23.7 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Καλλίλας, Τσιώτας, Κουμπούρας και Λιάπης στην Αναγέννηση Λαμίας

Τη «δύναμη» να κατέβει στην Γ' Εθνική βρήκε η Αναγέννηση Λαμίας δηλώνοντας και επίσημα συμμετοχή στην ΕΟΚ (πατήστε ΕΔΩ) σύμφωνα με δημοσίευμα του Stereabasket.gr. Μάλιστα ο τεχνικός, Κώστας Κουμπούρας έχει ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό του για την επόμενη σεζόν που θα βρει τους Λαμιώτες για πρώτη φορά σε Εθνική κατηγορία.

Η αρχή στο μεταγραφικό… παζάρι έγινε με τρεις παίκτες, οι οποίοι αναμένεται να βοηθήσουν το σύνολο. Συγκεκριμένα, τη φανέλα της Αναγέννησης Λαμίας θα φορέσουν τη νέα σεζόν οι  Μανώλης Καλλίλας, Γιώργος Τσιώτας, Νίκος-Παναγιώτης Λιάπης και Βασίλης Κουμπούρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ομάδα αποχώρισαν συνολικά πέντε παίκτες. Ο λόγος για τους Αργύρης, Φραγκιαδάκης, Πουλής, Στογίλκοβιτς, Τζελέπης.

Όσο αφορά τους νεοφερμένους ο Μανώλης Καλλίλας αγωνίζεται ως περιφερειακός και αποκτήθηκε από τον Πολυνίκη Αγ.Βαρβάρας (Αιγάλεω). Ξεκίνησε το μπάσκετ από τις ακαδημίες Αιγάλεω, για να αγωνιστεί στη συνέχεια σε Διαγόρα, Deree, Ίκαρο Καλλιθέας. Πήρε υποτροφία στα Εκπ. Λαμπίρη κατακτώντας μεταξύ άλλων το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα αλλά και την 5η θέση στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα! Έπαιξε ακόμα με τον Διαγόρα σε Β’ Εθνική και Α2, ενώ πέρυσι έπαιξε στον Πολυνίκη Αιγάλεω, απ’ όπου και αποκτήθηκε από την Αναγέννηση Λαμίας.

Ο Γιώργος Τσιώτας, που έχει ύψος 1,95 μ. και αγωνίζεται στις θέσεις 3-4. Αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα Καρδίτσας ενώ είχε αγωνιστεί και στον Ήφαιστο Καρδίτσας.

Ο Νίκος-Παναγιώτης Λιάπης, αποκτήθηκε από τον Γ.Σ. Νίκαιας Λάρισας. Είναι 1,92 μ. και αγωνίζεται κυρίως στη θέση ”3”. Είναι και αυτός 19 ετών, προερχόμενος από μια περιοχή που η Αναγέννηση θα βρει φέτος αρκετούς αντιπάλους στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Εκτός από αυτές τις 3 μεταγραφές, η Αναγέννηση μετράει και μια πολύ σημαντική επιστροφή στη δράση μετά από 4 χρόνια απουσίας στη Σερβία λόγω σπουδών. Ο Βασίλης Κουμπούρας που είναι γεννημένος το 1995, έχει ύψος 1,87 μ. και αγωνίζεται ως περιφερειακός, ολοκλήρωσε τις σπουδές του, επιστρέφει στη Λαμία και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα απ’ όπου ανδρώθηκε. Ο Κουμπούρας πριν φύγει για το εξωτερικό είχε παίξει για μια χρονιά στη Γ’ Εθνική, με τη φανέλα του Γλαύκου.

Εκτός από αυτές τις 3+1 μεταγραφικές κινήσεις, η Αναγέννηση Λαμίας στοχεύει στην απόκτηση και ενός ψηλού, ενώ πολύ σημαντική είναι και η ανανέωση για ένα ακόμα χρόνο με τον έμπειρο Χρήστο Τσακωνίτη, που θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο με τους νεαρούς παίκτες της ομάδας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ