20.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Καλύτερη η Ιταλία, πρωτιά για την Γεωργία

Εχοντας εξασφαλίσει από χθες την πρωτιά του Τουρνουά Ακρόπολις (σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία της διοργάνωσης) η Γεωργία του Ηλία Ζούρου γνώρισε τη μοναδική της ήττα από την Ιταλία (73-65) και πλέον το μεγάλο στοίχημα είναι να κάνει στο Ευρωμπάσκετ που αρχίζει σε λίγες μέρες την καλύτερη πορεία στη σύντομη ιστορία της.

Θυμίζουμε ότι η Γεωργία που θα ξαναβρεί την Ιταλία στον όμιλό τους στο Τελ Αβίβ, έχει να αντιμετωπίσει ακόμα το Ισραήλ, τη Γερμανία, την Ουκρανία και τη Λιθουανία και κυνηγάει το θαύμα της πρόκρισης έχοντας ως ψυχολογικό ενέχυρο τις δύο μεγάλες (φιλικές) νίκες επί της Ελλάδας και της Σερβίας.

Οι Ιταλοί του Ετόρε Μεσίνα πάντως εμφανίστηκαν αρκετά βελτιωμένοι και επικράτησαν άνετα 73-65 των Γεωργιανών, έχοντας κορυφαίους τους Αραντόρι με 17 πόντους και Μπελινέλι με 16 ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε ο Ντάνιελ Χάκετ.

Από την άλλη πλευρά ο Ηλίας Ζούρος, έχοντας δει αυτά που ήθελε στα δύο μεγάλα τεστ με Ελλάδα και Σερβία, ξεκούρασε τον Σενγκέλια αφήνοντάς τον εκτός δωδεκάδας και είχε τον Γκεόργκι Σερμαντίνι να έχει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο για την ομάδα του με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Οι Ιταλοί προηγήθηκαν 41-31 στο ημίχρονο (είχαν φτάσει και στο +13, όταν έφτασαν το σκορ στο  31-18 στις αρχές της δεύτερης περιόδου) αλλά οι Γεωργιανοί στα δύο (από τα μόλις τρία συνολικά) εύστοχα τρίποντα τους με τους Τσιντσάντζε και Μαρκοισβίλι πλησίασαν σε 44-41 και 58-55 στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.  Η ομάδα του Μεσίνα όμως δεν την έπαθε όπως οι Σέρβοι και οι Ελληνες και με δύο τρίποντα του Αραντόρι (μαζί με τον Μπελινέλι οι κορυφαίοι της Ιταλίας) ξέφυγαν 56-49.  Με οδηγό τον Ντίξον η Γεωργία πήγε το ματς ακόμα και στον πόντο (56-55) αλλά οι Ιταλοί άντεξαν και ο Μπελινέλι με ένα μεγάλο σουτ "καθάρισε" οριστικά το παιχνίδι.

Πολυτιμότερος παίκτης: Η εμπειρία του Μάρκο Μπελινέλι είναι ένα από τα όπλα της Ιταλίας με τον διεθνή γκάρντ να αποδεικνύει ότι είναι από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του. Δεν είναι μόνο οι 16 πόντοι που πέτυχε και τα 5 ριμπάουντ που μάζεψε, αλλά ήταν αυτός που με ένα απίθανο τρίποντο υπό πίεση "καθάρισε" το ματς.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Η Γεωργία "εγκλώβισε" και τελικά νίκησε Ελλάδα και Σερβία χάρις κυρίως στην τραγική αστοχία των αντιπάλων της έξω από τα 6.75.  Με τον ίδιο τρόπο ηττήθηκε από τους Ιταλούς καθώς είχε μόλις 18.8%  έξω από τη γραμμή του τριπόντου (3/16) και έτσι πήγε στράφι η μικρή υπεροπλία στα ριμπάουντ ( 33 έναντι 28) και τα καλύτερα ποσοστά της στα δίποντα (42.5% έναντι 36.1% των Ιταλών).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Photo Credit: Eurokinissi

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ