20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καλαϊτζάκης : «Να δουλέψω σκληρά και να δείξω τι αξίζω»

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης θα συνεχίσει την πορεία του στον Παναθηναϊκό, στον οποίο θα αγωνίζεται, μετά από τις διάφορες φάσεις που πέρασε η διαδικασία παραμονής του.

Ο ταλαντούχος γκαρντ αγωνίστηκε την περσινή σεζόν μαζί με τον αδελφό του, στην Νεβέζις στη Λιθουανία, και μιλώντας στο «krepsinis.net» αναφέρθηκε στην πρόκληση του Παναθηναϊκού, ενώ εξέφρασε την άποψη του για την διαφορά φιλοσοφίας στις δυο χώρες :

«Μίλησα με τους ανθρώπους του κλαμπ και μου είπαν ότι ήταν καλό για μένα που έπαιξα στην Λιθουανία. Ήθελαν να μείνω στην ομάδα και συμφωνήσαμε να επεκτείνουμε την συνεργασία μας. Θέλω να δουλέψω σκληρά και να δείξω τι αξίζω και παράλληλα ελπίζω να πάρω χρόνο συμμετοχής στην Euroleague».

Σχετικά με την εμπειρία του στη Νεβέζις ανέφερε: «Είμαι χαρούμενος με την εμπειρία. Μου άρεσε η Λιθουανία, είναι μία μπασκετική χώρα, όλοι αγαπούν το μπάσκετ εδώ. Έπαιξα με τον αδερφό μου και αυτό με βοήθησε. Δεν μετάνιωσα για τίποτα. Σίγουρα θα συμβούλευα έναν νεαρό παίκτη να έρθει να παίξει στην Λιθουανία, γιατί υπάρχει εμπιστοσύνη στους μικρούς. Αντίθετα, στην Ελλάδα, πρέπει να κερδίσεις και αυτό φέρνει στο προσκήνιο τους Αμερικανούς», για να προσθέσει :

«Αν θέλεις να είσαι καλός παίκτης, πρέπει να παίξεις. Η Νεβέζις μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω. Στην Ελλάδα δεν εμπιστεύονται τους νεαρούς και αυτό είναι πρόβλημα. Υπάρχουν ταλέντα με προοπτικές, αλλά δεν έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν. Μακάρι να αλλάξει αυτό».

Σχετικά με τους στόχους του, ανέφερε: «Πρέπει να αντέξεις την πίεση και τις απαιτήσεις για να γίνεις ηγέτης. Εγώ θέλω να φτάσω σε αυτό το επίπεδο στο μέλλον και σίγουρα θα ήθελα να παίξω στο ΝΒΑ. Τώρα όμως προέχουν άλλα και η σεζόν που μας έρχεται. Θα είμαστε μία καλά προπονημένη ομάδα, που θα δουλεύει σκληρά και θα έχει ισορροπία. Νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε καλά πράγματα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ