22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καλλιανιώτης στο basketa : «Άκουγα τον Λουκά να μου λέει σούταρε…»

Όταν το καλοκαίρι του 2009 ο Τάσος Καλλιανιώτης έπαιρνε τον δρόμο για τη Νέα Ερυθραία, ποτέ δεν πίστευε ότι 12 χρόνια μετά θα ήταν το σημείο αναφοράς του Πανερυθραϊκού, και σημείο αναφοράς του.

Τον 38χρονο αρχηγό τον έχουμε δεν να αγωνίζεται, με αυταπάρνηση, με αίματα στο κεφάλι,  στη νίκη με την Καρδίτσα όντας τραυματίας, με τον ίδιο ωστόσο μιλώντας στο basketa.gr να συμβουλεύει τους νεότερους σε ηλικία αθλητές να μην ακολουθούν το παράδειγμα του.

Αναφέρθηκε στο νικητήριο σουτ με την Καρδίτσα, τις φωνές του Λουκά Γιαουρτόγλου, έκανε ειδική μνεία στον επίσης τραυματία, Γιάννη Αθανασούλα και μίλησε για τις σχέσεις ζωής με τον Δημήτρη Χουχουλή και τον Πανερυθραϊκό.

Τελικά έτσι μιλάνε οι αρχηγοί, πως αποφάσισες να πάρεις το τελευταίο σουτ : « Σχεδιάσαμε τη φάση στο ταιμ αουτ να πάει η μπάλα στον Αθανασούλα ή σε εμένα, αλλά κλείσανε όλοι στο Γιάννη (Αθανασούλα) που ήτανε πιο ζεστός και πιο ποιο ποιοτικός στο σκοράρισμα. Τελικά κατέληξε σε μένα. Εκείνη τη στιγμή άκουγα τη φωνή του Λουκά (Γιαουρτόγλου) μέσα στο κεφάλι μου να μου λέει «σούταρε»…έτυχε να μπει τελικά και συζητάμε σήμερα!».

Σε έχουμε δει να παίζεις τραυματίας, με ματωμένο κεφάλι στο παιχνίδι με την Κύμη, και σήμερα ουσιαστικά με ένα χέρι, και με κάκωση στην κλείδα. Άλλος δεν θα ρίσκαρε, εσύ πως το κάνεις, και αν είναι ένα μήνυμα για τα νέα παιδιά που θέλουν να παίξουν μπάσκετ : « Δεν είναι σωστό να παίζεις με τραυματισμό και δεν θέλω να περάσω κανένα τέτοιο μήνυμα. Ελλοχεύει ο κίνδυνος υποτροπής και μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα. Ζύγισα την κατάσταση μου (γιατί ο καλύτερος γιατρός και αυτός που πρέπει να πάρει την τελική απόφαση συμμετοχής είναι ο εαυτός σου) και θεωρήσαμε με το ιατρικό τιμ ότι οι πιθανότητες υποτροπής είναι μικρές και θα έμπαινα αν χρειαστεί. Στο τέλος, μιλήσαμε με τα μάτια με τον κόουτς για να μπω και ευτυχώς δεν υπήρξε άτυχη στιγμή! Ο Γιάννης (Αθανασούλας) ήταν σε χειρότερη κατάσταση από εμένα…αν έβλεπες το πόδι του πριν το ματς θα τρόμαζες! Και αγωνίστηκε 35 λεπτά…οπότε μια ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και σε αυτόν».

Στα 38 σου χρόνια βρίσκεται για 12η συνεχόμενη σεζόν στην ίδια ομάδα, όντας αρχηγός του Πανερυθραϊκού και τιμώντας με κάθε έννοια τη λέξη. Τι σημαίνει για σένα αυτή η ομάδα και πόσο θα σε βλέπουμε ακόμη : « Τώρα που το λες συνειδητοποιώ τα χρόνια…είναι όντως πολλά! Δεν θέλω να πω κλίσε ατάκες για το τι σημαίνει ο Πανερυθραϊκός για μένα αλλά σίγουρα έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη ζωή μου εντός και εκτός παρκέ, οπότε δεν έχω λόγια να περιγράψω. Θα συνεχίσω στην ομάδα όσο θέλει ο Χουχουλής…οπότε μπορείς να ρωτήσεις εκείνον!».

Σπουδαία νίκη επί της Καρδίτσας παρά τις τόσες απουσίες με τον Πανερυθραϊκό να κλειδώνει την οκτάδα. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας σας, σε ένα περίεργο πρωτάθλημα : « Όντως σπουδαία νίκη την οποία δε μπορούμε να χαρούμε όσο θέλουμε γιατί όταν γυρνάς στο πάγκο βλέπεις περισσότερους τραυματίες από υγιείς. Ο στόχος από εδώ και πέρα είναι ένας…μην χτυπήσει άλλος!».

Πως είδες την φετινή σεζόν, την καραντίνα, και αν έπρεπε να συνεχιστεί η σεζόν κατά τη γνώμη σου. Έχεις ξεχωρίσει κάποια φαβορί, και να απουσιάζει ο κόσμος από τα γήπεδα : « Η φετινή σεζόν είναι πολύ προβληματική και πολλοί το πληρώσανε δυστυχώς. Σίγουρα έπρεπε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα…όχι μόνο το δικό μας αλλά όλα για πολλούς λόγους που έχουν αναλυθεί σε άλλες συζητήσεις. Δεν ξέρω αν μπορώ να πω πως είμαστε “τυχεροί” που είμαστε στην Α2 και παίζουμε… Αν και δεν έχουμε παίξει με όλες τις ομάδες ακόμη, αυτές που δείχνουν μεγαλύτερη σταθερότητα και ποιότητα προς το παρόν είναι ο Απόλλων Πάτρας και ο Ολυμπιακός και έχω εντυπωσιαστεί με την πορεία του Αμύντα. Οι φίλαθλοι λείπουνε από όλες τις ομάδες, ο κόσμος βελτιώνει την ψυχολογία του παίκτη, αποδίδει καλύτερα και το επίπεδο του αγώνα πιστεύω ανεβαίνει. Ελπίζω σύντομα να αφήσουμε πίσω την πανδημία και να γεμίσουν πάλι τα γήπεδα…με λογικές συμπεριφορές!».

Είκοσι χρόνια Δημήτρης Χουχουλής, πως είναι η σχέση σου με τον «ισόβιο» προπονητή της ομάδας σας : « Η σχέση μου με τον Χου έχει ξεφύγει κατά πολύ από τα όρια παίκτη – προπονητή, και για εμένα αυτό είναι η επιτυχία. Είμαι τυχερός που μπήκε αυτός ο άνθρωπος στη ζωή μου. Το μπάσκετ μας έφερε κοντά αλλά τώρα πια μας κρατάνε και άλλα πράγματα δεμένους. Παρόλα αυτά δεν μας έχει επηρεάσει μέσα στο γήπεδο ώστε να χαθούν οι ισορροπίες κάτι που θα δημιουργούσε πρόβλημα στη λειτουργία της ομάδας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ