22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Καλαϊτζάκης: «Aρπάζεις την ευκαιρία από τα μαλλιά»

Ο Τσάβι Πασκουάλ κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει, πέρα από τη νίκη, και ένα διπλό στόχο: Να ξεκουράσει κάποιους παίκτες, απαραίτητο σε μια τέτοια σεζόν και να δώσει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί σε κάποιους άλλους πρώτον για να νιώσουν κι αυτοί απαραίτητοι στην ομάδα και χρήσιμοι και δεύτερον για να δει και αυτός πράγματα που μπορεί να πάρει από αυτούς και σε πιο δύσκολους ή σημαντικούς αγώνες. Η σειρά να βρει χρόνο στο παρκέ ήταν του Γιώργου Καλαϊτζάκη. Ο 19χρονος «πράσινος» είναι από τα πιο ενδιαφέροντα πρότζεκτ όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα, αφού αγγίζει τα 2 μέτρα και αγωνίζεται ως άσος.

Απέναντι στον Πανιώνιο ο Καλαϊτζάκης έμεινε στο παρκέ περισσότερο από κάθε άλλη φορά σε αγώνα της Α1 και είχε θετικό πρόσημο: Σε 14’09’’ είχε 3 /4 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Κι ας είχε να παίξει ενάμιση μήνα, όταν στις 14 Φεβρουαρίου. Τότε αντίπαλος ήταν ο ΓΛ Φάρος και ο ίδιος είχε αγωνιστεί 13’ και είχε 6 πόντους και 3 ριμπάουντ.

«Όποτε μπαίνω αυτό που θέλω είναι να δίνω το 100%», λέει όσο πιο ψύχραιμα γίνεται έξω από τα αποδυτήρια στο ΟΑΚΑ. Και το πόσο θα μείνει στο παρκέ δεν είναι κάτι που επιτρέπεται να τον επηρεάσει: «Είτε είναι για δύο λεπτά, είτε είναι για 14 λεπτά όπως σε αυτό το ματς, εγώ πρέπει να είμαι έτοιμος. Τον τελευταίο σχεδόν ενάμιση μήνα δεν είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ, γιατί το πρόγραμμα της ομάδας ήταν πολύ δύσκολο. Αλλά ξέρω, πως κάθε ευκαιρία που σου δίνει ο προπονητής, πρέπει να την αρπάζεις από τα μαλλιά και να μπαίνεις σιγά-σιγά στην ομάδα και το rotation. Και να κάνεις αυτά που θέλει ο προπονητής σου».

Μπορεί να ήταν λίγο... τρακαρισμένος μπαίνοντας στο παρκέ, καθώς δεν είναι κι εύκολο να καλείσαι να πατήσεις παρκέ μετά από τόσο καιρό απραξίας, πολύ δε περισσότερο, όταν μιλάμε για έναν 19χρονο. Γρήγορα όμως φάνηκε πως ο Καλαϊτζάκης δεν είχε τέτοια θέματα και πήρε τα σουτ με το που του ήρθε η μπάλα στα χέρια: «Ευτυχώς, είμαι... θρασύς με την καλή έννοια. Θέλω να παίρνω πάντα την καλύτερη επιλογή και να δίνω το 100%. Αν είμαι ελεύθερος, θα το πάρω το σουτ. Αν πρέπει να δώσω πάσα, θα το κάνω. Πρέπει να παίζεις με αυτοπεποίθηση κάθε φορά που καλείσαι να μπεις στο παιχνίδι. Δεν γίνεται αλλιώς, αν θέλεις να αντεπεξέλθεις στο υψηλότερο επίπεδο».

 Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι ένας άνθρωπος κλειδί σε αυτή την παρουσία και στην παρουσία του γενικότερα στον Παναθηναϊκό φέτος και στο ρόστερ. Τον κράτησε και του δείχνει όπως και όποτε του επιτρέπουν και οι συνθήκες εμπιστοσύνη: «Είναι αλήθεια. Από την αρχή μου έδειξε εμπιστοσύνη. Από την προετοιμασία ακόμη. Κι εγώ προσπαθώ να δείχνω μέσα από την προπόνηση καθημερινά πως μπορώ να πάρω τα λεπτά που μου αναλογούν στο παρκέ. Και με πιστεύουν και οι συμπαίκτες μου... Μάλιστα θέλουν να σουτάρω, θέλουν να πάρω προσπάθειες κι αυτό για μένα είναι ιδιαίτερα σημαντικό».

Όσο για το ποιοι είναι οι παίκτες που νιώθει πιο κοντά του και τον βοηθούν όποτε βλέπουν κάτι θετικό ή αρνητικό στα όσα  κάνει; Η απάντηση από τον ίδιο: «Ο Κρις (Σίνγκλετον) με τον Θανάση (Αντετοκούνμπο) είναι εκείνοι που θα μου πουν το κακό μου, τι πρέπει να βελτιώσω, τα πάντα. Τα καλά και κακά μου!»

Γενικότερα στην ομάδα σημαντικό είναι να βρει το ρυθμό της στην Ευρωλίγκα και να επιστρέψει άμεσα στις νίκες. Από τον επόμενο κιόλας αγώνα με την Ουνικάχα Μάλαγα, πάλι εκτός έδρας: «Με την άφιξη δύο νέων προσώπων, του Μάικ Τζέιμς και του Άντριαν Πέιν, χρειάζεται χρόνος. Εμείς πάντα είμαστε εκεί για να κάνουμε αυτά που θέλει ο προπονητής σε κάθε προπόνηση. Στα παιχνίδια δεν ξέρω τι γίνεται. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα το δείξουμε στη συνέχεια. Θα πάμε καλύτερα από εδώ και στο εξής.»

Ο Παναθηναϊκός είναι αυτό που τον απασχολεί αυτή τη στιγμή και η δουλειά που θέλει και πρέπει να κάνει καθημερινά για να φτάσει εκεί που θέλει και όπου όλα δείχνουν πως μπορεί. Το καλοκαίρι όμως υπάρχει ένα διαφορετικού είδους ραντεβού: Το Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών στη Γερμανία: «Ναι... Το περιμένω.. Θα είμαι 100% έτοιμος το καλοκαίρι για την Εθνική Ομάδα. Υγεία και δουλειά!»

Σίνγκλετον: «Είναι μεγάλο κεφάλαιο για το μέλλον»

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης στάθηκε στη βοήθεια του Κρις Σίνγκλετον, στις παρατηρήσεις του, στην γενικότερη παρουσία του και συμπεριφορά προς το πρόσωπό του. Ο Σίνγκλετον μειδίασε όταν το έμαθε και είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Έλληνα γκαρντ: «Ναι, προσπαθώ να είμαι εκεί γι’ αυτόν αν μπορώ. Όταν κάνει λάθη, αλλά και όταν κάνει κάτι θετικό, είναι καλό να το ξέρει.

Είμαι 28 χρονών, αλλά σε σχέση με αυτόν είμαι μεγάλος και νιώθω πως πρέπει να τον βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Κι εγώ και οι άλλοι συμπαίκτες. Είναι ψηλός, αθλητικός πόιντ καρντ και θα πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση, αλλά και το σθένος να δουλέψει και να επιμείνει. Ελπίζω να κερδίσει το χρόνο του στο παρκέ. Είναι ένα μεγάλο πρότζεκτ και πιστεύω μεγάλο κεφάλαιο και κομμάτι της επιτυχίας αυτού του συλλόγου στο μέλλον».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ