16.1 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Καλτσίδου: “Απρόβλεπτη ως ομάδα”

Αυτή την ομάδα την έχουν ξεγράψει πρόωρα αρκετοί στα προγνωστικά τους. Αυτή η ομάδα τους έχει αποδείξει πως κάνουν λάθος ξανά και ξανά. Και στόχος της είναι να το κάνει μία ακόμη φορά. Όταν το λέει και μία από τις πλέον έμπειρες παίκτριές της, αποκτά και διαφορετική βαρύτητα. Η Στέλλα Καλτσίδου και οι συμπαίκτριές της ετοιμάζονται για το Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2017 και "προειδοποιεί" πως η ομάδα αυτή έχει κάτι περισσότερο από εμπειρία και χημεία... Ο λόγος δικός της μέσα από μια συνέντευξη που έδωσε στο επίσημο σάιτ της ΕΟΚ.

-Τι σημαίνει για σας να επιστρέφετε και πάλι στην Εθνική Ομάδα;

«Η Εθνική Ομάδα είναι τιμή για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες να την υπηρετούν, όταν καλούνται. Έτσι και φέτος, για ένα ακόμη καλοκαίρι είμαστε εδώ, να προετοιμαστούμε και να πάμε σε ένα ακόμα Ευρωμπάσκετ».

-Η εμπειρία μπορεί να είναι οδηγός για την Εθνική Ομάδα με δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο;

«Σίγουρα είναι ένας οδηγός… Το γεγονός ότι έχουμε συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά και ξέρουμε τις ομάδες με τις οποίες παίζουμε, είναι ένα πλεονέκτημα, αλλά το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες ομάδες με δεδομένο ότι μας γνωρίζουν και αυτές. Όπως κάθε χρόνο θα πάμε να δώσουμε πάνω από το 100%, γιατί αυτό απαιτείται για να έχουμε ελπίδες. Θεωρώ ότι είμαστε μια ομάδα που έχει δείξει ψυχή και καρδιά και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

-Αν ήσουν αντίπαλος προπονητής, τι θα έλεγες να προσέξουν περισσότερο από την ελληνική ομάδα;

«Θα τους έλεγα ότι είναι μια επικίνδυνη ομάδα που είναι ικανή να προκαλέσει πανικό στον αντίπαλο. Είμαστε απρόβλεπτες ως προς το παιχνίδι μας, γιατί δεν έχουμε τα κλασικά σχήματα που υπάρχουν στην Ευρώπη. Είναι μια ομάδα που σίγουρα θα παλέψει, οι παίκτριες θα πέσουν κάτω να διεκδικήσουν κάθε μπάλα και θα έλεγα για να κερδίσει θα πρέπει να δώσει ψυχή…»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ