21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καλαντζής στο basketa.gr : «Οικογένεια μου ο Τρίτωνας»

Ο Τρίτωνας βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α2 Ανδρών, έχοντας ως μοναδικό μότο να ζήσει το ταξίδι, και να το κάνει κρατώντας τον βασικό κορμό που τον έφερε σε αυτή την επιτυχία.

Ένας από αυτούς είναι ο Μανώλης Καλαντζής, ο οποίος έχει συστηθεί για τα καλά στο μπασκετικό κοινό των μικρότερων κατηγοριών, όντας ένας από τους παίκτες που πήρε ως ταλέντο, και συγκεκριμένα από την Αναγέννηση Πετραλώνων, ο Τρίτωνας, και εξέλιξε σε ένα εξαιρετικό γκαρντ ο Μιχάλης Μιχελάκος με το τεχνικό του τιμ. Ο 23χρονος εκρηκτικός γκαρντ ήταν η αποκάλυψη της Αθηναϊκής ομάδας στην περσινή πορεία ανόδου, έχοντας 11,9 πόντους και 54 εύστοχα τρίποντα σε 30 αγώνες στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, ενώ ως ρούκι στην Α2, έχει 9,8 πόντους, 2,3 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ και 40% στο τρίποντο σε 12 παιχνίδια στην Α2.

Ο ίδιος κρατώντας πάντα χαμηλό προφίλ, μίλησε στο basketa.gr τόσο για το μεγάλο διπλό στο Ναύπλιο απέναντι στον Οίακα, για τον στόχο της παραμονής, τις προσωπικές του φιλοδοξίες, και την οικογένεια του Τρίτωνα.

Μεγάλη νίκη για τον Τρίτωνα, και σε συνδυασμό με αυτή με τον Φίλιππο, σας φέρνει στις τέσσερις νίκες. Είστε πλέον αισιόδοξοι για την μάχη της παραμονής : «Όντως ήτα μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, μια νίκη που μας ανεβάζει την ψυχολογία, και μας δίνει ώθηση για να πετύχουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από αυτό της παραμονής, στην πρώτη μας σεζόν στην Α2».

Έχοντας διανύσει 12 αγωνιστικές, και έχοντας πλέον μπει για τα καλά στο πρωτάθλημα, πιστεύεις ότι μπορείτε να βγείτε και από την ζώνη των πλέι άουτ : «Θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για οτιδήποτε. Φυσικά και στόχος μας είναι η παραμονή, χωρίς ιδιαίτερες περιπέτειες, άρα το να αποφύγουμε τα πλέι άουτ. Το θετικό για εμάς είναι ότι δείχνουμε σημάδια ανάκαμψης».

Πόσο σημαντική ήταν η νίκη στο Ναύπλιο, δηλαδή μια ομάδα με ίδιους στόχους, και πως ήρθε αυτή η επιτυχία : «Είχαμε στοχεύσει σε αυτό το παιχνίδι, και θέλαμε να κλείσουμε το 2019 με μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Η συγκεκριμένη επιτυχία έχει την δική της σημασία, και όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις, δουλέψαμε πολύ για αυτό το παιχνίδι και τα καταφέραμε».

Ξεκίνησες στην Αναγέννηση Πετραλώνων, αλλά όλα τα βήματα σου σε επίπεδο ανδρών τα έχεις κάνει στον Τρίτωνα. Στα 23 σου βρέθηκες για πρώτη φορά στην Α2. Αισθάνεσαι αυτή την οικογένεια σου : «Σίγουρα ο Τρίτωνας είναι η οικογένεια μου, και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στα βήματα που έχω κάνει ως τώρα και τους ευχαριστώ παρά πολύ. Είναι πολύ σημαντικό που με την συγκεκριμένη ομάδα έχω κάνει όλα τα βήματα, ανεβαίνοντας μαζί τις κατηγορίες».

Διαθέτεις ταλέντο, και μπασκετικό θράσος με την καλή έννοια.  Ποια στοιχεία σε χαρακτηρίζουν, και πως ονειρεύεσαι τη συνέχεια της καριέρας του : «Προσπαθώ κάθε ημέρα, σε κάθε προπόνηση να δουλεύω σκληρά και να βοηθήσω την ομάδα μου όσο μπορώ, να πετύχει τους στόχους της, κάτι που κάνω από την πρώτη ημέρα που εντάχθηκα στον Τρίτωνα. Στόχος μου είναι να παίζω καλά, να δουλεύω πολύ, και να κάνω μέσα στο παρκέ καλά αυτά που μπορώ, και φυσικά να φτάσω προσωπικά όσο πιο ψηλά μπορώ».

Το 2019 έκλεισε μια μια μεγάλη νίκη, πως θα το χαρακτήριζες για σένα και τον Τρίτωνα, και τι απαντάς σε όσους σας είχαν από τα μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό : «Με τον τρόπο που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, και δεδομένης της κατάστασης που κλείνει η χρονιά, για εμάς είναι θετικό το πρόσημο. Είναι νωρίς όπως είπαμε και πριν για απαντήσεις, και θα ήθελα να τις κρατήσω με το καλό, και όταν επιτευχθεί ο στόχος. Συνεχίζουμε δυναμικά για να τα καταφέρουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ