17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Καλτσίδου: «Υπάρχει μέλλον»

Δεν θεωρείται τυπικής διαδικασίας ο αγώνας της Εθνικής Ελλάδας Κορασίδων κόντρα στην Ουγγαρία, για τις θέσεις κατάταξης 11-12 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα δώσει τον τελευταίο αγώνα του στα Σκόπια και όπως εξήγησε η Στέλλα Καλτσίδου: «Φυσικά και όχι. Φυσικά και θέλουμε να νικήσουμε, όπως θέλαμε και σήμερα (χθες, 29/08). Στόχος μας είναι να κλείσουμε αυτό το τουρνουά με μια νίκη και όσο πιο ψηλά γίνεται».

Η «γαλανόλευκη» γνώρισε την ήττα από τη Γερμανία, με τη συνεργάτιδα του Δημήτρη Μπακογεώργου στον πάγκο της ελληνικής ομάδας να προσθέτει: «Παίζαμε με μια ομάδα πολύ δυνατή, πολύ πειθαρχημένη, την οποία την υποχρεώσαμε σε 32 λάθη. Μας διέλυσαν όμως στα ριμπάουντ, κάναμε κι εμείς 24 λάθη που ήταν πολλά. Δυστυχώς, δεν ήμασταν συγκεντρωμένες στο παιχνίδι. Δεν μπήκαμε δυναμικά, δεν παίξαμε ως ομάδα και στο επίπεδο αυτό τα πληρώνεις τέτοια λάθη».

Η ίδια είδε και τη συνολική εικόνα, για πρώτη φορά όχι από το παρκέ, αλλά ως προπονήτρια: «Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για εμένα όλο αυτό και θεωρώ πως υπάρχει μέλλον στα κορίτσια αυτά. Αυτό που είδα συνολικά, βλέποντας όλες τις ομάδες, είναι πως υστερούμε σε αθλητικά προσόντα και δεν είναι κάτι που αφορά μόνο αυτήν την ομάδα. Εάν θέλουν λοιπόν τα κορίτσια να προχωρήσουν θα πρέπει να δουλέψουν στο αθλητικό κομμάτι και στις μπασκετικές εικόνες που πρέπει να αποκτήσουν. Υπάρχει μέλλον, υπάρχει και ταλέντο και αυτό που χρειάζεται είναι διάθεση και δουλειά».

Δηλώσεις έκανε και η Βασιλική Δασκουλίδου: «Δεν ήταν καλύτερες (σ.σ. οι Γερμανίδες), εμείς δεν μπήκαμε και δεν αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι όπως έπρεπε. Δεν μπήκαμε συγκεντρωμένες και έτοιμες να παλέψουμε από το πρώτο λεπτό. Αφήσαμε φάσεις, δεν αρπάξαμε την ευκαιρία και τα ριμπάουντ και μας στοίχισε. Ήταν δύσκολη η διοργάνωση, ίσως πιο δύσκολα από ό,τι περιμέναμε. Είναι ένα πολύ ξεχωριστό γεγονός, που δεν θα ξεχάσει καμία μας. Αποκτήσαμε πολύ σημαντικές εμπειρίες. Προσπαθήσαμε πολύ και, όντως, πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας, να παραμείνουμε στην κατηγορία, αλλά στο μυαλό μας παραμένει πώς θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κι αυτόν το δεύτερο στόχο της παρουσίας στις "οκτώ" της διοργάνωσης. Στενοχωρηθήκαμε, αλλά προχωρήσαμε, πήραμε τη νίκη που μας κράτησε στην κατηγορία και συνεχίζουμε».

Αναφορικά με το εάν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, για το τι θα κάνει το επόμενο καλοκαίρι, ξεκαθάρισε: «Ήταν ένα πολύ όμορφο καλοκαίρι το φετινό. Είμαστε όλοι μαζί για τουλάχιστον ένα μήνα, περάσαμε πολύ όμορφα όλα τα κορίτσια και το μόνο που σκέφτομαι για το επόμενο καλοκαίρι είναι πως ανυπομονώ και εύχομαι να ξαναβρεθώ και πάλι εδώ με την ομάδα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ