22.8 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Καλωσήρθατε στην… Champions League

Το μαγικό λυχνάρι να έβρισκαν στον ΕΣΑΚΕ και να τους έλεγε το τζίνι παραγγείλτε ένα τέλος για το πρωτάθλημα, τέτοιο... θράσος δεν θα το είχαν να ξεστομίσουν αυτό που έγινε. Η τελευταία εντύπωση είναι που μένει και περί αξιοπιστίας τουλάχιστον, αυτή ήταν η καλύτερη. Οταν βλέπεις την ομάδα που κόντεψε να τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα, από διοικητική ανυπαρξία φυσικά και όχι από την προσπάθεια των ταλαίπωρων εργαζόμενων, να βάζει την σφραγίδα της... δεκαετίας, όλα τα άλλα έχουν σβήσει.

Κι ενώ τώρα αρχίζουν τα πλέι οφ για να βγάλουν τον πρωταθλητή, τελείωσε η κανονική περίοδος και θα χάσουμε το μέτρημα στους πρωταθλητές.
Να τα πάρουμε από κάτω; Πρωταθλητές ο Τακιανός και οι παίκτες του. Πάλεψαν για πάρτη τους, όχι μόνο στην Αμαλιάδα αλλά και σε πολλά άλλα ματς, έπαιξαν για την προσωπική τους αξιοπρέπεια, έδειξαν χαρακτήρα και... άντερα. Παρατημένοι στην μοίρα τους, έπαιξαν για το μέλλον τους. Το ότι δόθηκε βήμα στον Φρύδα μετά το τέλος του ματς στην Αμαλιάδα ξεπέρασε πολλούς, αλλά αυτό δεν αλλάζει σε κάτι την προσπάθεια των πρωταγωνιστών.

Πρωταθλητές και στον Κόροιβο. Τώρα τι πρωτάθλημα πήραν εκεί, άστο καλύτερα. Ας το πούμε κομψά, αυτοχειρίας. Ο,τι άλλη λέξη κι αν βάλεις, μέσα είσαι. Θα μείνει για πολλά χρόνια αξέχαστο αυτό το χουνέρι. Δεν έχει προηγούμενο. Μιλάμε ότι απ' όπου κι αν το πιάσεις δεν κάθεται ρε παιδί μου, δεν κολλάει. Και όταν τρως 85 εντός από τα Τρίκαλα σε τέτοιο ματς, μάλλον το σύμπαν έχει συνωμοτήσει και όχι άλλοι, πονηροί. Ηταν να γίνει κι έγινε. Ολα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε...

Πρωταθλητής και ο Πανιώνιος. Αλλος που θα γραφτεί στα βιβλία. Του χρώσταγε ο Θεός. Το ένα λάθος μετά το άλλος, υπερπροσπάθεια για να πέσει η ομάδα. Η οποία σώθηκε με τις νίκες του Ζιάγκου που τον έδιωξε και μετά δεν έκανε σεφτέ! Από πάνω του πέρασαν Αρης, ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο στους... τελικούς, ο Αλεξανδρής από την προηγούμενη βδομάδα τον σχόλασε τον γάμο με τις δηλώσεις του και ξαφνικά τους φώναξε ένας σε ένα λαπτοπ να δουν τον... Χριστό να ξανακατεβαίνει στην γη.

Κι αφού έγινε το ακατόρθωτο, νάσου κι άλλος πρόεδρος σε ...κρεσέντο δηλώσεων. Μια μια μεγάλη διαφορά βέβαια. Ο γιατρός πλήρωσε και αδρά μάλιστα τις επιλογές του. Λάθος, σωστές, φέσια δεν έβαλε. Αρα, αυτός είχε και έναν λόγο να έχει... λόγο. Ε, τώρα για το πόσο περήφανους τους έκανε και το αν υπήρξε... μεταπολεμικά άλλος πρόεδρος που να κυνηγήθκε όσο αυτός, ας δεχτούμε την φόρτιση της στιγμής για κάποιες υπερβολές. Το τι γίνεται μετά είναι το σπουδαίο. Εχουν πολλά να συζητήσουν και να ξεκαθαρίσουν στον Πανιώνιο για να πορευτούν στο μέλλον. Δεν αγαπήθηκαν ξαφνικά από μια απρόσμενη χαρά. Τα μέτωπα είναι ανοιχτά και δεν γίνεται να κουκουλωθούν, δεν θα βγάλει και πουθενά. Ηρεμία θέλει τώρα και να κάτσουν να δουν πού θα τους βγάλει.

Κι όσο ανεβαίνεις παραπάνω, πάλι πρωταθλητές βρίσκεις. Μήπως δεν ήταν πρωτάθλημα αυτό που πήρε η Κύμη; Από ξεγραμμένη γύρισε το τσιπάκι και εκτοξεύτηκε και με ωραίο μπάσκετ.

Μήπως δεν ήταν πρωτάθλημα αυτό που πήρε το Λαύριο; Χορταστική ομάδα, άντεξε και με τις αναγκαστικές αλλαγές, με λύσεις για κάθε περίσταση και με γενική αναγνώριση αυτού που φτιάχτηκε φέτος.

Για τον Προμηθέα πάλι τι να πει κανείς. Αυτός δεν πήρε τρόπος του λέγειν πρωτάθλημα, αλλά... σχεδόν κανονικό. Τόσα χρόνια δεν λένε ότι ο πρώτος πίσω από το δίδυμο είναι ο πρωταθλητής των υπόλοιπων; Ε, νάτος. Αλλά εντάξει, τι να λέμε τώρα. Ομάδα που παίρνει Απρίλιο μήνα παίκτη σαν τον Πράδερ, δεν έχει και πολλά να συζητήσεις παραπέρα. Κάτσε να δούμε τι θα κάνει και στα πλέι οφ δηλαδή, γιατί ποτέ δεν ξέρεις με την φόρα που έχει πάρει...

Με τα προβλήματά του, λοιπόν, κανείς δεν τα κρύβει το πρωτάθλημα αλλά και "την βγάλαμε και φέτος" που είναι... η μόνιμη ευχή και με εικόνες για την έξωθεν καλή μαρτυρία. Και χωρίς να έχουν αρχίσει ακόμα τα... ζουμερά που θα έχουν βέβαια και τις γνωστές χρόνιες παθήσεις, με τις πολεμικές κραυγές και τα λοιπά παρελκόμενα, αλλά λογικά θα έχουν και σασπένς και θέαμα. 

 

PHOTOCREDITS: EUROKINISSI

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ