24 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

“Καμπανάκι” για Ελόνου, Μπάρλοου

Στην ΑΕΚ προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία και την ηρεμία τους μετά την ήττα από τον Άρη, που ήταν η δεύτερη συνεχόμενη μετά από αυτήν από την Εστουντιάντες και η πρώτη στο πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League. Όχι μόνο διότι ακολουθεί ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι, την Τρίτη με τη Βενέτσια στην Ιταλία για το Champions League, αλλά και επειδή η σεζόν βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, η δικαιολογία περί ανετοιμότητας της ομάδας δεν είναι αβάσιμη και ο πανικός σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ κακός σύμβουλος.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θα συνεχίσει τη δουλειά με τους παίκτες έτσι όπως έχει προγραμματίσει να την κάνει από την αρχή της προετοιμασίας, περιμένοντας να μπει στην ομάδα και ο Μάνι Χάρις για να συμπληρωθεί το παζλ και να πάρει κι αυτός (ο προπονητής της ΑΕΚ) τις οριστικές αποφάσεις του, τόσο για το ρόστερ (στην Stoiximan.gr Basket League) όσο και για τον τρόπο που θα παίζει η ομάδα. Ο Αμερικανός για την ώρα ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα περιμένοντας το πράσινο φως από το ιατρικό επιτελείο ώστε να ενσωματωθεί στις προπονήσεις της ομάδας. Κάτι που μπορεί να γίνει κάποια στιγμή αυτή την εβδομάδα.

Εκείνο πάντως που σκέφτεται να κάνει ο Μανωλόπουλος είναι να σφίξει λίγο τα λουριά στους Τσινέμελου Ελόνου και Κέλσι Μπάρλοου, που για την ώρα είναι μάλλον απογοητευτικοί. Το πρόβλημα με τον Ελόνου το έχουμε εντοπίσει και επισημάνει κι εμείς από εδώ. Ο Αμερικανός δεν ανταποκρίνεται ως τώρα κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζει πολύ μεγάλα προβλήματα η γραμμή ψηλών της ΑΕΚ. Διότι ο Τσαλμπούρης επίσης δεν ανταποκρίνεται και μετά τις ευκαιρίες που πήρε στα φιλικά και δεν αξιοποίησε, έχει... παρκάρει μόνιμα στον πάγκο (και απ' ότι φαίνεται θα χάσει και τη θέση του στη 12άδα, διότι πρέπει να θεωρείται ειλημμένη απόφαση η απόκτηση του Βασίλη Καββαδά, όταν αυτός μείνει ελεύθερος από τον Άρη), ο δε Μαυροειδής έχει τις αδυναμίες του κυρίως στην άμυνα και ούτως ή άλλως δεν προοριζόταν για βασικό ρόλο στη φετινή ομάδα. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να παίζει πολύ συχνότερα απ' όσο πρέπει ο Τζέιμς σέντερ και όταν το πλάνο ανάγκης μετατρέπεται σε βασικό πλάνο, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Ο Μπάρλοου από την άλλη πλευρά από τότε που άρχισαν τα επίσημα παιχνίδια... εξαφανίστηκε! Παρόλο που παίρνει ικανό χρόνο συμμετοχής, για μεγάλα διαστήματα του αγώνα παραμένει... αόρατος, κάνει πολλά και αβίαστα λάθη και γενικά εμφανίζει μια αδυναμία να "κολλήσει" στο παιχνίδι της ομάδας, με αποτέλεσμα περισσότερο ζημιά να κάνει η παρουσία του στην πεντάδα, παρά να βοηθά.

Θεωρείται βέβαιο ότι ο Μανωλόπουλος και οι συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο θα χτυπήσουν καμπανάκι και στους δύο. Σκέψεις για αντικατάσταση κάποιου εκ των δύο (ή και των δύο) δεν κάνουν ακόμα, διότι εξακολουθούν να πιστεύουν στις δυνατότητές τους και στο ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα, όμως είναι προφανές πως αυτή η εμπιστοσύνη δεν μπορεί να είναι παντοτινή. Και δεν αποκλείεται, εφόσον δεν παρατηρηθεί βελτίωση, στο μέλλον να τεθεί τέτοιο θέμα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ