25.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Καλεσμένοι της ΤΣΣΚΑ Παπαλουκάς, Αλβέρτης και Ίβκοβιτς

Σπουδαίο φιλικό, με μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, θα διοργανώσει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο «USC CSKA» στη μνήμη του Αλεξάντερ Γκομέλσκι.

Ο αγώνας θα λάβει χώρα στις 20 Ιανουαρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενενήντα χρόνων από τη γέννησή του, στις 18 Ιανουαρίου του 1928 στην Κροστάνδη. Ο θρύλος των Μοσχοβιτών και όχι μόνο, ο οποίος είναι μέλος του Naismith Memorial Basketball Hall of Fame από το 1995 και μέλος του FIBA Hall of Fame από το 2007, ενώ η Ευρωλίγκα τον θεωρεί ως μία από τις κορυφαίες πενήντα μορφές της ιστορίας της κι έχει δώσει το όνομά του στο βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς, απεβίωσε το 2005 και από το 2008 η «ομάδα του στρατού» διοργανώνει στη μνήμη του το τουρνουά προετοιμασίας «Gomelsky Cup». Πλέον, αποφάσισε να δώσει και μεγάλο φιλικό παλαιμάχων, με το παρών να δίνουν μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Τη συμμετοχή τους έχουν, επίσης, επιβεβαιώσει οι Αντρέι Κιριλένκο, Ιγκόρ Κουντέλιν, Σεργκέι Πανόφ, Εβγένι Κισούριν, Βαλερί Νταϊνέκο, Σεργκέι Μπαζάρεβιτς, Τζούλιους Νουόσου, Νικίτα Μοργκούνοφ, Γκόρνταν Γκίριτσεκ, Ραμούνας Σισκάουσκας, Ματίας Σμόντις, Γκιντάρας Εϊνίκις, Αντρέι Φετίσοφ, Ιγκόρ Κουράσοφ, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Σάσα Ντανίλοβιτς, Γκεγκόρ Φούτσκα, Πιερλουίτζι Μαρτσοράτι, Αντουάν Ριγκοντό, Μιχαΐλ Μιχαΐλοφ, Όντεν Κάτας, Μιρσάντ Τουρκσάν, Ιμπραήμ Κουτλουάι και Ράντο Νεστέροβιτς, ενώ έχουν προσκληθεί και αναμένεται η απάντηση των Τζέι Αρ Χόλντεν, Μάρκους Μπράουν, Μάρκους Ουέμπ, Άρβιντας Σαμπόνις και Χέντο Τούρκογλου. Εκτός από τον «Ντούντα», στην άκρη του πάγκου θα κάτσουν και οι Στάνισλαβ Ερέμιν και Ιβάν Εντέσκο.

«Δεν υπάρχει λόγος να εξηγήσει κανείς πόσο σημαντικός ήταν ο Αλεξάντερ Γκομέλσκι για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τα γενέθλιά του είναι ιδιαίτερη ημερομηνία για εμάς. Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα απίθανο μπασκετικό σόου και είμαστε σίγουροι ότι θα του άρεσε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ρωσικής ομάδας, Αντρέι Βατούτιν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ