21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

“Καλή η Ευρωλίγκα, αλλά δεν σέβεται κανέναν”!

Λάβρος κατά της Ευρωλίγκας εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Ζαν Πιερ Σιουτά, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν θα προστατέψει τις γαλλικές ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Eurocup σε περίπτωση που συμπέσουν αγώνες τους για τη διοργάνωση και για το γαλλικό πρωτάθλημα την ίδια μέρα. "Θα πρέπει να διαλέξουν", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ζαν Πιερ Σιουτά δήλωσε:

"Η Ευρωλίγκα είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση, αλλά δεν σέβεται κανέναν. Για παράδειγμα, οι διαιτητές. Έχουμε επενδύσει εμείς ως ομοσπονδία και η FIBA για να έχουμε διαιτητές υψηλού επιπέδου και από κάποια στιγμή και μετά αυτοί οι διαιτητές δέχονται προτάσεις για να διαιτητεύσουν στην Ευρωλίγκα. Ποια αποζημίωση δίνει η Ευρωλίγκα σε αυτόν που τους έχει διδάξει; Καμία. Δεν υπάρχει. Το ίδιο συμβαίνει και με τους προπονητές και τους παίκτες. Δεν υπάρχει καμία ανταπόδοση για τις επενδύσεις που γίνονται, όπως συμβαίνει και με το ΝΒΑ όταν δεν υπάρχει buy out. Αν δεν μπει ένα τέτοιο buy out, αυτοί παίρνουν τα πάντα.

Επιτρέπαμε πάντα στις γαλλικές ομάδες να παίζουν στην Ευρωλίγκα και τις βοηθάμε σε ό,τι αφορά το καλεντάρι. Δεν θα κάνουμε το ίδιο με το Eurocup. Ομάδες που βρίσκονται μεταξύ όγδοης και δέκατης θέσης κι έχουν αποφασίσει να παίξουν στο Eurocup δεν θα τις προστατέψουμε. Θα αποφασίσει η Λίγκα, που θα καταρτίσει το καλεντάρι. Μα αν πρόκειται να γίνουν δύο παιχνίδια την ίδια μέρα, οι ομάδες πρέπει να αποφασίσουν. Δεν μπορούμε πια να τις προστατέψουμε. Διότι η Ευρωλίγκα είναι μια δομή ιδιωτική, που προσπαθεί να βγάλει χρήματα. Δεν δίνει τίποτα ως αντάλλαγμα για τις δικές μας επενδύσεις κι αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ