19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Καμπερίδης: «Με βάση την άμυνα»

Δύσκολη αποστολή θα έχει απέναντι στα Τρίκαλα BC ο Άρης, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League.

Οι Θεσσαλονικείς θα παίξουν το Σάββατο (30/12, 18.30) στο Αλεξάνδρειο με το ανανεωμένο συγκρότημα του Κώστα Μέξα, με το βοηθό προπονητή, Σάββα Καμπερίδη, να τονίζει σχετικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΚΑΕ: «Δεν θα πρέπει να σταθούμε σε καμία περίπτωση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κι έχοντας ως βάση την άμυνά μας θα πρέπει να επιβάλλουμε το ρυθμό μας από το πρώτο δευτερόλεπτο έως το τελευταίο, κάτι το οποίο θα μας δώσει αυτοπεποίθηση και ρυθμό και στην επίθεση».

Αναλύοντας τον τρόπο παιχνιδιού των Θεσσαλών, μετά και τις τελευταίες προσθήκες στο ρόστερ τους, συμπλήρωσε: «Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς τα Τρίκαλα είναι ενισχυμένα με την προσθήκη δύο νέων παικτών (Κανάτσεβιτς και Τέιμς) και την ενδεχόμενη επανεμφάνιση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Είναι μια ομάδα με το στίγμα του προπονητή της, η οποία προσπαθεί να παίξει σε υψηλό ρυθμό, πιέζοντας στην άμυνά της και ταυτόχρονα να τρέξει στην επίθεση, ώστε να πετύχει εύκολους πόντους (σχεδόν το 20% των πόντων της σημειώνονται σε transition game). Η προσθήκη του Κανάτσεβιτς είναι πολύ σημαντική, καθώς είναι εξαιρετικός πασέρ και θα δώσει ποιότητα και δημιουργία σε μια επίθεση, η οποία παρότι είχε κατεύθυνση και ταχύτητα, κάποιες φορές τις έλειπε η εμπειρία και η σωστή απόφαση. Η πιθανή παρουσία του Σχορτσανίτη θα δώσει στην ομάδα ένα σημείο αναφοράς μέσα στη ρακέτα, το οποίο θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ