ότι ο Παναθηναϊκός παραδόθηκε άνευ όρων. Βλέποντας τον αγώνα να χάνεται οριστικά στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου οι παίκτες πήραν την πρωτοβουλία να το παρατήσουν. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι κι έστειλαν τη διαφορά στους 27 πόντους. Ο Τσάβι Πασκουάλ ξεκαθάρισε στους παίκτες του αμέσως μετά το φινάλε ότι αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψει ξανά να συμβεί. Όλοι πήραν το μήνυμά τους και κοιτούν παρακάτω. Διότι το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν ήταν τα 2/18 τρίποντα ή 15/27 βολές, αλλά η νοοτροπία στο φινάλε.

Το δεδομένο είναι ότι κανείς δεν έχει χάσει ποτέ έναν «πόλεμο», επειδή απλώς ηττήθηκε στην πρώτη «μάχη» που έδωσε. Αν το πάθημα έγινε μάθημα, θα φανεί πολύ σύντομα. Άλλωστε ο χρόνος είναι αμείλικτος και κανείς δεν έχει το περιθώριο να στέκεται και να κοιτάζει πίσω. Είτε πρόκειται για μία καταστροφή, είτε πρόκειται για έναν θρίαμβο.

Υπάρχουν ακόμα 29 αγώνες προκειμένου ο Παναθηναϊκός να δείξει ότι χτίζει μία καλή ομάδα που μπορεί να διακριθεί. Είναι δεδομένο ότι η κριτική από την ισοπέδωση απέχει αρκετά. Τα λάθη που έγιναν ολοφάνερα τόσο από τους παίκτες όσο κι από τον πάγκο, ωστόσο είναι ισοπεδωτικό να ζητούνται «κεφάλια» Οκτώβρη μήνα... Εξάλλου η υπομονή είναι αρετή.

ΥΓ. Μπασκετική ανάλυση σ' ένα παιχνίδι που μία ομάδα σκόραρε περισσότερες από δέκα φορές το ίδιο καλάθι, κάνοντας απλά ένα «κόψιμο» στην baseline, δεν μπορεί να γίνει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ