17.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καμία τιμωρία λόγω απουσίας στο ΝΒΑ

Στις αντιδράσεις των παικτών για την επανεκκίνηση του φετινού πρωταθλήματος του ΝΒΑ στάθηκε ο Άνταμ Σίλβερ, μιλώντας στο ESPN.

Η διοργανώτρια αρχή του «μαγικού κόσμου» έχει αποφασίσει οι αναμετρήσεις, που διακόπηκαν τον περασμένο Μάρτιο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, να επαναρχίσουν στα τέλη Ιουλίου και να ολοκληρωθούν το αργότερο έως τις 12 Οκτωβρίου, με την ανάδειξη του πρωταθλητή. Οι συνθήκες στις ΗΠΑ λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του COVID-19, αλλά και η πρόσφατη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεσότα, έχει οδηγήσει μερίδα παικτών να σκέφτεται την αποχή, ώστε να στείλει μήνυμα κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας. Το ΝΒΑ δεν έχει πάρει μέχρι στιγμής θέση, αλλά ο κομισάριος διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία τιμωρία παίκτη λόγω απουσίας του από τα ματς.

«Ξέρω πως δεν είναι ιδανική κατάσταση. Προσπαθούμε να βρούμε το δρόμο προς την κανονικότητά μας εν μέσω πανδημίας, τη στιγμή που υπάρχουν σαράντα εκατ. άνεργοι και ζώντας μια τεράστια κοινωνική αναταραχή στη χώρα. Δουλεύοντας πάνω σε αυτά τα ζητήματα καταλαβαίνουμε πώς αισθάνονται μερικοί παίκτες. Κάποιοι τόνισαν πρόσφατα πως είναι μια εποχή που είναι καλύτερο να διαθέσουν το χρόνο τους αλλού. Τα πράγματα αλλάζουν τριγύρω μας. Η κοινωνική αναταραχή είναι πρωτοφανής στη χώρα και περίπου όπως με την πανδημία δεν μπορούσε να προβλεφθεί με τον τρόπο που συμβαίνει ύστερα από ό,τι έγινε με τον Τζορτζ Φλόιντ. Είμαι απίστευτα συμπονετικός με οτιδήποτε γίνεται στις ζωές των ανθρώπων. Εν μέσω όλων αυτών, ψάχνουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε και πάλι τη λίγκα και να προχωρήσουμε ως την ανάδειξη του πρωταθλητή, γνωρίζοντας πως δεν είναι στο μπροστινό μέρος του μυαλού πολλών ανθρώπων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Άνταμ Σίλβερ.

Το ΝΒΑ και η Ένωση Παικτών ΝΒΑ βρίσκονται σε επικοινωνία, προκειμένου να βρουν λύσεις στα ζητήματα που προκύπτουν. Προτεραιότητα της διοργανώτριας αρχής παραμένει η υγεία των παικτών, των προπονητών και των εργαζομένων, ενώ εσχάτως ήρθε στο προσκήνιο το κίνημα κατά της φυλετικής διάκρισης, το οποίο προωθούν πολλοί παίκτες. Ο Άνταμ Σίλβερ πρόσθεσε πως υπάρχουν διάφοροι λόγοι, για τους οποίους κάποιος μπορεί να μη θέλει να αγωνιστεί, και τους σέβεται απόλυτα. «Μπορεί να το κάνουν για διαφορετικούς λόγους. Οικογενειακούς, υγείας ή επειδή αισθάνονται -όπως το εξέφρασαν πρόσφατα- πως είναι εποχή για να διαθέσουν το χρόνο τους καλύτερα κάπου αλλού», συμπλήρωσε, χωρίς να επιθυμεί να εστιάσει κάπου συγκεκριμένα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ