16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Καμπάτσο: «Κάνουν λάθος για την άμυνα στο NBA!»

Μπορεί ο Ντόνσιτς να είχε πει παλιότερα ότι είναι ευκολότερο να σκοράρεις στο NBA από την Ευρώπη, όμως ο Καμπάτσο διαφωνεί!

Μιλώντας στα Ισπανικά μέσα για την προσαρμογή του στο NBA, ξεκαθάρισε την δυσκολία αυτού του εγχειρήματος αλλά και το πόσο διαφορετική πρόκληση είναι το παιχνίδι στην Αμερικανική λίγκα. Συγκεκριμένα, πάτησε πάνω σε μία ατάκα του άλλοτε συμπαίκτη του, Λούκα Ντόνσιτς, ότι το να σκοράρεις είναι αρκετά ευκολότερο στις ΗΠΑ, όπου και διαφώνησε κάθετα:

«Το καταλαβαίνω ότι ο Λούκα το λέει γιατί είναι υπερβολικά ταλαντούχος, αλλά στην περίπτωσή μου, μου βγαίνει η ψυχή! Υπάρχουν φορές που απλά προσεύχομαι να σκοράρω. Υπάρχουν αρκετοί χώροι, και με τον κανόνα των τριών δευτερολέπτων αυτό είναι πιο εύκολο, όμως έχει παίκτες αθλητικούς που παρά τους χώρους θα σου κλείσουν τον διάδρομο σε μισό δευτερόλεπτο» θα εξηγήσει ο «Φακού», ο οποίος αντίστοιχα στάθηκε και στην αντίθετη οπτική, του πόσο... χειρουργική πρέπει να ναι η δικιά του άμυνα στον αντίπαλο.

«Το να παίξεις άμυνα είναι από τα πιο δύσκολα στοιχεία του NBA. Υπάρχουν φορές που παίξω λίγο πιο επιθετικά και άλλες όχι, για αυτό είναι σημαντικό όταν παίζεις άμυνα παίκτες όπως ο ΛεΜπρον, ο Λίλαρντ, ο Κάρι κλπ, να δείχνεις πάντα τα χέρια σου στον διαιτητή, γιατί είναι πολύ καλοί στο να κερδίζουν τα φάουλ, είναι πάρα πολύ έξυπνοι. Αυτό είναι πολύ καινούργιο για εμένα, έπρεπε να συνηθήσω και να μάθω ότι για να αποδείξω ότι χρησιμοποιώ μόνο το σώμα μου να αμυνθώ, πρέπει να δείχνω κάθε φορά τα χέρια μου στον διαιτητή»

Ο πρώην παίκτης της Ρεάλ έχει κλέψει πάντως τις εντυπώσεις με το ξεκίνημά του στο NBA και τους Ντένβερ Νάγκετς. Ο Αργεντίνος άσος έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ χρήσιμο μέλος των "Σβόλων" και παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει την αξία του, κερδίζοντας ευκαιρίες, χρόνο και αγγίγματα στην μπάλα, ενώ αν και είναι από τα στοιχεία που τον δυσκόλεψαν, όπως είπε και ο ίδιος, η άμυνα του είναι ένα από τα δυνατά του στοιχεία. H έφεσή του στα κλεψίματα και τις σωστές άμυνες του χάρισε και το πρώτο του παρατσούκλι, αυτό του... «μαμουνιού» (The pest)!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ