24.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καλύτερη η G-League από το NCAA (vids)

Ο Τζέιλεν Γκριν έκανε την αρχή, αλλά κατά πώς φαίνεται δεν θα είναι ο μόνος παίκτης της νέας αγωνιστικής περιόδου που θα παίζει στην G-League αντί για το NCAA.

Ο Αϊζάια Τοντ θεωρείται από τους καλύτερους παίκτες της τάξης του 2021, οπότε και θα είναι διαθέσιμος για το ντραφτ του ΝΒΑ. Αφού τελείωσε το σχολείο αποφάσισε να μην παίξει στο κολεγιακό πρωτάθλημα, παρά να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο σε ομάδα της θυγατρικής λίγκας του «μαγικού κόσμου», αν και αρχικά είχε δεσμευθεί να αγωνιστεί στο Μίσιγκαν υπό τις οδηγίες του Τζουάν Χάουαρντ.

Ο 18άχρονος φόργουορντ, ο οποίος τελείωσε τη Word of God Christian Academy στο Ρέιλι του Νορθ Καρολάινα, αναμένεται να γίνει ο δεύτερος παίκτης μετά τον Τζέιλεν Γκριν που από το λύκειο μεταπηδά στην G-League, παραβλέποντας το NCAA. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Αϊζάια θα αρχίσει την επαγγελματική καριέρα του από τη λίγκα μας. Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρει όλα τα εφόδια, για να προετοιμαστεί για το επόμενο επίπεδο στην καριέρα του», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της G-League Σαρίφ Αμπντούρ-Ραχίμ.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ ο Αϊζάια Τοντ θα ενσωματωθεί σε μια νέα ομάδα που θα εδρεύει στο Λος Άντζελες. «Θα μπορεί να επικεντρωθεί στην ανάπτυξή του», ανέφερε σχετικά ο Αμερικανός δημοσιογράφος Σαμς Χαράνια, ενώ ο Άντριαν Βοϊνιαρόφσκι εξήγησε πως τα συμβόλαια στην G-League μπορούν να ανέλθουν πλέον ακόμα και στα 500.000 δολάρια.

https://www.youtube.com/watch?v=qP2bKvhyKRY

Ο δρόμος φαίνεται πως άνοιξε για τα καλά και είναι πολύ πιθανό κι άλλοι παίκτες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, όπως οι Αρ τζέι Χάμπτον, Λα Μέλο Μπολ, Μακούρ Μέικερ, Μαρ Τζον Μπόιτσαμπ και Κένιον Μάρτιν Τζ. «Το ΝΒΑ είναι το καλύτερο σύστημα ανάπτυξης παγκοσμίως και αυτοί οι παίκτες δεν πρέπει να πάνε κάπου αλλού για να αναπτυχθούν. Θα πρέπει να βρίσκονται στο αναπτυξιακό μας σύστημα», συμπλήρωσε ο Σαρίφ Αμπντούρ-Ραχίμ

https://www.youtube.com/watch?v=cpd8I4zVWAU



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ