19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καλύβας: “Διαχειριζόμαστε κάτι πρωτόγνωρο” (pics)

Ο Ηρακλής είναι έτοιμος για τη δεύτερη πράξη της φετινής ευρωπαϊκής του πορείας. Βρίσκεται στην Ολλανδία όπου αύριο (26/1, 16.00, youtube.com/fiba) θα αντιμετωπίσει την Κέρμεντ.
Οι "κυανόλευκοι" είδαν τον Σταύρο Σχίζα να κάνει προπόνηση, αλλά όχι στο 100% και παραμένει ερωτηματικό αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί αύριο στη Μάασπορτ Αρένα.
Ο προπονητής του Ηρακλή, Αστέριος Καλύβας, δήλωσε: «Η επιστροφή της ομάδας μας στα ευρωπαϊκά ματς γίνεται απέναντι σε μια από τις ποιοτικότερες ομάδες του ουγγρικού πρωταθλήματος, και είναι μια σημαντική στιγμή για τον Ηρακλή, στην οποία θέλουμε να σταθούμε επάξια. Η διεξαγωγή αυτού του τουρνουά με αυτήν την μορφή, δηλαδή τρεις αγώνες σε τέσσερις ημέρες είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας, το οποίο καλούμαστε να διαχειριστούμε. Θα είναι μια δοκιμή για το επίπεδο ετοιμότητας όλης της ομάδας μας. Η Kέρμεντ είναι μια ομάδα δουλεμένη, η οποία τρέχει καλά το γήπεδο και σκοράρει σε κάθε παιχνίδι πάνω από 80 πόντους. Θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα απέναντι κυρίως στους δύο χειριστές τους, Άιρλαντ και Τέιμς, και να σταματήσουμε την δραστηριότητα τους κυρίως κοντά στο καλάθι μας, με τον Τέιλορ. Στην επίθεσή μας θέλουμε να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια μας».
Ο Βασίλης Καββαδάς, αρχηγός του Ηρακλή, δήλωσε: "Το αυριανό παιχνίδι είναι μια ευκαιρία να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο! Είναι ώρα για αντίδραση. Χρειαζόμαστε αυτή τη νίκη για να ανεβούμε ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας που έχουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη, με συνεχόμενα παιχνίδια. Κλειδί είναι να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη με τους προηγούμενους αγώνες, να μπούμε δυνατά, να παίξουμε ομαδικά και να χαρούμε το παιχνίδι, γιατί ακόμη κι αυτό το κομμάτι μας λείπει! Έχουμε μια δύσκολη εβδομάδα, με τρία συνεχή ματς Ευρωπαϊκά ματς, με καλές ομάδες, και πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά.
Όσο για την κλήρωση του Κυπέλλου, δε θα ήθελα από τώρα να πω κάτι, αλλά όταν έρθει η ώρα του. Όλοι γνωρίζουν πόσο μεγάλης σημασίας είναι και παίρνοντας αυτή τη νίκη τι δρόμος ανοίγεται για τον Ηρακλή!"
 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ